Sandra de Jong

Integere marketing en copywriting

Je wilt dat mensen snappen waar jouw bedrijf om gaat. Je wilt vindbaar, zichtbaar en herkenbaar zijn. Verbinding maken met je klanten. Zónder marketing-trucjes en zonder blabla. Helder en eerlijk.

Binnen marketing en merkstrategie wordt vaak alsof gedaan. Bedrijven doen zich mooier, anders of juist minder voor dan ze zijn. Ze verstoppen zich achter groot, klein of onduidelijk doen.

Dat is niet zo gek, want het ís ook niet gemakkelijk om de juiste focus te leggen. Ik help je om dat toch te doen. Zodat jij met jouw bedrijf de impact kunt maken waar het je om gaat.

Op de lagere school wilde ik drie dingen worden als ik later groot was: schrijver, journalist en reclamemaker.

Wat dat laatste was, wist ik als dorpskind in de jaren ’80 eigenlijk niet precies. Maar in mijn gedachten had het te maken met de wereld laten zien hoe mooi iets is.

Op de middelbare school veranderde dat beeld. Ik zag dat in reclame vooral gelogen werd en wilde daar ver weg van blijven. In plaats daarvan ging ik Humanistiek studeren en dacht na over ethiek en zingeving.

Een prachtige studie, maar soms twijfelde ik over al die grote woorden. Ik miste het om doelgericht bezig te zijn. Toen op een dag mijn favoriete bio-winkel een medewerker zocht, stopte ik na drie jaar met mijn studie.

Ik vulde schappen met notenpasta en rijst en hielp klanten bij de kassa. Maar dat niet alleen. In de lunchpauze las ik alle informatie die ik kon vinden over de producten die we verkochten. Waar kwamen ze vandaan, hoe werden ze gemaakt en wat was het verschil tussen het ene product en het andere?

Die verhalen vertelde ik in de winkel aan elke klant die iets wilde weten. Ik merkte dat mensen er blij van werden om met overtuiging hun boodschappen te kiezen. Zonder dat ik het door had, deed ik op mijn manier aan marketing. Ik maakte er mijn vak van en werd marketeer en copywriter. 

 

Integere marketing

Aantrekkelijk, eerlijk en herkenbaar

Ondertussen heb ik meer dan 15 jaar ervaring in marketing en schrijven. Ik leer je graag hoe je:

 

  • Verbinding maakt met je klanten, jezelf en je idealen
  • Jezelf eerlijk en aantrekkelijk in de markt zet
  • De juiste focus vindt in je marketing en je teksten

“Sandra brengt het advies aan haar klanten zelf in de praktijk: She walks her talk.”

– Anne Miltenburg, The Brandling

En verder

Nóg meer weten?

Ik woon aan de rand van de stad Groningen met mijn man en zevenjarige zoon. We wroeten graag in de tuin, zoeken kikkers en vuurwantsen en spelen samen met dino’s.

Ook al ben ik destijds na drie jaar gestopt met die studie Humanistiek, ik duik nog steeds graag in filosofie en ethiek. En ook al werk ik niet meer in de biologische voeding, ik smelt nog steeds van heerlijk eten gemaakt door lieve mensen.

“Sandra’s uitleg is rustig, helder en prettig doordacht. Uitmuntende training.”

– Evelien de Jong, Beslishulp op wilikeenkind.nl

ervaringen

Wat ze over me zeggen:

“Mijn mamma leert mensen om reclame te maken zonder te liegen. Dat is veel leuker.”

– Zoon J. toen hij 5 jaar was

“Veel mensen denken dat marketing over reclame en snel geld gaat. Maar goede marketing gaat om verbinden. Sandra zorgt dat mensen zich met eerlijke merken kunnen verbinden, zodat we de wereld samen een beetje mooier maken.”

– Marja Wijnen – De Nieuwe Band

“Je krijgt uitgebreide en fijne feedback. Sandra is scherp én betrokken.”

– Marnix Smalbil, Creatieve Contentmaker

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?