SAMEN LEER JE MEER

Groepscursus copywriting voor vertrouwen

Je vindt schrijven leuk, maar als het om je eigen site gaat is het toch nog behoorlijk lastig. Je stelt het schrijven uit, verliest je in details of verschuilt je juist achter algemeenheden.

Je kúnt als ondernemer natuurlijk een copywriter inhuren en je teksten laten schrijven door iemand anders. Maar als je liever zelf de baas wilt zijn over je eigen verhaal, leer ik jou om beter te schrijven. Helder, eerlijk en aantrekkelijk. 

Wat leer je in deze cursus copywriting?

Je leert hoe een heldere positionering de basis is van goede teksten. Je leert over copywriting, integere marketing, focus en empathie. Je leert teksten schrijven die mensen snappen, voelen, geloven en onthouden.

Ondertussen schrijf je stap voor stap een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Je leert een methode die je daarna voor al je schrijven kunt gebruiken.

Dat leren en schrijven doe je niet alleen, maar in een kleine groep gelijkgestemde en eigenzinnige ondernemers. Je krijgt uitgebreide feedback van mij én je leert van elkaar.

* 2 startmomenten per jaar, max. 4 cursisten per groep. Eerstvolgende start: januari 2025 (exclusief individuele voorbereiding). Aanmelden na overleg vóór december. Hier vind je alle data voor klas 9 op een rij. 

VERBINDING

Je positionering als basis

Binnen marketing gaat het meestal vooral over zichtbaarheid. En die zichtbaarheid ís ook belangrijk want mensen kunnen niet ruiken dat je bestaat.

Maar zonder herkenbaarheid heb je niets aan al die mooie zichtbaarheid.

Je klanten moeten kunnen snappen en voelen wie jij als ondernemer bent, waar het met jouw werk om gaat en wat dat met hen te maken heeft.

Dat aspect – merkstrategie of positionering – is je kompas voor al je marketing en schrijven. 

Wat cursisten zeggen:

SAMEN DOE JE MEER

Schrijfcursus mét jaartraject

Deze cursus Copywriting voor Vertrouwen duurt 8 weken. In die tijd schrijf je een About Page waar je trots op kunt zijn, je scherpt je positionering aan en leert van alles over schrijven en marketing. 

Maar positionering, schrijven en marketing zijn niet iets om eenmalig aandacht aan te besteden. 

Verbinding maken met je klanten, met jezelf en je idealen is iets dat elke keer opnieuw aandacht vraagt. 

Daarom kun je na de cursus samen verder werken in een jaartraject van de Integere Marketing Academie.

Met themamaanden, een maandelijkse Marketing Brainstorm en meer. Je kiest waar je aan mee wilt doen en staat er voortaan niet meer alleen voor. 

Groepscursus Copywriting voor vertrouwen

Geen gewone cursus

Dit is geen oppervlakkige online cursus met wat video’s en een webinar. We gaan in een kleine groep samen aan de slag. We zorgen ervoor dat jij nóg beter weet waar je als ondernemer voor staat en hoe je teksten schrijft die voor vertrouwen zorgen. 

Om dat te leren ga je stevig aan het werk en krijg je feedback. Afgebakende feedback van de groep en veel persoonlijke feedback van mij.

Ik geef suggesties over wat werkt, wat beter kan en ik leg uit waarom. Ik laat je nadenken en geef je handvatten. 

Op die manier vind je je eigen manier van schrijven en leer je een schrijfproces waar je ook na de cursus de vruchten van plukt.       

INTEGERE MARKETING

Voor wie is deze cursus? 

Deze groepscursus met jaartraject is voor ondernemers die al wat ervaring hebben met schrijven en marketing maar dat beter willen leren en actiever willen doen. Hij is voor mensen die geen gladde duizend-in-een-dozijn teksten willen schrijven, maar helder en eerlijk willen laten zien waar ze voor staan.

Een copywritingcursus voor ondernemers die verbinding willen maken met hun lezer en hun idealen. 

 

€ 1750 / 2250

 excl. btw

* Afhankelijke van je keuze voor “Samen” of “Compleet” betaal je 1750 of 2250. 

Als je in de creatieve sector werkt kom je in 2024 nog in aanmerking voor subsidie via de PPO.

 

“Dit was de investering dubbel en dwars waard. De kwaliteit van mijn schrijven verbeterde na elke les.”

 

– Monique Bolung, Transcultureel systemisch coach

JOUW EIGEN MANIER

Zin om te schrijven

Deze cursus is niet voor iedereen. Daarom maken we altijd rustig kennis en overleggen samen of deze cursus bij je past.

Het allerbelangrijkste is dat je zín hebt om beter te schrijven en zín hebt om op een andere manier met marketing om te gaan.

Sommige cursisten zijn relatieve beginners als het om schrijven gaat. Andere cursisten hebben een boek geschreven of zijn professioneel copywriter.

Beide kan en ik houd in de samenstelling van de groep rekening met de combinaties.

Deze cursus gaat alleen níet werken als je een hekel hebt aan schrijven en marketing, maar denkt dat het moet.

Integere marketing en schrijven zorgen voor verbinding en zin is de basis om samen te leren. Zin in denken, zin in focus, zin in samen pielen met woorden en zin in staan voor waar het je om gaat.

Klas 9

Klas 10

Aantal plekken vrij:

3 plekken vrij

4 plekken vrij

Aanmelden na overleg uiterlijk:

vóór december 2024

informatie volgt

Individuele voorbereiding:

december 2024

informatie volgt

Gezamenlijke start:

7 januari 2025 (alle cursusdata klas 9)

september 2025 (precieze lesdata daarna volgen binnenkort - maar altijd op dinsdag om 12.00)

Overzicht Cursus

module 1

Individuele voorbereiding

In deze eerste module ga je individueel aan de slag met je eigen positionering en merkstrategie. Je krijgt van mij een werkboek vol vragen over wat je doet, waarom je dat op jouw manier doet en wat daar zo belangrijk aan is. Deze module gaat nog niet over schrijven – het gaat over denken en kiezen.

Ik lees je werkboek en stel vragen. Een soort compacte mini-versie van merkstrategiecoaching.  

module 2

Copywriting & Positionering

Vanaf deze module ga je samen als groep aan de slag. Een heldere en eerlijke positionering is het kompas voor al je schrijven en in deze module zet je de stap om die focus duidelijk te maken aan je klasgenoten. Een module over focus in je positionering en empathie voor je doelgroep.  

module 3

Een goede About Page

In deze module leer je hoe je een goede About Page schrijft. Je krijgt een uitleg van elementen die je kunt gebruiken omjouw pagina te schrijven. Bouwstenen die je zelf kunt kiezen en combineren. De module eindigt met jouw eerste opzet van je About Page en die van je klasgenoten. Je krijgt feedback op je denken en je keuzes, zowel van mij als van elkaar.  

module 4

Storybranding

Storybranding gaat over het combineren van jouw positionering met verhalen of anekdotes. Je leert een aantal kenmerken van een goed verhaal en krijgt een structuur die je als handvat kunt gebruiken. Je ontdekt dat zo’n verhaal helemaal niet groots en meeslepend hoeft te zijn om voor verbinding en herkenbaarheid te zorgen. Je sluit de module af met één of twee eigen merkverhalen die relevant en van waarde zijn voor jouw lezer.   

module 5

Jouw About Page

Na al dit voorwerk schrijf je je eigen About Page. Je leert over structuur, ritme, focus, het vermijden van abstracties en het nut van subkopjes. 

Je leest elkaars werk, geeft afgebakende feedback en krijgt uitgebreid feedback van mij. Aan het einde van deze module heb je een About Page die eigen is en waar je trots op kunt zijn.

Jaartraject

In de cursus leer je over positionering, schrijven en marketing. Daar kun je mee verder in al je schrijven.

Maar het is niet gemakkelijk om als ondernemers alles altijd maar zelf en alleen te doen. Daarom doen we het nog steeds samen als je kiest voor het traject “Compleet”. 

Dan hoort er bij de cursus een jaartraject van de Integere Marketing Academie. Een jaar waarin je samen met mij en anderen actief en bewust aan de slag blijft met dat schrijven en die marketing. Dat is leuker en daar wordt het beter van. 

€ 1750 / 2250

 excl. btw

 De prijs hangt af van je keuze voor “Samen” of “Compleet” (in- of exlcusief compleet jaartraject van de Integere Marketing Academie)  

Als je in de creatieve sector werkt kom je in 2024 nog in aanmerking voor subsidie via de PPO

SANDRA DE JONG

Integere marketing en copywriting

Met 20 jaar ervaring in marketing en schrijven leer ik jou om dat nog beter zélf te doen. Ik help je om: 

 

  • Verbinding te maken met je klanten, jezelf en je idealen
  • Jezelf helder, aantrekkelijk én eerlijk in de markt te zetten
  • De juiste focus te vinden in je marketing en je teksten

Hoe werkt het praktisch?

De data

Wanneer is de eerstvolgende cursusronde?

De eerstvolgende ronde (klas 9) begint in januari 2025 en is ruim 8 weken gezamenlijk. Als je niet eerste een merkstrategietraject hebt gedaan heb je uiterlijk december de individuele voorbereiding. In die maand krijgt iedereen ook al toegang tot de cursus.Tijdens de cursus is er één keer per week een online Meet Up om vragen te stellen, samen praktische oefeningen te doen en dieper op de inhoud in te gaan. 

Die Meet Up’s zijn altijd op dinsdag van 12.00 tot 13.15 via Zoom:

7 januari (kick off en kennismaking), 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 25 februari, en 4 maart.

We sluiten de cursus af met een echte, fysieke lunch op een mooie plek in Amersfoort op zaterdag 8 maart.

 

techniek

Waar staat de cursus online?

De cursus staat op een afgesloten, eigen platform: Mighty Networks, binnen de Integere Marketing Academie. Daar lees en bekijk je alle lessen, daar doe je de opdrachten en daar geef en krijg je feedback. 

De lunchwebinars gaan via Zoom. 

groep

Hoe groot is de groep?

De groep is compact: maximaal 4 ondernemers. Daardoor voel je je snel veilig genoeg om te durven. Om te durven staan voor je positionering, om te durven proberen in je schrijven.

Je leert met elkaar en van elkaar. Door te zien hoe anderen een opdracht aanpakken krijg je nieuwe perspectieven en door te horen hoe jouw woorden op hen overkomen oefen je met focus en stijl. 

De groep helpt je ook om door te zetten als je een dipje hebt (en ik help je ook ;~) )

€ 1750 / 2250

 excl. btw

* 1750 is de prijs voor de groepscursus Copywriting voor Vertrouwen, 2250 is de prijs inclusief bijbehorend jaartraject.

Als je in de creatieve sector werkt kom je in 2024 nog in aanmerking voor 33% subsidie via de PPO

Wat is dit voor cursus?

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost deze groepscursus?

De cursus duurt 8 weken, plus 2 individuele merkstrategie voorbereidingsweken vooraf. Je krijgt het lesmateriaal in de vorm van video’s en schrijftips ruim op tijd zodat je alles al een keer kunt lezen en bekijken. Als je je merkstrategie en positionering al helder hebt door een individueel traject, ben je in totaal een uur of 4 met de voorbereidingsweken bezig. Als je dat nog niet zo scherp hebt, zijn die twee voorbereidingsweken ook bedoeld om in je positionering te duiken. Reken dan op een voorbereiding van zo’n 10 uur in die 2 weken.

Als de cursus echt van start gaat ga je actief als groep aan het werk: schrijven, denken, kiezen, herschrijven én afgebakende feedback geven op de anderen. Daar ben je in totaal zo’n 6 uur per week aan kwijt. De intensiteit wisselt iets per week en per persoon, dus houd voldoende ruimte in je agenda. Hoe meer je in deze cursus stopt, hoe meer je er uit haalt. 

Op dinsdagen hebben we gezamenlijke lunchwebinars waarin we elkaar live zien en ik je verder op weg help met de opdrachten voor die week. De webinars zijn steeds van 12.00 tot 13.15 via Zoom. De hele cursus is online via een besloten Mighty Networks platform.

Kan iedereen meedoen aan deze cursus?

Nee, deze cursus past niet bij iedereen.

De cursus werkt het beste voor ondernemers, die al een béétje inzicht hebben in hoe marketing werkt en die al even bezig zijn met hun bedrijf. Of dat nou twee of tien jaar is, die ervaring helpt om tot de kern te komen.

Je leert ook het meeste van de cursus als je al een beetje kunt schrijven. We overleggen sowieso altijd eerst samen om te kijken of deze cursus en het bijbehorende jaartraject bij je past.

Maar wat je ook doet en hoe lang je het ook doet: het belangrijkste is dat je er zin in hebt en dat je je in het diepe wilt storten. Dat je eerlijk en dapper verder wilt onderzoeken waar het jou met jouw bedrijf om gaat en focus wilt aanbrengen in hoe je jezelf met jouw bedrijf aan de buitenwereld wilt laten zien. En dat je voldoende tijd en ruimte in je agenda kunt plannen om te oefenen en veel te leren.

De cursus is ook voor mensen die in een groep willen werken. Die hun mede-cursisten van feedback willen voorzien en zelf feedback willen ontvangen. Je leert van mij én je leert van elkaar.

Als je mee wilt doen, stuur je me een bericht en dan kijken we samen of deze cursus en het jaartraject de juiste investering is voor zijn. Welkom!

Ik heb al merkstrategiecoaching bij je gedaan, hoe werkt het dan?

Je kunt deze copywritingcursus zonder merkstrategiecoaching doen. Je kunt ook merkstrategiecoaching doen zonder copywritingcursus. Aan beide trajecten heb je veel, ook los.

Maar de combinatie werkt het beste. Van Brand Thinking naar Brand Doing, van strategie naar creatieve vertaling voor de buitenwereld. Om je aan te moedigen om beide te doen, krijg je daarom korting op de combinatie. Je vindt een overzicht op de pagina met het jaartraject

Ik heb al best veel ervaring met copywriting, leer ik dan nog iets?

Je leert in deze cursus hoe jouw merkstrategie de basis is van al je schrijven. Je leert ook hoe je zo schrijft dat je voor verbinding en vertrouwen zorgt. Als je beide al kunt is deze cursus niet voor jou.

Als je meer wilt leren over je positionering en hoe je teksten schrijft die voor vertrouwen zorgen, dan past dit misschien toch. Ik heb ervaren copywriters als tevreden cursist gehad; zowel mensen die professioneel copywriter zijn als ondernemers die eerdere goede schrijfcursussen hebben gedaan. Deze cursus is anders.

Als je twijfelt of wilt overleggen; stuur me een bericht en ik beantwoord al je vragen. Als ik denk dat deze cursus geen goede keuze voor je is, zeg ik het altijd. Ik denk graag met je mee.

 

Waarom die combinatie van cursus en jaartraject?

De cursus geeft je genoeg handvatten om na het schrijven van die About Page alle kennis en inzichten in al je marketing te verwerken. Je leert over positionering, over storytelling, over empathie voor je lezer, over structuur en focus.

Tegelijk is het niet gemakkelijk om dat dan ook écht te doen. Het helpt om dat een jaar samen te blijven doen. Samen met mij en samen met een club leuke andere ondernemers. Dat kan als je het complete traject doet. 

Door daar elke maand in een thema te duiken bijvoorbeeld (zoals LinkedIn, of reviews, of bloggen). Of door via de Content Club een vriendelijke en inspirerende stok achter de deur te hebben om daadwerkelijk te schrijven. Of door een vraag in de groep te gooien via de maandelijkse Marketing Brainstorm.

Marketing en positionering zijn geen eenmalige actie, het vraagt om consistentie. Door een jaar lang samen bewust aan de slag te blijven, wordt marketing en schrijven langzaam een vanzelfsprekend en leuk onderdeel van je werk.

Hoeveel persoonlijke begeleiding krijg ik?

Dit is geen oppervlakkig cursus met een paar snelle webinars. Je krijgt persoonlijke feedback. Feedback op je positionering, feedback op de vertaling ervan en feedback op je schrijven.

Ik help je als je vastloopt, ik moedig je aan en ik geef eerlijk feedback op wat je doet. Feedback mét uitleg.

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld, maar ziek word of toch te druk ben?

Los van noodgevallen is dit een cursus die vast staat. Er is een kleine groep en we rekenen op elkaar.

Als je echt ziek wordt of er is een ander noodgeval tijdens de cursus, overleggen we samen.

De cursus gaat door vanaf 3 cursisten en je hoort het uiterlijk 6 weken vooraf als de cursusronde toch niet door gaat. Je kunt dan de volgende ronde meedoen en krijgt van mij (als compensatie omdat je er rekening mee hebt gehouden in je agenda en je waarschijnlijk hebt verheugd) een individuele schrijf- of strategische sessie van een uur cadeau, ter compensatie. 

Overleggen of aanmelden?