persoonlijk advies

Website- en Brandingscan

Je weet dat je website niet écht laat zien wie je als bedrijf bent en waar het jou om gaat. Maar waar zit ‘m dat in en hoe kun je het verbeteren?

Focus en herkenbaarheid

 

Het knaagt misschien al een tijdje. Je wéét eigenlijk wel dat je website niet goed laat zien wie je als bedrijf bent en waar het jou om gaat. Je merkt het aan de reacties van klanten, je voelt het als je zelf naar je site kijkt of je teksten leest. Maar wáár zit het ‘m nou in en hoe kun je dat verbeteren?

In een Website- & Brandingscan onderzoeken we hoe jouw website op dit moment overkomt, of dat klopt en welke stappen je kunt zetten om ervoor te zorgen dat mensen snappen waar het jou om gaat.

Frisse blik

1. Mini werkboek

Voor we samen aan de slag gaan, krijg je van mij een klein werkboek. Je krijgt handvatten om zelf met een frisse blik naar je eigen site te kijken. Wat vertel je eigenlijk met je teksten en waar ligt de focus in de testimonials? Wat zegt je aanbod over jouw bedrijf en hoe matcht dat bijvoorbeeld met je blogonderwerpen?

Door zélf van tevoren met een nieuwe blik te kijken, komen we in de Brainstorm Sessie snel tot de kern.

Ervaren blik

2. Website- & Brandingscan

Met ruim 15 jaar ervaring in marketing-communicatie en een focus op merkstrategie kijk ik grondig naar je website. Ik onderzoek alle aspecten van je site die invloed hebben op jouw branding en positionering.

 • Hoe komen de teksten over, zowel in inhoud als in stijl?
 • Wat zegt je aanbod over wie je bent en wat je doet?
 • Hoe passen je testimonials bij het geheel?
 • Wat is de algehele uitstraling van je website?

Ik neem al die onderwerpen – en meer – onder de loep en kijk waar ze elkaar ondersteunen, waar niet én geef advies hoe het beter kan.

Samen onderzoeken

3. Brainstorm Sessie

In een sessie van twee uur bespreken we samen wat mij is opgevallen én hoe je zelf naar je site en merkstrategie kijkt. We onderzoeken wat er wel en wat er niet klopt in de inhoud en uitstraling van je website en waar ‘m dat in zit. Je leert om je site te bekijken met de blik van de mensen die je het liefste helpt. 

Van scan tot actie

4. Stappenplan

Na onze Brainstorm Sessie krijg je een document met jouw Website- & Brandingscan. Ik vat samen en geef je een concrete actielijst waarmee je zelf stap voor stap jouw website kunt verbeteren. 

testimonials

“Waardevolle feedback”

“Sandra geeft waardevolle feedback en denkt actief en op een fijne manier met je mee. Ik vind het bijzonder dat ze daarbij de ‘pijnpunten’ durft te benoemen zonder dat het zeer doet. Dat zorgde er bij mij voor dat ik haar feedback aannam en er iets mee deed, en dat hielp me als ondernemer vooruit.”

– Jessica Pepermans, Life Coach

Pakketten

 

Ik help je om de inhoud en uitstraling van jouw website eens goed onder de loep te nemen. Samen onderzoeken we hoe de verschillende elementen overkomen. We maken een stappenplan dat ervoor zorgt dat jouw klanten beter snappen wie je bent, wat je doet en waarom dat zo belangrijk is.

Basispakket

Website- & Brandingscan

€ 450 excl. btw

 • Mini-werkboek “Een frisse blik”
 • Website- & Brandingscan waarbij ik je hele website onder de loep neem
 • Brainstormsessie van 2 uur
 • Inzicht in Storybranding & Integere Marketing
 • Lijst met concrete actiepunten om stap voor stap jouw website te verbeteren

Verdiepend pakket

Dubbele Website- & Brandingscan

€ 600 excl. btw

Met de Website- en Brandingscan kun je de inhoud en uitstraling van je website aanpassen zodat je klanten beter snappen en voelen wat jouw bedrijf anders maakt. Je krijgt na de sessie een lijst met actiepunten om stap voor stap te verbeteren. Wil je daarna een laag dieper? Dan doen we binnen 2 maanden een verdiepingsronde. Jíj́ hebt je site verbeterd en samen kijken we hoe dat is uitgepakt en hoe je nóg beter de puntjes op de i kunt zetten.

 

 • Alles uit het Basispakket
 • Extra brainstormsessie van 2 uur binnen 2 maanden om de puntjes op de i te zetten

Veelgestelde vragen

Is dit voor ondernemers die véél of juist wéínig aandacht aan hun merkstrategie en website hebben besteed?

Een Website- en Brandingscan is voor iedereen met een website die meer is dan een Coming Soon-page. Of je nou zelf een simpele site in elkaar gezet hebt of al langer bezig bent en hebt nagedacht over strategie en branding.

Afhankelijk van waar je site staat, komen er stevige basisaanpassingen uit de scan of juist wezenlijke finesses en puntjes op de i.

Kan ik een Website- en Brandingscan doen als alternatief voor een merkstrategie-traject?

Nee. Bij een Website- en Brandingscan kijk ik naar je website met weinig of geen kennis van wie je bent of wat je doet. Ik kijk hoe de uitstraling en inhoud overkomen en check bij jou of dat klopt. Samen onderzoeken we op welke punten je je website kunt verbeteren zodat mensen beter snappen waar het bij jouw bedrijf om gaat.

Bij een merkstrategie-traject gaan we samen uitgebreid de diepte in om heel goed te onderzoeken wie je bent, wat je doet en waarom dat belangrijk is. Je kunt de Website- & Brandingscan en het merkstrategie-traject daarom goed combineren. Overleg met me als je daar meer over wilt weten. 

Hoe snel heb je ruimte om met mij te werken?

Voor grotere merkstrategietrajecten heb ik meestal een wachtlijst van ongeveer twee maanden. Met een LinkedIn-training of Schrijfcoaching kun je vaak al tussen één tot vier weken aan de slag en een Website- en Brandingscan zit daar meestal tussenin. Neem contact op om te overleggen, je bent van harte welkom!

Moet ik het na de scan zelf doen of help je me?

Na de Website- & Brandingscan en onze brainstormsessie krijg je een actielijst met punten die je stap voor stap kunt verbeteren. Dat kun je zelf doen of met je eigen webdesigner of fotograaf. Je kunt het ook samen met mij doen. Bijvoorbeeld in de vorm van een tweede ronde, schrijfcoaching, een merkstrategie-traject of een volledig nieuwe website. De keuze is aan jou en het tempo is aan jou. Neem contact met me op als je wilt overleggen wat de beste vorm en volgorde voor jouw bedrijf is.

Ik zie een rood potlood, ga je bij alles op m’n site een streng rood kruis zetten?

Je kunt beter geen Website- & Brandingscan laten doen als je niet van feedback houdt. Ik wijs aan waar ik dingen onduidelijk vind, ik wijs aan waar ik onderdelen tegenstrijdig vind en ik zeg het eerlijk als ik denk dat iets beter anders kan. Ik zeg het óók als ik ergens enthousiast over ben en ik licht alles toe zodat de scan je inzicht in integere marketing en merkstrategie vergroot.

We doen de scan om je te helpen. Je hebt er niets aan als ik niet eerlijk zeg wat me opvalt en als ik niet aan je vraag hoe je iets bedoelt. We doen de scan om jou en je bedrijf écht verder te helpen. Zodat jij meer verbinding kunt maken in je marketing en meer impact met je bedrijf.

Hoeveel tijd ben ik met het mini werkboek bezig?
Reken op 3 tot 6 uur om het werkboek te lezen, je eigen website zelf met een frisse blik te bekijken en het werkboek in te vullen.
Kijk je ook naar mijn webstatistieken?

Nee. Hoe interessant webstatistieken ook kunnen zijn, deze Website- en Brandingscan focust op merkstrategie en storybranding. Wat vertel je met je huidige website, waar zit ‘m dat in en klopt dat met waar jij met jouw bedrijf voor staat? Samen komen we tot een stappenplan waarmee je ervoor zorgt dat mensen beter snappen en voelen wie jij als ondernemer bent en voor wie jouw werk belangrijk is.

Overleggen wat voor jou het beste is?