POSITIONERING & HELDERHEID

Website & Branding Scan

Je weet dat je website niet écht goed laat zien wie je als ondernemer bent en waar het jou met je werk om gaat. Maar waar zit ‘m dat in en hoe kun je het verbeteren?

Focus en herkenbaarheid

Het knaagt misschien al een tijdje. Je wéét eigenlijk wel dat je website niet goed laat zien wie jij als ondernemer bent en waar het jou om gaat. Je merkt het aan de reacties van klanten, je voelt het als je zelf naar je site kijkt of je teksten leest. Maar wáár zit het ‘m nou in en hoe kun je dat verbeteren?

In een Website- & Branding Scan onderzoeken we samen hoe jouw website op dit moment overkomt, of dat klopt en welke stappen je kunt zetten om ervoor te zorgen dat mensen snappen waarin bij jou de essentie zit.

Voorbereiding

1. Werkboek

Voor we samen aan de slag gaan, krijg je een werkboek. Je krijgt vragen en handvatten om zelf met een frisse blik naar je eigen site te kijken. Wat straal je uit? Wat vertel je met je teksten en waar ligt bijvoorbeeld de focus in de testimonials? Wat zegt je aanbod over jouw bedrijf en hoe matcht dat met je blogonderwerpen?

Door zélf van tevoren met een nieuwe blik te kijken, komen we in de Brainstorm Sessie sneller tot de kern.

Ervaren blik

2. Website- & Positionering-scan

Met 20 jaar ervaring in marketing en copywriting kijk ik eerlijk en grondig naar je website. Ik onderzoek alle aspecten van je site die invloed hebben op jouw positionering.

 • Hoe komen de teksten over, zowel in inhoud als in stijl?
 • Wat zegt je aanbod over wie je bent en wat je doet?
 • Hoe passen je testimonials bij het geheel?
 • Wat is de algehele uitstraling van je website?

Ik neem al die onderwerpen – en meer – onder de loep en kijk waar ze elkaar ondersteunen, waar niet én geef advies hoe het beter kan.

Brainstorm Sessie

3. Brainstorm & Coaching

In een sessie van twee uur bespreken we samen wat mij is opgevallen en hoe jij zelf naar je site en je positionering kijkt. We onderzoeken wat er wel en wat er niet klopt en waar ‘m dat in zit.

Je krijgt praktische tips en een inhoudelijke blik voor de toekomst. Je leert om je site te bekijken met de blik van de mensen die jij het liefste helpt. 

Van scan tot actie

4. Stap voor stap

Na onze Brainstorm Sessie krijg je een video-opname van onze sessie als herinnering om vanaf daar zelf stap voor stap jouw website te verbeteren.

Na deze check heb je niet alleen actiepunten, je hebt ook meer inzicht in waar het jou met je werk om gaat en hoe je dat duidelijk maakt aan de buitenwereld. Je hebt een eerste stap gezet om al je marketing voortaan makkelijker en met meer focus te doen. Helder, eerlijk en van waarde.     

SANDRA DE JONG

Focus & Verbinding

Ik ben Sandra de Jong. Tekstschrijver, marketeer en merkstrateeg. Met 20 jaar ervaring in marketing en schrijven leer ik jou om dat zélf te doen. Ik help je om:

 

 • Verbinding te maken met je klanten, jezelf en je idealen
 • Jezelf helder, aantrekkelijk én eerlijk in de markt te zetten
 • De juiste focus te vinden in je marketing en je teksten

Hoe werkt het?

 

Ik help je om de inhoud en uitstraling van jouw website eens goed onder de loep te nemen. Samen onderzoeken we hoe de verschillende elementen overkomen. Van daaruit kun je stap voor stap op weg naar een site die ervoor zorgt dat jouw klanten snappen wie je bent, wat je doet en waarom dat zo belangrijk is.

Positionering

Website-check

€ 490 excl. btw

 

 • Werkboek om je eigen blik te scherpen
 • Website- & Brandingscan waarbij ik je hele website onder de loep neem
 • Brainstormsessie van 2 uur
 • Inzicht in merkstrategie en integere marketing
 • Inzichten en concrete actiepunten om stap voor stap zelf jouw website te verbeteren

“Sandra hield me met aandacht op koers. Mijn focus klopt nu.”

 

– Alice Wiegers, Leiderschapscoach

Veelgestelde vragen

Is dit voor ondernemers die véél of juist wéínig aandacht aan hun merkstrategie en website hebben besteed?

Een Website-check is voor iedereen met een website die meer is dan een Coming Soon-page. Of je nou zelf een simpele site in elkaar gezet hebt of al langer bezig bent en hebt nagedacht over strategie en marketing.

Afhankelijk van waar je site staat, komen er stevige basisaanpassingen uit de scan of juist wezenlijke finesses en puntjes op de i.

Moet ik het na de scan zelf doen of help je me?

Na de Website-check  en onze brainstormsessie weet je hoe je stap voor stap je site kunt verbeteren. Dat kun je zelf doen of met je eigen webdesigner of fotograaf.

Ik kan je tips uit m’n netwerk geven van mensen met wie ik eerder goed heb samengewerkt.

Als je nog na de brainstrom nog verder samen wilt werken en nog wel wat hulp kunt gebruiken om actief en bewust met je marketing en je schrijven aan de slag te blijven, dan overleggen we. Er is van alles mogelijk. 

Kijk je ook naar conversie?

Nee, ik ben geen conversiespecialist. Mijn focus ligt altijd op positionering en verbinding. Hoe zorg je ervoor dat mensen snappen, voelen, geloven en daarmee onthouden wie jij als ondernemer bent en waar het jou met je werk om gaat.

We gaan kijken of jij er met je website voor zorgt dat mensen kunnen herkennen wie je bent, wat je doet en voor wie dat belangrijk is.

Dát is wat mij betreft de basis van marketing en die moet kloppen. En dat heeft gelukkig heel veel effect op conversie – bij de juiste mensen. 

Hoeveel tijd ben ik met het werkboek bezig?

Reken op zo’n 6 uur om het werkboek te lezen, je eigen website zelf met een frisse blik te bekijken en het werkboek in te vullen.

Kijk je ook naar mijn webstatistieken?

Nee. Hoe interessant webstatistieken ook kunnen zijn, deze Website-check focust op merkstrategie en positionering. Wat vertel je met je huidige website, waar zit ‘m dat in en klopt dat met waar jij met jouw bedrijf voor staat? Samen komen we tot een stappenplan waarmee je ervoor zorgt dat mensen beter snappen en voelen wie jij als ondernemer bent en voor wie jouw werk belangrijk is.

Overleggen of een afspraak maken?