case

Magazine Power to Flex

Power to Flex is een samenwerkingsproject op het gebied van duurzame energie, waterstof en innovatie. Voor de Provincie Groningen maakte ik samen met Hanneke Laaning een magazine over dit inspirerende project. 

Zo begon het:

Power to Flex is een samenwerkingsproject op het gebied van duurzame energie, waterstof en innovatie. De Provincie Groningen benaderde mij en Hanneke Laaning om na te denken over een manier om dit tijdelijke project ook in de toekomst zichtbaar te houden en zichtbaar te maken voor een breder publiek. 

Diensten:
Communicatieplan, Tekst, Redactie, Conceptontwikkeling, Projectmanagement

Samenwerking:
Hanneke Laaning – Conceptontwikkeling, Grafisch Design, Fotografie

Bureau Nitsch & Struiving – Vertaling naar het Duits

“Diep inleven in de doelgroep”

“Sandra en ik zijn beide sterk in conceptontwikkeling én conceptbewaking. Het was heel vruchtbaar om in elke fase van dit project samen de rode draad in de gaten te houden en elk vanuit ons eigen vakgebied te vertalen en te verbeelden. Sandra is sterk in het stellen van kritische vragen waardoor ze zich juist heel goed inleeft in de doelgroep. Vanuit haar enthousiasme voor het onderwerp en het díep duiken in kennis en achtergrond, schrijft ze aantrekkelijke en mooie artikelen. Door haar sterke projectmanagament-skills kwam dit grote project met tientallen betrokkenen op tijd én naar grote tevredenheid van de opdrachtgever af.”

– Hanneke Laaning – Studio Vensterbank –
Samenwerkingspartner voor dit project

Proces

Communicatie-plan

In een brainstormsessie onderzocht ik met medewerkers van de Provincie Groningen wat het communicatiedoel was, wie de belangrijkste doelgroepen waren en in welke vorm we dat doel het beste konden halen. In een uitgewerkt plan kregen ze een advies. 

Concept-ontwikkeling

Samen met Hanneke Laaning kwamen we tot een eerste concept voor het magazine. Wat is de belangrijkste boodschap, hoe kunnen we die vertellen en hoe zorgen we voor een geheel aan rode draden door het hele magazine? In een brainstorm met projectmedewerkers en waterstofdeskundigen werkten we dit concept verder uit tot een plan. 

Project-management

We maakten een deadlineschema, een lijst van contactpersonen voor interviews en structureerden alles in projectmanagement-tool Asana. We maakten afspraken over taken, verantwoordelijkheden en overlegmomenten. Alles om ervoor te zorgen dat dit grote project voor alle betrokkenen prettig zou verlopen. 

Sandra-de-Jong-Favicon
Magazine

Concepten werden via interviews uitgewerkt in artikelen, de fotografie en het design zorgden voor een totaalbeeld dat klopt bij waar Power to Flex voor staat. Tijdens een conferentie werd het magazine aan alle projectpartners en betrokkenen uitgedeeld en na afloop nabesteld. 

lezen

Magazine Power to Flex

“Mam, ga je vandaag weer met mensen praten die proberen om de uitlaatgassen te stoppen?” vroeg mijn zesjarige zoon vorige week. Ik pakte net mijn spullen voor het laatste interview. Een jaar geleden had ik – ondanks mijn focus op duurzaamheid – nog nooit van het project Power to Flex gehoord. Ondertussen ken ik het project van binnen en van buiten en ik vertel er over aan de mensen om me heen. 

Samen met mijn collega Hanneke ben ik enorm onder de indruk van alle techneuten die we de afgelopen maanden gesproken hebben. Van alle bevlogen mensen die met zoveel kennis en creativiteit oplossingen zoeken voor ons energieprobleem. Stuk voor stuk mensen die de wereld beter willen maken. 

En ik ben onder de indruk van de kracht van samenwerking en verbinding. Power to Flex is is een grensoverstijgend samenwerkingsproject en mogelijk gemaakt door subsidies van verschillende overheden. Niet alleen als schrijver, maar ook als burger heb ik niet eerder ervaren hoe noodzakelijk die steun is. Innovatie vraagt om lef en nieuwe oplossingen vragen om uitproberen. Daarbij heb je support nodig van elkaar. In geld, in gedeelde kennis en in aanmoediging. 

We hopen dat dit magazine een aanmoediging mag zijn voor iedereen die de wereld mooier wil maken.”

Jouw verhaal samen ontdekken?