Focus en verbinding

Storybranding Coaching

Of het nou om marketing, copywriting of het bepalen van je aanbod gaat: álles begint met merkstrategie. Waarin zit jouw verschil en hoe zorg je ervoor dat mensen dat snappen, voelen, geloven én onthouden?

Jouw idealen zichtbaar maken

Je hebt een prachtig bedrijf en de hele wereld mag dat weten. Maar hoe doe je dat? Hóe zorg je ervoor dat jouw klanten snappen en voelen wie jij werkelijk bent, wat je nou eigenlijk doet en waar jij precies voor staat?

In marketing wordt veel over zichtbaarheid gesproken. Maar zonder herkenbaarheid heb je níets aan die zichtbaarheid. Je klanten willen snappen, voelen en geloven waar het jou om gaat. Wie ben je, wat doe je en waarom is dat zo belangrijk? Die duidelijkheid is de basis van al je marketing. 

focus

Helder en herkenbaar

Bijna iedereen vindt het eng om herkenbaar te maken waarin jij anders werkt. Het is verleidelijk om je te verstoppen in onduidelijkheden, algemeenheden of teveelheden. Maar geloof me, je doet je klanten en jezelf een plezier door duidelijk te laten zien waarin jij je onderscheidt.

Zo help ik je

 

Ik help je graag om jouw verhaal, jouw bedrijf en jouw intenties helder te maken. Door verbinding te maken met je klanten en je idealen, kun je meer waardevolle impact maken. Vertel het verschil, zodat je het verschil kunt maken.

weet het verschil

1. Merkstrategie

De eerste stap is helder krijgen waar jouw verschil heel precies in zit. Hoe ben je gekomen tot waar je nu staat? Wat maakt jouw bedrijf uniek? Waarin zit het verschil met anderen en waarom is dat belangrijk? 

Om verbinding te kunnen maken met je klanten en met jezelf, moet dat verhaal waar zijn. Het moet kloppen. En omdat je wilt dat mensen het snappen en kunnen doorvertellen, moet je verhaal helder zijn en focus hebben.

We werken in 5 sessies om de kern van jouw bedrijf te vinden en helder te structureren.

copywriting cursus

2. Leer zélf beter schrijven

In deze cursus leer je daarna samen met zo’n 6 andere ondernemers hoe je webteksten schrijft die voor vertrouwen zorgen. Hoe schrijf je op zo’n manier dat mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wie jij bent, wat je doet en waarom dat voor hen van belang is? Je leert over copywriting, storytelling, merkstrategie en integere marketing en vertaalt je merkstrategie naar de praktijk.

merkstrategie

“Vol zelfvertrouwen verder bouwen”

“Voordat ik merkstrategiecoaching deed met Sandra had ik moeite met mijn merkstrategie en met het vertellen van mijn verhaal. Ik wilde meer focus in het uitdragen van mijn verhaal, mijn merk en mijn dienstenaanbod. Sandra geeft fijne en uitgebreide feedback – je merkt hoe scherp en betrokken ze is.

Het traject is heel waardevol. Ik heb de essentie en de kracht van mijn bedrijf kunnen destilleren en daarmee een solide basis om vol zelfvertrouwen verder te bouwen aan mijn eigen verhaal en merk.”

Marnix Smalbil – Creatieve Contentmaker

Hoe kan ik je helpen? 

 

Ik help je graag om jouw verhaal, jouw bedrijf en jouw intenties helder te maken. Merkstrategie is de basis van effectieve en verbindende marketing en het is je kompas voor alle keuzes in je bedrijf. Door merkstrategie te combineren met heldere teksten en herkenbare verhalen, zorg je ervoor dat mensen jouw bedrijf snappen, voelen, geloven en onthouden. Zodat ze weten bij ze moeten zijn als ze iemand als jou nodig hebben. 

Hieronder lees je meer over wat de twee verschillende mogelijkheden: 

brand thinking

1. Merkstrategie Coaching

€ 1650 excl. btw

 

Als je werkzaam bent in de creatieve sector krijg je waarschijnlijk subsidie van de PPO

Of het nou om een nieuwe website of het bepalen van je aanbod gaat; álles begint met merkstrategie. Waarin zit jouw verschil?

 

 • Werkboek “Vertel waar het om gaat.”
 • Tussentijdse verdieping door online contact
 • 5 Branding Sessies (5 x 1 uur)
 • Inzicht en focus in jouw positionering en doelgroepen
 • Een stevige en effectieve basis voor al je marketing en communicatie
 • Uitgewerkt Brand Thinking Canvas als kompas voor jouw bedrijf
 • Na afloop toegang tot het Integere Marketing-netwerk waar je mij en andere – hele leuke – ondernemers vragen kunt stellen en waar je tips en feedback krijgt. Samen zorgen we voor integere marketing en een helder verhaal – (vanaf lente 2022) 

brand doing

2. Merkstrategie  + Copywriting Cursus

€ 1650 + 1250 =
2900,- excl. btw

400 euro combinatiekorting: 2500,-

Als je werkzaam bent in de creatieve sector krijg je waarschijnlijk subsidie van de PPO.

 

Je kúnt daarna natuurlijk een copywriter inhuren en je teksten laten schrijven door iemand anders. Maar als je liever zelf de baas wilt zijn over je eigen verhaal, leer ik je om zélf beter te schrijven. Helder, eerlijk en aantrekkelijk.

In de cursus Copywriting leer je samen met een kleine groep andere ondernemers teksten schrijven die voor vertrouwen zorgen. Helder, eerlijk, aantrekkelijk en herkenbaar. 

 • Alles uit het Pakket Merkstrategie Coaching.
 • Acht-weekse groepscursus Copywriting voor ondernemers met idealen
 • Veel persoonlijke feedback om stap voor stap een goede About Page te schrijven.
 • Inzicht en vaardigheden om voortaan al je content beter en met meer plezier te schrijven.
 • Een jaar gratis toegang tot een netwerk voor integere marketing. 

Deze cursus werkt alleen voor mensen die al een beetje kunnen schrijven, dus we overleggen wat voor jou het beste is.  

 

Veelgestelde vragen

 

Hoe weet ik of deze vorm van merkstrategie coaching bij me past?

Dit traject Merkstrategie Coaching werkt vooral goed voor ondernemers, die al wat inzicht hebben in hoe marketing werkt en die al even bezig zijn. Of dat nou twee of tien jaar is, die ervaring helpt om tot de kern te komen. Het is altijd goed om even samen te overleggen om te kijken hoe ik jou het beste kan helpen.

Maar wat je ook doet en hoe lang je het ook doet: voor merkstrategie is het het belangrijkste dat je er zin in hebt en dat je in het diepe wilt storten. Dat je eerlijk en dapper wilt onderzoeken waar het jou met jouw bedrijf om gaat en focus wilt aanbrengen in hoe je jezelf met jouw bedrijf aan de buitenwereld wilt laten zien.

Neem contact op als je wilt overleggen. Welkom!

Hoelang duurt een traject en hoeveel tijd moet ik reserveren?

In het algemeen: dit is een vrij intensief leertraject dat je veel inzichten en veel praktische skills gaat opleveren. Inzichten en vaardigheden waar je de rest van je ondernemerschap gebruik van gaat maken. Daarbij levert de coaching je al vanaf de allereerste start meer focus, energie en vertrouwen.

Die focus, inzichten en vaardigheden komen natuurlijk niet vanzelf. Het vraagt inzet, aandacht, reflectie en tijd.

In totaal duurt merkstrategie-coaching ruim 2 maanden. In de eerste maand werk je in het werkboek en krijg je tussendoor feedback en tips van me. In de tweede maand hebben we onze sessies, verfijn je het werkboek en werk je in het Brand Thinking Canvas.

In het werkboek staan allerlei vragen over wat je doet, waarom dat belangrijk is, wie je normaal gesproken helpt, wat mensen over je zeggen en veel meer.

Je kunt merkstrategie vergelijken met een zandzeef, of – een meer egostrelende metafoor – een goudzeef. Je schudt alles wat je met jouw bedrijf bent nét zo lang heen en weer tot de essentie als goudklontjes overblijft. Helder en duidelijk.

Jij bent degene die de zeef gaat vullen en dat is precies wat je met het werkboek doet. Reken in die eerste maand in totaal op zo’n acht tot tien uur. Je vult het werkboek in etappes in, want slow cooking werkt het beste bij merkstrategie. Tussendoor lees ik in die eerste maand wat je geschreven hebt en stel alvast extra vragen of noem wat me opvalt. Door op die manier te werken, ontdekken we al snel rode draden in wat voor jou belangrijk is.

In de tweede (ruime) maand hebben we onze sessies. Tussen die sessies krijg je voorbereidende opdrachten, waar je ongeveer 1 tot 3 uur per week moet reserveren. Waarbij het helpt als je in die maand geen hoofd vol stress en drukte hebt, maar ruimte om de dingen te laten bezinken.

Als je na de merkstrategie-coaching ook de Website- & Branding-Brainstorm zijn we nog een week of twee bezig. De Copywriting Cursus is drie keer per jaar en we overleggen bij welke ronde je instroomt. Die cursus duurt 6 weken. 

Ik ben enthousiast, maar aarzel over de investering.

Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit uit z’n mouw schudt. Of het iets voor jou is en of het het juiste moment is, kun je alleen zelf bepalen. Ik kan je wel beloven dat je veel waarde krijgt voor dit bedrag en dat veel mensen al na de eerste sessie zeggen: “Dit had ik véél eerder moeten doen.”

Merkstrategie geeft focus en daarmee ook rust en vertrouwen. Dat is fijn voor je klanten, maar zeker ook voor jou als ondernemer.

Als je twijfelt en wilt weten wat voor vlees je met mij in de kuip hebt: bekijk vooral eerst de 4 gratis video’s over integere storybranding of lees wat blogs over merkstrategie, integere marketing of schrijven. Of stuur me een berichtje en we bellen om kennis te maken en te overleggen.

Ben je een creatief ondernemer? Dan kan dit traject waarschijnlijk grotendeels vergoedt worden met https://werktuigppo.nl/ (zolang de pot nog niet leeg is). Kijk op hun website voor meer informatie en stuur me een berichtje als je er niet uitkomt. Welkom!

Werken we online of live?

We werken online. Ik maak een project voor je aan in Asana. Daar zet ik je werkboek neer, krijg je huiswerk, feedback en leestips. Als je het complete traject met schrijfcoaching doet, krijg je ook video’s met schrijftips en lessen over copywriting, merkstrategie en integere marketing. Alle sessies gaan via Zoom. Maar ook al werken we online, dit is geen zelfstudie. Merkstrategie Coaching is een diepgaand traject en we hebben veel contact.

Of zoals een van mijn klanten schreef: “Wat leuk weer, je feedback. Je bent scherp en betrokken, dat vind ik fijn. Het voelt niet als een semi-geautomatiseerd verdienmodel om met een werkboek een passief inkomen te generen. Goede vibes, top!”

Of iemand anders: “Ik vind het ontzettend leuk om steeds te lezen wat je opvalt. Soms heb ik het idee dat het allemaal voor mijn voeten ligt, maar ik kan er net niet bij. Met jouw hulp lukt dat wel. Het is ook heel goed voor mijn zelfvertrouwen dit en het geeft me nu al focus.”

De copywritingcursus en het Integere Marketing-netwerk zijn op Mighty Networks, een platform dat ik heb gekozen omdat het heel fijn werkt én omdat het je privacy respecteert. 

Wat is een Brand Thinking Canvas en hoe werkt het?

Ik werk op basis van ruim 15 jaar ervaring in marketing-communicatie én op basis van de Brand The Change-Methode. Deze methode is ontwikkeld door Anne Miltenburg van The Brandling en werkt met heldere en overzichtelijke canvassen. Het Canvas helpt je om na te denken over je merk. Je kunt het zien als je kompas. Na afloop van je traject krijg je een ingevuld Brand Thinking Canvas samen met een uitgewerkt document dat de basis is voor al je marketing en communicatie. 

Wat doe ik zelf en hoe help je me?

Dit traject is een coachingstraject. Met meer dan 15 jaar ervaring in marketing en copywriting, help ik je om te onderzoeken waar het met jouw bedrijf om gaat, waarom dat belangrijk is én voor wie. Ik leer je hoe merkstrategie werkt en ik help je om keuzes te maken. Merkstrategie vraagt om lef en ik moedig je aan om te durven. Ik stel vragen, vat samen en help je om verbanden te leggen. Zodat jij na afloop van ons merkstrategietraject een kompas hebt voor al je marketing.

Jij vult het werkboek in, denkt na, schrijft veel, denkt weer na en selecteert op basis van mijn vragen. Hoe meer tijd en aandacht je aan het traject besteedt, hoe meer precies en sterk je merkstrategie zal zijn.

In de cursus Copywriting leer ik je hoe je zélf beter kunt schrijven. Je leert hoe je ervoor zorgt dat je merkstrategie in al je teksten resoneert en je voor verbinding en vertrouwen zorgt. Je krijgt veel tips, kennis en inzichten over copywriting, merkstrategie en storytelling. Stap voor stap schrijf je een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Ik geef je tijdens het schrijven véél feedback, met uitleg en suggesties. Ook hier geldt: hoe meer je erin stopt, hoe meer je er uit haalt. We doen het samen.

Hoe verbeter ik na dit traject mijn website?

Na afloop van de merkstrategie coaching heb je een heldere merkstrategie. Je weet wat jouw positionering is en hoe je je focus zo kunt leggen en houden dat de buitenwereld snapt waar het jou met je werk om gaat en wat zij daar aan hebben. Je hebt een uitgewerkt Brand Thinking Canvas en een samenvatting in een Merkboek. Dat is je basis en je kompas voor ál je marketing en dus ook voor een nieuwe website.

Als je ook een Website- en Brandingscan hebt gedaan, heb je daarbij een plan van aanpak om je website te verbeteren. Je weet wat er beter kan in de strategie, de uitstraling, de teksten en je aanbod. Je hebt daarmee een goede briefing om een webdesigner in te schakelen, óf een stappenplan om je website zelf stap voor stap te verbeteren.

Als je ook nog de cursus Copywriting voor ondernemers met idealen doet, heb je de eerste concrete content geschreven: een About Page die voor vertrouwen zorgt. Tijdens de cursus leer je veel over copywriting, merkstrategie en storytelling, waardoor je zelf beter en met meer plezier zult schrijven en snapt hoe je Brand Thinking omzet in Brand Doing.

Is dit voor ZZP'ers of ook voor MKB en organisaties?

Het traject zoals hier beschreven is voor ZZP’ers. Ik help ook MKB, organisaties en projecten bij het definiëren en uitwerken van hun merkstrategie. Ook dan werken we met een werkboek, merkstrategiesessies en het Brand Thinking Canvas, maar net een beetje anders.  Neem contact met me op om te kijken of ik jouw project of organisatie kan helpen.

Een afspraak maken of overleggen?