Focus en verbinding

Storybranding Coaching

Of het nou om marketing, copywriting of het bepalen van je aanbod gaat: álles begint met merkstrategie. Waarin zit jouw verschil en hoe zorg je ervoor dat mensen dat snappen, voelen, geloven én onthouden?

Jouw idealen zichtbaar maken

Je hebt een prachtig bedrijf en de hele wereld mag dat weten. Maar hoe doe je dat? Hóe zorg je ervoor dat jouw klanten snappen en voelen wie jij werkelijk bent, wat je nou eigenlijk doet en waar jij precies voor staat?

In marketing wordt veel over zichtbaarheid gesproken. Ik heb het liever over herkenbaarheid. Want wat heb je er aan als iemand jou en je bedrijf ziet, maar niet herkent wat er te zien is? Je klanten moeten snappen wat jou wezenlijk anders maakt dan de rest. Dat begint met inzicht en focus.

focus

Helder en herkenbaar

Bijna iedereen vindt het eng om herkenbaar te maken waarin jij anders werkt. Het is verleidelijk om je te verstoppen in onduidelijkheden, algemeenheden of teveelheden. Maar geloof me, je doet je klanten en jezelf een plezier door duidelijk te laten zien waarin jij je onderscheidt.

Zo help ik je

 

Ik help je graag om jouw verhaal, jouw bedrijf en jouw intenties helder te maken. Door verbinding te maken met je klanten en je idealen, kun je meer waardevolle impact maken. Vertel het verschil, zodat je het verschil kunt maken.

weet het verschil

1. Merkstrategie

De eerste stap is helder krijgen waar jouw verschil heel precies in zit. Hoe ben je gekomen tot waar je nu staat? Wat maakt jouw bedrijf uniek? Waarin zit het verschil met anderen en waarom is dat belangrijk? 

Om verbinding te kunnen maken met je klanten en met jezelf, moet dat verhaal waar zijn. Het moet kloppen. En omdat je wilt dat mensen het snappen en kunnen doorvertellen, moet je verhaal helder zijn en focus hebben.

We werken in 4 sessies om de kern van jouw bedrijf te vinden en helder te structureren.

helder & herkenbaar

2. Website- & Brandingscan

Nu je zelf heel goed ziet waar jouw focus ligt, is het tijd voor een helder verhaal. Dat begint met je website. We onderzoeken in een Website- en Brandingscan hoe jouw website op dit moment overkomt, of dat klopt en welke stappen je kunt zetten om ervoor te zorgen dat het klopt. In een Brainstorm maken we een stappenplan voor een website waarin alles elkaar versterkt: tekst, fotografie, design en webstrategie. Zodat je na ons traject zelf aan de slag kunt en je doelgroep snapt en voelt wie je bent én actie onderneemt.

schrijfcoaching

3. About Page

De About Page is bij de meeste sites een van de meest bezochte pagina’s. Dat komt omdat het dé plek is waar mensen kijken of ze je kunnen vertrouwen. Ik leer je om een About Page te schrijven die voor dat vertrouwen zorgt. Een pagina waar mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wíe jij bent, wát je doet en waaróm dat voor hen van belang is. Je leert over copywriting, storytelling, merkstrategie en integere marketing.

merkstrategie

“Onderzoeken en formuleren”

“Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk om te weten waar je voor staat. Sandra helpt je om dat heel precies te onderzoeken én te formuleren. Ze denkt mee, kijkt, luistert en bouwt dan stap voor stap.”

Nynke Visser – DesignDays- Grafisch en ruimtelijk ontwerp

Aan de slag

 

Ik help je graag om jouw verhaal, jouw bedrijf en jouw intenties helder te maken. Merkstrategie is de basis van effectieve en verbindende marketing en het is je kompas voor alle keuzes in je bedrijf. Door merkstrategie te combineren met heldere teksten en herkenbare verhalen, zorg je ervoor dat mensen jouw bedrijf snappen, voelen, geloven en onthouden. Zodat ze weten bij ze moeten zijn als ze iemand als jou nodig hebben. 

focus & inzicht

1. Merkstrategie Coaching

€ 1500 excl. btw

Of het nou om een nieuwe website of het bepalen van je aanbod gaat; álles begint met merkstrategie. Waarin zit jouw verschil?

 

 • Werkboek “Vertel waar het om gaat.”
 • Tussentijdse verdieping door online contact
 • 5 Branding Sessies (5 x 1 uur)
 • Inzicht en focus in jouw positionering en doelgroepen
 • Een stevige en effectieve basis voor al je marketing en communicatie
 • Uitgewerkt Brand Thinking Canvas als kompas voor jouw bedrijf

helder & herkenbaar

2. Merkstrategie + Website- & Branding Scan

€ 1800 excl. btw

Hoe zorg je ervoor dat mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wie jij als ondernemer bent, wat je doet en waarom dat belangrijk is? Ontdek waar het op jouw website wél en waar het níet klopt. We kijken samen naar je teksten, design, structuur, fotografie en aanbod. Je krijgt inzicht in hoe merkstrategie en marketing werken en we maken een plan voor verbetering. Zodat je zelf kunt zorgen voor een website die klopt.

 

 • Alles uit het pakket Merkstrategie-coaching
 • Website- & Brandingscan werkboek.
 • Brainstorm- & Coachingsessie (2 uur).
 • Concreet stappenplan om je website te verbeteren.
 • Inzicht in merkstrategie en integere marketing

storybranding

3. Merkstrategie + Website Scan + About Page

€ 2100 excl. btw

(introductieprijs, want nieuw!)

De About Page is bij de meeste sites een van de meest bezochte pagina’s. Dat komt omdat het dé plek is waar mensen kijken of ze je kunnen vertrouwen. Maar hoe schrijf je zo’n pagina? En hoe schrijf je überhaupt goede teksten voor je site?

Ik help je om stap voor stap een About Page te schrijven die voor vertrouwen zorgt. Helder, eerlijk, aantrekkelijk en herkenbaar.

 

 • Alles uit het Pakket Merkstrategie- & Website-Coaching
 • 4 lessen over copywriting en storybranding
 • Huiswerkopdrachten met feedback om stap voor stap die goede About Page te schrijven
 • Inzicht en vaardigheden om voortaan alles beter te schrijven

schrijfcoaching

“Eerlijk, leerzaam én inspirerend”

“Als communicatie-adviseur en tekstschrijver zit ik al een jaar of vijf in het vak, maar ik wilde mijn schrijfvaardigheid graag verder verbeteren. Ik wilde meer creativiteit in mijn zakelijke teksten en ik wilde leren hoe ik merkstrategie in mijn schrijfproces kan verweven.

Sandra was tijdens ons traject eerlijk en kritisch in haar feedback, maar ze geeft die feedback op een hele prettige manier. De sessies waren leerzaam, leuk én inspirerend.

Ik heb vooral veel geleerd over metaforen, hoe ik een tekst beter voorbereid en hoe merkstrategie voor meer focus zorgt. Maar ik heb minstens zoveel gehad aan de gedetailleerde feedback op mijn teksten, het herschrijven daarvan en de tweede ronde van feedback.

Sandra geeft niet alleen in de sessies, maar ook tussendoor véél en waardevolle feedback. Ik kan iedereen die beter wil leren schrijven haar schrijfcoaching aanraden.”

Jori Navest – Marketing- en Communicatiespecialist

Veelgestelde vragen

 

Hoe weet ik of deze vorm van merkstrategie coaching bij me past?

Dit traject Merkstrategie Coaching werkt vooral goed voor ondernemers, die al wat inzicht hebben in hoe marketing werkt. Bijvoorbeeld tekstschrijvers, webdesigners of online ondernemers. Als je om wat voor reden dan ook, graag meer intensieve begeleiding hebt, kunnen we extra of langere sessies inplannen. Overleg met me als je twijfelt.

Dit traject is ook vooral voor ondernemers die al even bezig zijn. Of dat nou twee of tien jaar is, die ervaring helpt om tot de kern te komen. Dat betekent níet dat ik je niet kan helpen als je net begint. Een andere training is dan alleen beter voor je. Bijvoorbeeld de training LinkedIn & Personal Branding of Schrijfcoaching. Je kunt ook alleen het Werkboek “Vertel waar het om gaat” kopen en daar zelf mee aan de slag om een start te maken met een bewuste merkstrategie.

Maar het belangrijkste is dat je er zin in hebt en je in het diepe wilt storten. Dat je eerlijk en dapper wilt onderzoeken waar het jou met jouw bedrijf om gaat en focus wilt aanbrengen in hoe je jezelf met jouw bedrijf aan de buitenwereld wilt laten zien.

Neem contact op als je wilt overleggen. Welkom!

Hoelang duurt een traject en hoeveel tijd moet ik reserveren?
In het algemeen: dit is een vrij intensief leertraject dat je veel inzichten en veel praktische skills gaat opleveren. Inzichten en vaardigheden waar je de rest van je ondernemerschap gebruik van gaat maken. Daarbij levert de coaching je al vanaf de allereerste start meer focus, energie en vertrouwen.

Die focus, inzichten en vaardigheden komen natuurlijk niet vanzelf. Het vraagt inzet, aandacht, reflectie en tijd.

In totaal duurt merkstrategie-coaching ongeveer 2 maanden. In de eerste maand werk je in het werkboek, in de tweede maand hebben we onze sessies, verfijn je het werkboek en werk je in het Brand Thinking Canvas.

In het werkboek staan allerlei vragen over wat je doet, waarom dat belangrijk is, wie je normaal gesproken helpt, wat mensen over je zeggen en veel meer.

Je kunt merkstrategie vergelijken met een zandzeef, of – een meer egostrelende metafoor – een goudzeef. Je schudt alles wat je met jouw bedrijf bent nét zo lang heen en weer tot de essentie als goudklontjes overblijft. Helder en duidelijk.

Jij bent degene die de zeef gaat vullen en dat is precies wat je met het werkboek doet. Reken in die eerste maand in totaal op zo’n acht uur. Je vult het werkboek in etappes in, want slow cooking werkt het beste bij merkstrategie. Tussendoor lees ik in die eerste maand wat je geschreven hebt en stel alvast extra vragen of noem wat me opvalt. Door op die manier te werken, ontdekken we al snel rode draden in wat voor jou belangrijk is.

In de tweede (ruime) maand hebben we onze sessies. Tussen die sessies krijg je voorbereidende opdrachten, waar je ongeveer 1 tot 3 uur per week moet reserveren. Waarbij het helpt als je in die maand geen hoofd vol stress en drukte hebt, maar ruimte om de dingen te laten bezinken.

Als je na de merkstrategie-coaching ook de Website- & Branding-Brainstorm en de Schrijfcoaching doet, zijn we nog eens ongeveer een maand samen bezig. Een maand waarin je je merkstrategie concreet gaat maken, plannen maakt voor het verbeteren van je website en leert hoe je een About Page schrijft die voor vertrouwen en herkenbaarheid zorgt.

Ik ben enthousiast, maar aarzel over de investering.
Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit uit z’n mouw schudt. Of het iets voor jou is en of het het juiste moment is, kun je alleen zelf bepalen. Ik kan je wel beloven dat je veel waarde krijgt voor dit bedrag en dat veel mensen al na de eerste sessie zeggen: “Dit had ik véél eerder moeten doen.”

Merkstrategie geeft focus en daarmee ook rust en vertrouwen. Dat is fijn voor je klanten, maar zeker ook voor jou als ondernemer.

Als je twijfelt en wilt weten wat voor vlees je met mij in de kuip hebt: bekijk vooral eerst de 4 gratis video’s over Storybranding of lees wat blogs over merkstrategie, integere marketing of schrijven. Of stuur me een berichtje en we bellen om kennis te maken en te overleggen.

Ben je een creatief ondernemer? Dan kan dit traject waarschijnlijk grotendeels vergoedt worden met https://werktuigppo.nl/ (zolang de pot nog niet leeg is). Kijk op hun website voor meer informatie en stuur me een berichtje als je er niet uitkomt. Welkom!

Werken we online of live?

We werken online. Ik maak een project voor je aan in Asana. Daar zet ik je werkboek neer, krijg je huiswerk, feedback en leestips. Als je het complete traject met schrijfcoaching doet, krijg je ook video’s met schrijftips en lessen over copywriting, merkstrategie en integere marketing. Alle sessies gaan via Zoom. Maar ook al werken we online, dit is geen zelfstudie. Merkstrategie Coaching is een diepgaand traject en we hebben veel contact.

Of zoals een van mijn klanten schreef: “Wat leuk weer, je feedback. Je bent scherp en betrokken, dat vind ik fijn. Het voelt niet als een semi-geautomatiseerd verdienmodel om met een werkboek een passief inkomen te generen. Goede vibes, top!”

Of iemand anders: “Ik vind het ontzettend leuk om steeds te lezen wat je opvalt. Soms heb ik het idee dat het allemaal voor mijn voeten ligt, maar ik kan er net niet bij. Met jouw hulp lukt dat wel. Het is ook heel goed voor mijn zelfvertrouwen dit en het geeft me nu al focus.”

Wat is een Brand Thinking Canvas en hoe werkt het?

Ik werk op basis van bijna 15 jaar ervaring in marketing-communicatie én op basis van de Brand The Change-Methode. Deze methode is ontwikkeld door Anne Miltenburg van The Brandling en werkt met heldere en overzichtelijke canvassen. Het Canvas helpt je om na te denken over je merk. Je kunt het zien als je kompas. Na afloop van elk traject krijg je een ingevuld Brand Thinking Canvas samen met een uitgewerkt document dat de basis is voor al je marketing en communicatie.

Hoe snel heb je ruimte om met mij te werken?

De trajecten voor mei zijn ondertussen vol. Ik heb nog een paar plekken om te starten in september. Neem contact met me op om te overleggen, je bent van harte welkom!

Wat doe ik zelf en wat doe jij?

Dit traject is een coachingstraject. Met meer dan 15 jaar ervaring in marketing en copywriting, help ik je om te onderzoeken waar het met jouw bedrijf om gaat, waarom dat belangrijk is én voor wie. Ik leer je hoe merkstrategie werkt en ik help je om keuzes te maken. Merkstrategie vraagt om lef en ik moedig je aan om te durven. Ik stel vragen, vat samen en help je om verbanden te leggen. Zodat jij na afloop van ons traject een kompas hebt voor al je marketing.

Hoe verbeter ik na dit traject mijn website?

Na afloop van het traject “Merkstrategie & Website” heb je een plan van aanpak om je website te verbeteren. Je weet wat er anders kan in de strategie, de uitstraling, de teksten en je aanbod. Je hebt daarmee een goede briefing om een webdesigner in te schakelen, óf een stappenplan om je website zelf stap voor stap te verbeteren.

Is dit voor ZZP'ers of ook voor MKB en organisaties?

Het traject zoals hier beschreven is voor ZZP’ers. Ik help ook MKB, organisaties en projecten bij het definiëren en uitwerken van hun merkstrategie. Ook dan werken we met een werkboek, Branding Sessies en het Brand Thinking Canvas, maar mijn ervaring is dat de sessies dan meer tijd en aandacht nodig hebben. Neem contact met me op voor een voorstel dat bij jouw project of organisatie past.

Een afspraak maken of overleggen?