GROEPSCURSUS VOOR ONDERNEMERS

Cursus copywriting voor vertrouwen

Je vindt schrijven leuk, maar als het om je eigen site gaat is het toch behoorlijk lastig. Je stelt het schrijven uit, verliest je in details of verschuilt je juist achter algemeenheden.

Je kúnt als ondernemer natuurlijk een copywriter inhuren en je teksten laten schrijven door iemand anders. Maar als je liever zelf de baas wilt zijn over je eigen verhaal, leer ik jou om zelf beter te schrijven. Helder, eerlijk en aantrekkelijk. 

Wat leer je in deze cursus copywriting?

Je leert hoe een heldere positionering de basis is van goede teksten. Je leert over copywriting, integere marketing, focus en empathie. Je leert teksten schrijven die mensen snappen, voelen, geloven en onthouden. 

Ondertussen schrijf je stap voor stap een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Je leert een methode die je daarna voor al je schrijven kunt gebruiken.

Dat leren en schrijven doe je niet alleen, maar in een kleine groep gelijkgestemde ondernemers. Je krijgt intensieve feedback van mij én je leert van elkaar. 

MErkSTRATEGIE

Je positionering als basis

Binnen marketing gaat het vaak vooral over zichtbaarheid. Die zichtbaarheid ís ook belangrijk want mensen kunnen niet ruiken dat je bestaat of wat je doet.

Maar zonder herkenbaarheid heb je niets aan al die zichtbaarheid.

Je klanten moeten kunnen snappen en voelen wie jij als ondernemer bent en waar het met jouw werk om gaat. Dat aspect – merkstrategie of positionering – is de basis van integere marketing en daarmee de rode draad door deze cursus.

“Deze cursus heeft me niet alleen beter leren schrijven. Ik weet nu beter waar het me met mijn werk om gaat.”

 

– Anke van der Meer, Fotograaf

REVIEW OVER DE CURSUS:

“Dit was de investering dubbel en dwars waard”

Ik wilde goede teksten leren schrijven met ruimte voor mijn eigen stijl. Ik wilde leren om mezelf en mijn positionering echt te laten zien – zonder me te verschuilen achter blabla-teksten. Sandra heeft me dat geleerd; ze is zorgvuldig en sterk in haar vak.

Ik voelde me heel gemotiveerd om de opdrachten te maken. Dat kwam zowel door de superfijne groep als door de waardevolle feedback van Sandra. De kwaliteit van mijn schrijven verbeterde na elke les. 

– Monique Bolung, Transcultureel systemisch coach

Feedback op álles wat je schrijft

Dit is geen oppervlakkige online cursus met wat video’s en een webinar. We gaan samen aan de slag om ervoor te zorgen dat jij nóg beter weet waar je als ondernemer voor staat en hoe je teksten schrijft die voor vertrouwen zorgen. 

Om dat te leren ga je stevig aan het werk en krijg je veel feedback. Feedback van de groep en twee maanden persoonlijke feedback van mij.

Ik vertel je wat werkt, wat beter kan en ik leg je uit waarom. Ik geef je suggesties, laat je nadenken en geef je handvatten om opnieuw na te denken en te herschrijven. Daarna krijg je nóg een keer feedback voor de puntjes op de i.

Op die manier leer je een schrijfproces waar je ook na de cursus de vruchten van plukt. Je leert beter en gemakkelijker denken en schrijven.      

INTEGERE MARKETING

Voor wie is deze cursus? 

Deze groepscursus is voor ondernemers die al wat ervaring hebben met schrijven en marketing. Hij is voor mensen die geen gladde duizend-in-een-dozijn teksten willen schrijven, maar helder en eerlijk willen laten zien waar ze voor staan.

Een copywritingcursus voor ondernemers die verbinding willen maken met hun lezer en hun idealen. 

 

€ 2500

 excl. btw 

Als je in de creatieve sector werkt kom je in 2023 nog aanmerking voor subsidie via de PPO

Je zit nog nergens aan vast. We overleggen of deze cursus de juiste keuze voor je is. Stuur alvast twee eigen teksten naar me toe zodat ik een indruk krijg van je schrijven.  

“Sandra leert je niet alleen hóe je beter schrijft, maar ook wát je kunt schrijven. Goed schrijven gaat namelijk om vorm en inhoud.”

 

– Klaas van Veen, Onafhankelijk ontwerper en redacteur

REVIEW OVER DE CURSUS:

“Vol zelfvertrouwen verder bouwen”

Voordat ik merkstrategiecoaching deed met Sandra had ik moeite met mijn positionering en met het vertellen van mijn verhaal. Ik wilde meer focus in het uitdragen van mijn verhaal, mijn merk en mijn dienstenaanbod.

Sandra geeft scherp, opbouwend en uitgebreid feedback op alles wat je doet. Ik heb nu een solide basis om vol zelfvertrouwen verder te bouwen aan mijn eigen verhaal en mijn merk. 

– Marnix Smalbil, Creatieve Contentmaker

Overzicht Cursus

module 1

Welkom & Individuele voorbereiding

In deze eerste module krijg je niet alleen uitleg over de cursus en de werking van het platform. Je gaat vooral als voorbereiding individueel aan de slag met je eigen positionering en merkstrategie. Je krijgt van mij een werkboek vol vragen over wat je doet, waarom je dat op jouw manier doet en wat daar zo belangrijk aan is. Deze module gaat nog niet over schrijven – het gaat over denken en kiezen.

Ik lees je werkboek en stel vragen. Ik help je om jouw positionering zo sterk en kloppend mogelijk te maken. Een soort compacte mini-versie van merkstrategiecoaching met focus op de essentie.  

module 2

Copywriting & Positionering

Vanaf deze module ga je samen als groep aan de slag. Een heldere en eerlijke positionering is het kompas voor al je schrijven en in deze module zet je de stap om die focus duidelijk te maken aan je klasgenoten. Een module over focus in je positionering en empathie voor je doelgroep.  

module 3

Een goede About Page

In deze module leer je hoe je een goede About Page schrijft. Je krijgt een uitleg van elementen die je kunt gebruiken omjouw pagina te schrijven. Bouwstenen die je zelf kunt kiezen en combineren. De module eindigt met jouw eerste opzet van je About Page en die van je klasgenoten. Je krijgt feedback op je denken en je keuzes, zowel van mij als van elkaar.  

module 4

Storybranding

Storybranding gaat over het combineren van jouw positionering met verhalen of anekdotes. Je leert een aantal kenmerken van een goed verhaal en krijgt een structuur die je als handvat kunt gebruiken. Je ontdekt dat zo’n verhaal helemaal niet groots en meeslepend hoeft te zijn om voor verbinding en herkenbaarheid te zorgen. Je sluit de module af met één of twee eigen merkverhalen die relevant en van waarde zijn voor jouw lezer.   

module 5

Jouw About Page

Na al dit voorwerk ga je je eigen About Page schrijven. Schrijven én herschrijven. Je leert over structuur, ritme, focus, het vermijden van abstracties en het nut van subkopjes. Aan het einde van deze module heb je een eerste versie van je About Page geschreven.

Je leest elkaars werk en geeft specifieke feedback. Afgebakende feedback helpt niet alleen de ontvanger, ook als gever leer je door specifieke feedback te geven. Van mij krijg je op elke zin en elke keuze uitgebreide feedback met uitleg. Zodat je klaar bent voor het schrijven van je tweede en laatste versie – een About Page waar je trots op kunt zijn

module 5

Hoe nu verder

We ronden de cursus af, feliciteren elkaar en zijn trots. Je krijgt tips voor je verdere schrijven en marketing. Hoe blijf je focus houden in die positionering en hoe blijf je voor verbinding zorgen met je lezer? Je krijgt een checklist die je bij al je volgende schrijven naast je laptop kunt leggen. Maar dat is niet alles, je bent daarna niet alleen:

Bonus: Integere Marketing Academie

Welke cursus of traject je ook doet, je bent een jaar gratis lid van de Integere Marketing Academie (t.w.v. 360,-). Een plek voor inspiratie, uitwisseling en kennis over integere marketing, merkstrategie en copywriting. Een online community voor ondernemers met idealen die samen willen leren en doen. 

€ 2500

 excl. btw 

Als je in de creatieve sector werkt kom je in 2023 nog in aanmerking voor subsidie via de PPO

Je zit nog nergens aan vast. We overleggen of deze cursus de juiste keuze voor je is. Stuur alvast twee eigen teksten naar me toe zodat ik een indruk krijg van je schrijven.  

SANDRA DE JONG

Integere marketing en copywriting

Met 20 jaar ervaring als copywriter, schrijver, marketeer en merkstrateeg leer ik jou om zélf beter schrijven. Ik help je om content te schrijven waar je trots op bent en die voor vertrouwen zorgt bij je doelgroep. 

Zodat jij met jouw bedrijf de impact kunt maken waar het jou om gaat.  

Hoe werkt het praktisch?

De data

Wanneer is de eerstvolgende groepscursus?

De eerstvolgende ronde (klas 5) heeft het eerste lunchwebinar op dinsdag 7 februari  De voorbereiding begint begint in de twee weken daarvoor en wie geen merkstrategiecoaching heeft gedaan heeft op donderdag 26 of vrijdag 27 januari een individueel Zoom-gesprek.

De lunchwebinars zijn steeds van 12.00 tot 13.15 op:
Dinsdag 7 februari
Dinsdag 14 februari
Dinsdag 21 februari
Dinsdag 7 maart
Dinsdag 14 maart

We sluiten de cursus af met een echte, fysieke lunch op een mooie plek in Amersfoort op zaterdag 18 maart.  

techniek

Waar staat de cursus online?

De cursus staat op een afgesloten, eigen platform: Mighty Networks, binnen de Integere Marketing Academie. Daar lees en bekijk je alle lessen, daar doe je de opdrachten en daar geef en krijg je feedback. 

De lunchwebinars en de individuele sessie in de voorbereidingsweek gaan via Zoom. 

groep

Hoe groot is de groep?

De groep is klein: 4 ondernemers in totaal. Daardoor voel je je snel veilig genoeg om te durven. Om te durven staan voor je positionering, om te durven proberen in je schrijven.

Je leert met elkaar en van elkaar. Door te zien hoe anderen een opdracht aanpakken krijg je nieuwe perspectieven en door te horen hoe jouw woorden op hen overkomen oefen je met focus en stijl. 

De groep helpt je ook om door te zetten als je een dipje hebt (en ik help je ook ;~) )

€ 2500

 excl. btw 

Als je in de creatieve sector werkt kom je in 2023 nog in aanmerking voor 33% subsidie via de PPO

Je zit nog nergens aan vast. We overleggen of deze cursus de juiste keuze voor je is. Stuur alvast twee eigen teksten naar me toe zodat ik een indruk krijg van je schrijven.  

Wat is dit precies voor cursus?

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost deze groepscursus?

De cursus duurt 6 weken, plus 2 individuele merkstrategie voorbereidingsweken vooraf. Je krijgt het lesmateriaal in de vorm van video’s en schrijftips ruim op tijd zodat je alles al een keer kunt lezen en bekijken. Als je je merkstrategie en positionering al helder hebt, ben je in totaal een uur of 4 met de voorbereidingsweken bezig. Als je dat nog niet zo scherp hebt, zijn die twee voorbereidingsweken ook bedoeld om in je positionering te duiken. Reken dan op een voorbereiding van zo’n 10 uur in die 2 weken.

Als de cursus echt van start gaat ga je actief als groep aan het werk: schrijven, denken, kiezen, herschrijven én feedback geven op de anderen. Daar ben je zo’n 5 uur per week aan kwijt. De intensiteit wisselt iets per week en per persoon, dus houd voldoende ruimte in je agenda. Hoe meer je in deze cursus stopt, hoe meer je er uit haalt.

Op dinsdagen hebben we gezamenlijke lunchwebinars waarin we elkaar live zien en ik je verder op weg help met de opdrachten voor die week. De webinars zijn steeds van 12.00 tot 13.15 via Zoom. De hele cursus is online via een besloten Mighty Networks platform.

Kan iedereen meedoen aan deze cursus?

Nee, deze cursus past niet bij iedereen. 

De cursus werkt het beste voor ondernemers, die al een béétje inzicht hebben in hoe marketing werkt en die al even bezig zijn met hun bedrijf. Of dat nou twee of tien jaar is, die ervaring helpt om tot de kern te komen.

Je leert ook het meeste van de cursus als je al een beetje kunt schrijven. Stuur me daarom twee teksten van jezelf om naar te kijken. We overleggen altijd eerst samen om te kijken of deze cursus bij je past.

Maar wat je ook doet en hoe lang je het ook doet: het belangrijkste is dat je er zin in hebt en dat je je in het diepe wilt storten. Dat je eerlijk en dapper verder wilt onderzoeken waar het jou met jouw bedrijf om gaat en focus wilt aanbrengen in hoe je jezelf met jouw bedrijf aan de buitenwereld wilt laten zien. En dat je voldoende tijd en ruimte in je agenda kunt plannen om veel te oefenen en veel te leren.

De cursus is ook voor mensen die in een kleine groep willen werken. Die hun mede-cursisten van waardevolle feedback willen voorzien en zelf feedback willen ontvangen. Je leert van mij én je leert van elkaar.

Als je mee wilt doen, stuur je me een bericht en dan kijken we samen of deze cursus de juiste investering is voor je. Welkom!

Ik heb al merkstrategiecoaching bij je gedaan, hoe werkt het dan?

Je kunt deze copywritingcursus zonder merkstrategiecoaching doen. Je kunt ook merkstrategiecoaching doen zonder copywritingcursus. Aan beide trajecten heb je veel, ook los.

Maar de combinatie werkt het beste. Van Brand Thinking naar Brand Doing, van strategie naar creatieve vertaling voor de buitenwereld. Om je aan te moedigen om beide te doen, krijg je daarom korting op de combinatie. Als je na merkstrategiecoaching de groepscursus doet, krijg je 400 euro korting op het totaalpakker. Geen 2900 euro, maar 2500 euro. 

Als je al merkstrategiecoaching hebt gedaan, zul je de eerste twee weken van de copywritingcursus wat minder hard te hoeven werken, maar je zet al wel de eerste stappen in de vertaling voor de buitenwereld. Je zult merken dat je merkstrategie en je positionering daardoor nóg steviger zullen worden.  

Ik heb al best veel ervaring met copywriting, leer ik dan nog iets?

Je leert in deze cursus hoe jouw merkstrategie de basis is van al je schrijven. Je leert ook hoe je zo schrijft dat je voor verbinding en vertrouwen zorgt. Als je beide al kunt is deze cursus niet voor jou.

Als je meer wilt leren over je positionering en hoe je teksten schrijft die voor vertrouwen zorgen, dan past dit misschien toch. Ik heb ervaren copywriters als tevreden cursist gehad; zowel mensen die professioneel copywriter zijn als ondernemers die eerdere goede schrijfcursussen hebben gedaan. Deze cursus is anders.

Als je twijfelt of wilt overleggen; stuur me een bericht en ik beantwoord al je vragen. Als ik denk dat deze cursus geen goede keuze voor je is, zeg ik het altijd. Ik denk graag met je mee.  

 

Hoeveel persoonlijke begeleiding krijg ik?

Dit is geen oppervlakkig cursus met een paar snelle webinars. Je krijgt veel persoonlijke feedback. Feedback op je positionering, feedback op de vertaling ervan en feedback op je schrijven. 

Ik help je als je vastloopt, ik moedig je aan en ik geef eerlijk feedback op alles wat je doet. Feedback mét uitleg. 

Ik kan niet in februari 2023, wanneer is klas 6?

Deze groepscursus zal vanaf 2023 drie keer per jaar zijn. Klas 6 zal ergens in april 2023 starten. De precieze data volgen nog.

Stuur me een bericht als je op de hoogte wilt blijven.

Wat gebeurt er als ik ziek word of toch te druk ben?

Los van noodgevallen is dit een cursus die vast staat. Er is een kleine groep van 4 ondernemers en we rekenen op elkaar.

Als je echt ziek wordt of er is een ander noodgeval tijdens de cursus, overleggen we samen.