POSITIONERING & VERBINDING

Website-Check & Coaching

Je weet dat je website niet écht laat zien wie je als bedrijf bent en waar het jou om gaat. Maar waar zit ‘m dat in en hoe kun je het verbeteren?

Focus en herkenbaarheid

 

Het knaagt misschien al een tijdje. Je wéét eigenlijk wel dat je website niet goed laat zien wie je als bedrijf bent en waar het jou om gaat. Je merkt het aan de reacties van klanten, je voelt het als je zelf naar je site kijkt of je teksten leest. Maar wáár zit het ‘m nou in en hoe kun je dat verbeteren?

In een Website-Check onderzoeken we hoe jouw website op dit moment overkomt, of dat klopt en welke stappen je kunt zetten om ervoor te zorgen dat mensen snappen waar het jou om gaat.

Voorbereiding

1. Werkboek

Voor we samen aan de slag gaan, krijg je van mij een werkboek. Je krijgt handvatten om zelf met een frisse blik naar je eigen site te kijken. Wat straal je uit? Wat vertel je met je teksten en waar ligt de focus in de testimonials? Wat zegt je aanbod over jouw bedrijf en hoe matcht dat bijvoorbeeld met je blogonderwerpen?

Door zélf van tevoren met een nieuwe blik te kijken, komen we in de Brainstorm Sessie snel tot de kern.

Ervaren blik

2. Website- & Positioneringscan

Met ruim 15 jaar ervaring in marketing-communicatie en een focus op merkstrategie kijk ik grondig naar je website. Ik onderzoek alle aspecten van je site die invloed hebben op jouw positionering.

  • Hoe komen de teksten over, zowel in inhoud als in stijl?
  • Wat zegt je aanbod over wie je bent en wat je doet?
  • Hoe passen je testimonials bij het geheel?
  • Wat is de algehele uitstraling van je website?

Ik neem al die onderwerpen – en meer – onder de loep en kijk waar ze elkaar ondersteunen, waar niet én geef advies hoe het beter kan.

Brainstorm Sessie

3. Brainstorm & Coaching

In een sessie van twee uur bespreken we samen wat mij is opgevallen én hoe je zelf naar je site en positionering kijkt. We onderzoeken wat er wel en wat er niet klopt in de inhoud en uitstraling van je website en waar ‘m dat in zit. Je leert om je site te bekijken met de blik van de mensen die je het liefste helpt. 

Van scan tot actie

4. Stappenplan

Na onze Brainstorm Sessie krijg je een check-document. Ik vat samen wat we besproken hebben en geef je een concrete actielijst waarmee je zelf stap voor stap jouw website kunt verbeteren.

Na deze check heb je niet alleen actiepunten om te verbeteren, je hebt ook meer inzicht in waar het jou met je werk om gaat en hoe je dat duidelijk maakt aan de buitenwereld. Je hebt een eerste stap gezet om al je marketing voortaan makkelijker en met meer focus te doen. Helder, eerlijk en van waarde.     

testimonials

“Scherp en betrokken”

“Sandra is scherp en betrokken. Dankzij haar coaching heb ik nu een solide basis om vol zelfvertrouwen verder te werken aan mijn eigen verhaal en merk.”

– Marnix Smalbil, Creatieve Contentmaker

Pakketten

 

Ik help je om de inhoud en uitstraling van jouw website eens goed onder de loep te nemen. Samen onderzoeken we hoe de verschillende elementen overkomen. We maken een stappenplan dat ervoor zorgt dat jouw klanten beter snappen wie je bent, wat je doet en waarom dat zo belangrijk is.

Basispakket

Website-check

€ 580 excl. btw

 

  • Werkboek 
  • Website- & Brandingscan waarbij ik je hele website onder de loep neem
  • Brainstormsessie van 2 uur
  • Inzicht in merkstrategie en integere marketing
  • Lijst met concrete actiepunten om stap voor stap zelf jouw website te verbeteren

Veelgestelde vragen

Is dit voor ondernemers die véél of juist wéínig aandacht aan hun merkstrategie en website hebben besteed?

Een Website-check is voor iedereen met een website die meer is dan een Coming Soon-page. Of je nou zelf een simpele site in elkaar gezet hebt of al langer bezig bent en hebt nagedacht over strategie en marketing.

Afhankelijk van waar je site staat, komen er stevige basisaanpassingen uit de scan of juist wezenlijke finesses en puntjes op de i.

Moet ik het na de scan zelf doen of help je me?

Na de Website-check  en onze brainstormsessie krijg je een actielijst met punten die je stap voor stap kunt verbeteren. Dat kun je zelf doen of met je eigen webdesigner of fotograaf. Je kunt het ook samen met mij doen. Bijvoorbeeld in de vorm van een tweede ronde, een schrijfcrusus, een merkstrategie-traject of marketingcoaching. De keuze is aan jou en het tempo is aan jou. Neem contact met me op als je wilt overleggen wat de beste vorm en volgorde voor jouw bedrijf is.

Ik zie een rood potlood, ga je bij alles op m’n site een streng rood kruis zetten?

Je kunt beter geen Website-check  laten doen als je niet van eerlijke feedback houdt. Ik wijs aan waar ik dingen onduidelijk vind, ik wijs aan waar ik onderdelen tegenstrijdig vind en ik zeg het als ik denk dat iets beter anders kan. Je hebt er niets aan als ik niet eerlijk ben.

Ik zeg het óók als ik ergens enthousiast over ben en ik licht alles toe zodat de scan je inzicht in integere marketing en merkstrategie vergroot.

We doen de scan om jou en je bedrijf écht verder te helpen. Zodat jij meer verbinding kunt maken in je marketing en meer impact met je bedrijf.

Kijk je ook naar conversie?

Nee, ik ben geen conversiespecialist. Mijn focus ligt altijd op positionering en verbinding. Hoe zorg je ervoor dat mensen snappen, voelen, geloven en daarmee onthouden wie jij als ondernemer bent en waar het jou met je werk om gaat. 

We gaan kijken of jij er met je website voor zorgt dat mensen kunnen herkennen wie je bent, wat je doet en voor wie dat belangrijk is. 

Dát is wat mij betreft de basis van marketing en die moet kloppen. Ik neem ondertussen wel al mijn overige kennis en ervaring op het gebied van marketing mee en zeg het als ik andere dingen zie die beter kunnen. 

Hoeveel tijd ben ik met het werkboek bezig?

Reken op zo’n 6 uur om het werkboek te lezen, je eigen website zelf met een frisse blik te bekijken en het werkboek in te vullen.

Kijk je ook naar mijn webstatistieken?

Nee. Hoe interessant webstatistieken ook kunnen zijn, deze Website-check focust op merkstrategie en positionering. Wat vertel je met je huidige website, waar zit ‘m dat in en klopt dat met waar jij met jouw bedrijf voor staat? Samen komen we tot een stappenplan waarmee je ervoor zorgt dat mensen beter snappen en voelen wie jij als ondernemer bent en voor wie jouw werk belangrijk is.

Overleggen wat voor jou het beste is?