Copywriting & PoSITIONERING

Zelfstudie-Cursus Copywriting voor Vertrouwen

Het is tijd voor nieuwe teksten op je site. Teksten die voor verbinding zorgen met je klant. Helder, aantrekkelijk en eerlijk.

Je wilt geen clichéteksten die op elke willekeurige website zouden kunnen staan. Geen verhaal vol gebakken lucht in een stijl die niet bij je past.

Maar hoe doet je dat? Hoe schrijf je zo dat je lezers met gemak begrijpen waar jij met je werk voor staat en wat dat met hen te maken heeft? Hoe zorg je er als ondernemer voor dat je lezer zich begrepen voelt en verder leest?

Je leert het in deze online zelfstudiecursus. Je leert schrijven voor vertrouwen.

Wat leer je in deze cursus copywriting?

Je leert hoe je als ondernemer zélf teksten schrijft die mensen met plezier lezen. Teksten die helder, aantrekkelijk en eerlijk zijn. Je leert over positionering, integere marketing, focus en empathie.

In deze zelfstudiecursus schrijf je stap voor stap een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Ondertussen leer je een denk- en schrijfmethode die je voor al je schrijven kunt gebruiken. Zodat je voortaan met veel meer plezier teksten schrijft die voor verbinding zorgen.

REVIEW

“Zelfvertrouwen in mijn schrijven”

Ik dacht dat ik de focus in mijn werk al aardig helder had, maar dat was niet zo. Deze cursus dwong me om opnieuw na te denken over mijn positionering waardoor ik die nu nog beter kan verwoorden. 

Ik heb door deze cursus nu een kompas voor het schrijven en heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik mijn tone of voice dichter bij mezelf kan houden. De cursus heeft me focus en zelfvertrouwen gegeven in mijn schrijven. 

– Mendy Bosch, Compassionate coaching in revalidatie en sport

Overzicht Zelfstudie Cursus

niet helemáál alleen

Elk kwartaal een bonus Q&A-webinar

Je kunt de cursus in je eigen tempo doen op de momenten dat het jou het beste uitkomt. Maar dat betekent niet dat je ‘m helemáál alleen moet doen.

Er is elk kwartaal een Q&A-webinar waar je aan mee kunt doen. Een moment om vragen te stellen, worstelingen te delen, aangemoedigd en op gang geholpen te worden (en eerdere cursisten kunnen je vertellen: dat helpt enorm). Voor de komende periode zijn die Q&A’s op 6 september 15:30, 12 december om 10:00 en 21 maart om 12:00. Ze duren 75 minuten en gaan via Zoom. 

module 1

Welkom

In deze eerste module krijg je uitleg over de inhoud van de cursus en de werking van het platform. Je leert hoe je je eigen docent kunt zijn en hoe je zoveel mogelijk van de cursus leert.

module 2

Copywriting & Positionering

Positionering is de basis van alle marketing en dus ook van copywriting. Een heldere en eerlijke merkstrategie is het kompas voor al je schrijven. In deze module leer je om jouw positionering nog preciezer af te bakenen, om na te denken over je doelgroep en om je in te leven in je lezer.

module 3

Een goede About Page

In deze derde module leer je hoe je een goede About Page schrijft. Je krijgt een uitleg van elementen die je kunt gebruiken om jouw pagina te schrijven. Bouwstenen die je zelf kunt kiezen en combineren. De module eindigt met jouw eerste opzet van je About Page.

module 4

Storybranding

Storybranding gaat over het combineren van jouw positionering met verhalen of anekdotes. Je leert over de kenmerken van een goed verhaal en krijgt een structuur die je als handvat kunt gebruiken. Je ontdekt dat zo’n verhaal helemaal niet groots en meeslepend hoeft te zijn om voor verbinding en herkenbaarheid te zorgen en je krijgt tips voor het vinden van je eigen verhaal. Je sluit de module af met één of twee eigen merkverhalen die relevant en van waarde zijn voor jouw lezer.

module 5

Jouw About Page

Na al dit voorwerk ga je je eigen About Page schrijven. Schrijven én herschrijven. Je leert over structuur, ritme, focus, het vermijden van abstracties en het nut van subkopjes. Aan het einde van deze module heb je een About Page geschreven waar je trots op kunt zijn.

module 5

Hoe nu verder

Je krijgt tips voor je verdere schrijven en marketing. Hoe blijf je focus houden en hoe blijf je voor verbinding zorgen? Je krijgt een checklist die je bij al je volgende schrijven naast je laptop kunt leggen. 

€ 350,-

 excl. btw 

(Na betaling kun je binnen 2 uur beginnen. Je houdt een jaar toegang tot de cursus en hebt 30 dagen geld-terug garantie)

SANDRA DE JONG

Integere marketing en copywriting

Met 20 jaar ervaring als copywriter, schrijver, marketeer en merkstrateeg leer ik jou om zélf beter schrijven. Ik help je om content te schrijven waar je trots op bent en die voor vertrouwen zorgt bij je doelgroep. 

Zodat jij met jouw bedrijf de impact kunt maken waar het jou om gaat.  

Anke van der meer - review cursus copywriting - een beter eindresultaat

Mijn houding ten opzichte van marketing is veranderd

Je merkt dat Sandra enorm veel kennis en ervaring heeft. Deze cursus copywriting heeft me niet alleen beter leren schrijven, maar me ook geholpen om duidelijk te krijgen wat ik wil in mijn werk en met wie. 

– Anke van der Meer, fotograaf

Laura de Winter - "Bij de essentie blijven" - ervaring copywritingcursus voor ondernemers

Ik hoef niet hetzelfde te doen als alle anderen in mijn marketing

Deze cursus leerde me om bij de essentie te blijven. Mijn positionering werd me een pak duidelijker. De cursus maakte me duidelijk dat ik niet hetzelfde hoef te zeggen als alle anderen om aan marketing te doen.

– Laura de Winter, Coach en fotograaf

Mendy Bosch en de tekst "zelfvertrouwen in mijn schrijven"

Ik ben nu trots op mijn missie en wil er mee naar buiten te treden

Deze copywritingcursus dwong me om opnieuw na te denken over mijn positionering waardoor ik die nu nog beter kan verwoorden. De cursus heeft me meer focus en zelfvertrouwen gegeven in mijn schrijven.

– Mendy Bosch, Compassionate Coach

 

INTEGERE MARKETING

Voor wie is deze cursus? 

Deze cursus is voor ondernemers die helder, aantrekkelijk en eerlijk willen leren schrijven. 

De cursus is zowel voor beginnende als gevorderde schrijvers. Hij is voor ondernemers die schrijven moeilijk en eng vinden, maar het tóch willen leren. Hij is ook voor ondernemers die al eerder schrijfcursussen hebben gedaan, maar nóg beter willen leren schrijven.  

€ 350

 excl. btw 

(Na betaling kun je binnen 2 uur beginnen. Je houdt een jaar toegang tot de cursus en hebt 30 dagen geld-terug garantie)

Wat is dit precies voor cursus?

Veelgestelde vragen

Voor welk schrijfniveau is deze cursus?

Deze cursus is zowel voor beginnende als gevorderde schrijvers. Hij is voor ondernemers die schrijven moeilijk en eng vinden, maar het tóch willen leren. Hij is ook voor ondernemers die al eerder (gevorderde) schrijfcursussen hebben gedaan, maar nóg beter willen leren schrijven.

Hoeveel tijd kost de cursus?

Dat verschilt. Sommige mensen doen de cursus in 15 uur, anderen besteden er 40 uur aan. Het kan beide. Je kunt de cursus vlot en beknopt doen of je kunt de lessen meerdere keren bekijken, rustig laten bezinken en de oefeningen een paar keer herhalen.

Los van het totale aantal uren kun je cursus sowieso over een langere tijd uitsmeren of juist als supercompacte stoomcursus doen. Kies wat voor jou het beste werkt.

Ga als richtlijn uit van 3 tot 4 uur per week voor een periode van 5 weken.

Dat klinkt misschien veel, maar je leert ook veel en het gaat stap voor stap. Dit is geen oppervlakkige cursus waar je nooit meer iets mee doet. Je leert lessen en vaardigheden waar je voortaan in al je marketing en copywriting iets aan zult hebben.

Hoeveel aandacht krijg ik tijdens een Q&A?

Tijdens de Q&A’s kies ik de vragen die voor iedereen het meest leerzaam zijn om wat uitgebreider te behandelen, maar ik zal iedereen die een specifieke en concrete vraag indient een reactie en een tip geven. Als je echt uitgebreide feedback wilt, bij elke opdracht en veel persoonlijk meedenken kun je beter overleggen over de groepscursus. 

In de praktijk is tot nu toe gebleken dat alle deelnemers van de Q&A’s vol goede moed, energie en nieuwe handvatten de Q&A’s verlaten :~)

Is deze cursus voor ondernemers met diensten of producten?

In de cursus ligt de focus vooral op diensten. De voorbeelden die ik geef gaan vooral over diensten en de manier van denken is gericht op ondernemers met diensten.

Los van die focus geef ik wel extra tips voor ondernemers met producten en is het eerste deel over je positionering voor iedereen.

Als je twijfelt: stuur me een bericht en laat me weten wat je doet en verkoopt. Ik help je met een inschatting. 

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt een jaar toegang tot de cursus. De meeste mensen doen de cursus in een paar weken tot een maand of drie. Een jaar is dus ruim de tijd en zorgt ervoor dat je ook echt aan de slag gaat én na de cursus nog af en toe iets terug kunt kijken.

Hoe werkt de 30 dagen geld-terug garantie?

Als je toch ontevreden bent over de inhoud van de cursus – stuur me dan binnen 30 dagen een mail en laat me weten waarom zodat ik een beeld heb. Dan stuur ik je je geld terug. 

Ik heb mijn positionering volgens mij behoorlijk helder, heeft de cursus dan wel nut?

Ja, ook dan heeft de cursus nut. Zelfs ervaren marketeers met een uitgewerkte merkstrategie vonden dat deel van de cursus van waarde. Of je je positionering nou glashelder hebt of het is allemaal nog wat vaag en troebel: merkstrategie is de basis van je schrijven. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je die basis omzet in teksten die helder, eerlijk en aantrekkelijk zijn.

Waar is de inhoud van deze cursus op gebaseerd?

Deze copywritingcursus is het resultaat van alles wat ik geleerd heb in bijna 20 jaar copywriting, integere marketing en schrijven. Het is het resultaat van alles wat ik in het uitoefenen van mijn vak leerde én het is het resultaat van alles wat ik in jaren van schrijf- en marketingopleidingen leerde.

De cursus is ook het resultaat van tig ondernemers begeleiden in hun positionering en hun schrijven en daarom zelf goed snappen en voelen waar vaak valkuilen, strubbelingen of blinde vlekken zitten. 

In de cursus is dat allemaal samen gebracht in een stap-voor-stap methode om jou niet alleen beter te leren schrijven, maar ook te helpen om nog preciezer te weten waar het je met je werk om gaat.

Eerst even overleggen?