Waarom je je marketing best even stil mag leggen – zelfs als je dol bent op je bedrijf

by | Apr 9, 2020 | Integere marketing, Persoonlijk | 9 comments

Ik zit aan de keukentafel met onze zesjarige zoon. Rekenwerkboek, taallessen en veel berichten van school. In mijn hoofd gonst het van de gedachten die me toespreken. “Dit is hét moment om dat online merkstrategie-aanbod waar je aan werkt te lanceren.” “Wanneer ga je nu tijd besteden aan dat essay voor de Schrijversvakschool?” “Heb je dat bericht over het rekenwerkboek wel doorgestuurd?” “Kijk eens naar die webstatistieken, je bezoekersaantal kéldert, ga nou een nieuw blog schrijven.”

Mijn hoofd zoemt en ik weet niet waar ik mijn aandacht op moet richten. Mijn mailbox stroomt over van het gratis aanbod: films, e-books, cursussen. Het lijkt alsof de hele wereld denkt dat ik me verveel.

Ondertussen buitelen ook mijn emoties over elkaar heen. Liefde voor ons gezin, dankbaarheid voor onze achtertuin met moestuin, dankbaar dat we op dit moment gezond zijn, bezorgdheid om iedereen die in de zorg werkt, zorgen om alle zieken op de wereld, financiële onrust, het gemis van iedereen die ik zo graag zie en liefde voor allerlei mensen.

Op LinkedIn zie ik het ene online aanbod na het andere verschijnen

Bedrijven bieden hun diensten aan via Zoom, online cursussen worden met korting aangeboden en ondernemers houden online spreekuren.

Moet ik dat ook? Mis ik niet de boot? Vergeten mensen me niet? De zorgen zoemen in m’n hoofd en houden me ‘s nachts wakker.

En dan weet ik het. Ik vind het niet erg om even de boot te missen. Ik wil me focussen op mijn mentale en fysieke gezondheid, op m’n gezin en op wat ik verder kan doen om voor mijn omgeving te zorgen. Alles wat daarnaast nog past, wil ik als extra zien. Niet als noodzaak. 

Deze pandemie verandert de wereld en onze levens

Ik denk dat het goed is om stil te staan, in elk geval voor even en in elk geval waar het kan. Ik verlang naar rust en stilte en duik als een walvishaai de diepzee in.

En die gemiste boot? Die komt heus wel weer en anders bouw ik ‘m over een tijdje zelf. Met de energie die ik dan heb, omdat ik die nu heb gekoesterd.

Dus het spijt me, ik bied je geen online cursus merkstrategie. Nog niet. En ik heb geen nieuw blog voor je – wel een stapeltje oude die ook behoorlijk leuk zijn -. En als je mijn hulp wilt bij merkstrategie of teksten schrijven, hoop ik dat je nog even geduld hebt.

Ik help je graag over een tijdje. Als de storm wat is gaan liggen of als we gewend zijn aan de storm en ons er beter toe kunnen verhouden.

Zélf beginnen met integere marketing en storybranding?


Ik snap heel goed dat integere marketing en merkstrategie niet altijd gemakkelijk zijn.

Daarom speciaal voor jou: vier korte video's waarin ik je bij de hand neem.

Maak kennis met Integere Storybranding, zodat je de eerste stap kunt zetten naar een helder, aantrekkelijk én eerlijk merkverhaal.