helder en aantrekkelijk

Cursus Copywriting voor ondernemers met idealen

Je wéét dat de teksten op je site beter kunnen. Ze mogen duidelijker, aantrekkelijker en vooral beter passend bij waar het jou met jouw werk om gaat.

Je vindt schrijven leuk, maar als het om je eigen site gaat blokkeer je. Je vindt het lastig, eng of ingewikkeld en dus schuif je het voor je uit.

Je kúnt natuurlijk een copywriter inhuren en je teksten laten schrijven door iemand anders. Maar als je liever zelf de baas wilt zijn over je eigen verhaal, leer ik je om zélf beter te schrijven. Helder, eerlijk en aantrekkelijk.

Teksten die voor vertrouwen zorgen

In deze online groepscursus leer je hoe je webteksten schrijft die voor vertrouwen zorgen. Dat oefenen we met je About Page. Je schrijft een pagina waar mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wie jij bent, wat je doet en waarom dat voor hen van belang is. Je leert ondertussen over copywriting, storytelling, merkstrategie en integere marketing.

Aan het einde van deze cursus heb je niet alleen een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Je hebt in twee maanden een basis gelegd waar je op verder kunt bouwen. Je hebt inzicht in je eigen positionering en je hebt zoveel over schrijven geleerd dat je voortaan alles met meer plezier en effect zult schrijven. Van blogs tot je aanbodpagina’s en van berichten op social media tot je nieuwsbrief.

SANDRA DE JONG

Integere marketing en copywriting

Met meer dan 15 jaar ervaring als copywriter, schrijver, marketeer en merkstrateeg leer ik jou om zélf beter schrijven. Ik help je om content te schrijven waar je trots op bent en die voor vertrouwen zorgt bij je doelgroep. 

Zodat jij met jouw bedrijf de impact kunt maken waar het jou om gaat. 

 

Voor wie is deze copywriting cursus?

 

Deze cursus is voor ondernemers die beter willen leren schrijven. Ondernemers die geen gladde duizend-in-een-dozijn teksten willen schrijven, maar helder, aantrekkelijk én eerlijk willen laten zien waar ze voor staan. De cursus is voor ondernemers die verbinding willen maken met hun lezer. Voor nu en voor de lange termijn. 

We werken in deze schrijfcursus aan de pagina die veel mensen de allergrootste uitdaging vinden: je About Page. Maar aan het einde van deze cursus heb je níet alleen een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Je hebt zoveel geleerd over copywriting, integere marketing, storytelling en merkstrategie, dat je daarna meer resultaat en plezier zult halen uit al je schrijven en marketing. 

Feedback op álles wat je schrijft 

 

Dit is geen oppervlakkige online cursus met wat video’s en een webinar. We gaan samen aan het werk om ervoor te zorgen dat jij nóg beter weet waar je voor staat en hoe je teksten schrijft die voor vertrouwen zorgen. 

Om dat te leren ga je stevig aan de slag en krijg je veel feedback. Feedback van de groep en twee maanden persoonlijke feedback van mij. Ik vertel je wat werkt, wat beter kan en ik leg je uit waarom. Ik geef je suggesties, laat je nadenken en geef je handvatten om nog eens na te denken en te herschrijven. Daarna krijg je nóg een keer feedback voor de puntjes op de i.    

POSITIONERING

Merkstrategie als basis

Binnen marketing gaat het vaak vooral over zichtbaarheid. En zichtbaarheid ís ook belangrijk want mensen kunnen niet ruiken dat je bestaat of wat je doet. Maar zonder herkenbaarheid heb je niets aan al die zichtbaarheid.

Je klanten moeten kunnen snappen en voelen wie jij als ondernemer bent en waar het met jouw werk om gaat. Dat aspect – merkstrategie of positionering – is de basis van integere marketing en daarmee de rode draad door deze cursus.

Je begint deze groepscursus daarom met 2 weken voorbereiding. Nadenken over je positionering, nadenken over waarom je doet wat je doet en voor wie dat belangrijk is. Ik help je met vragen en een individueel zoom-gesprek om met een stevige basis de cursus in te stappen. 

Geen standaard copywriting-cursus

 

€ 900 excl. btw
Start: 11 januari

(nog 2 plekken vrij)

N.B. De volgende ronde begint eind april en zal 1200 euro kosten. 

In deze cursus leer je niet alleen om zélf beter te schrijven. Je onderzoekt je positionering en leert waarom dat de basis is van al je marketing. 

  • Leer hoe je zó schrijft dat mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wie je bent en waar het met jouw werk om gaat. 
  • Breng focus aan in je positionering zodat mensen kunnen herkennen waar het jou met je werk om gaat.
  • Ontdek het effect van anekdotes, verhalen en metaforen en schrijf je eigen merkverhaal.  
  • Kies de beste elementen voor jouw About Page. 
  • Leer hoe je na de cursus ál je content beter en met meer plezier kunt schrijven.
  • Leef je in je lezer in, zodat ze voelt dat je haar begrijpt (en door wil lezen).

Deze cursus is voor ondernemers die beter willen leren schrijven. Om zeker te weten dat deze cursus voor jou is, lees ik eerst een paar teksten van je en overleggen we samen. Lees ook de veelgestelde vragen onder aan deze pagina voor meer informatie over aanmelden en overleg.

ERVARING 

“Je merk vertalen naar de buitenwereld”

“In deze cursus leer je hoe je je werk en je merk naar de buitenwereld vertaalt. Sandra laat je eerst nadenken voordat je gaat schrijven. Dat maakt het schrijven makkelijker én beter.   

Ik heb nu tekst voor een About Page waar ik super blij mee ben én ik heb veel nieuws geleerd over merkstrategie, storytelling en copywriting. Ik heb zin om aan de slag te gaan met de volgende pagina’s van m’n website.

Jori Navest – Marketing- en Communicatiespecialist

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd moet ik inplannen voor deze cursus?

De cursus duurt 6 weken, met 2 individuele merkstrategie voorbereidingsweken vooraf. Je krijgt het lesmateriaal in de vorm van video’s en schrijftips ruim op tijd zodat je alles al een keer kunt lezen en bekijken. Als je je merkstrategie en positionering al helder hebt, ben je in totaal een uur of 4 met de voorbereidingsweken bezig. Als je dat nog niet zo scherp hebt, zijn die twee voorbereidingsweken ook bedoeld om in je positionering te duiken. Reken dan op een voorbereiding van ongeveer 8 tot 10 uur in die eerste 2 weken.

Als de cursus echt van start gaat ga je actief als groep aan het werk: schrijven, denken, kiezen, herschrijven én feedback geven op de anderen. Daar ben je zo’n 5 uur per week aan kwijt. De intensiteit wisselt iets per week en per persoon, dus houd voldoende ruimte in je agenda. Hoe meer je in deze cursus stopt, hoe meer je er uit haalt.

Op dinsdagen hebben we gezamenlijke lunchwebinars waarin ik je op weg help met de opdrachten voor die week. De webinars zijn steeds van 12 tot 13 via Zoom. De hele cursus is online via een besloten Mighty Networks platform.

De data voor de lunchwebinars voor klas 3 zijn: 25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 februari, 1 maart en 8 maart. (In de week van 21 februari is er voorjaarsvakantie). De cursus komt vrij voor de individuele voorbereiding op dinsdag 11 januari. Plan vanaf die datum ruimte in je agenda.

Op donderdag 20 en vrijdag 21 januari is er op inschrijving ruimte voor het individuele Zoom-gesprek over je positionering op basis van je voorbereiding.

Wanneer begint de volgende ronde?

Groep 3 begint 11 januari. Groep 4 begint in de week van 25 april en loopt tot 22 juni.

De cursus zal dan een prijsverhoging hebben  en geen 900 euro meer kosten maar 1200.  

Kan ik deze cursus doen als ik mijn positionering nog niet helder heb?

Ja, dat kan. Merkstrategie en positionering zijn de basis van alle marketing en daarmee van copywriting. Het is belangrijk om als ondernemer goed te weten wie je bent, wat je doet, voor wie en waarom. Daarom begint deze cursus met de basis van je positionering.

Je begint in de 2 weken voorbereiding met nadenken en schrijven over je positionering en ik help je daarbij. Je stuur mij na de eerste week wat je geschreven hebt en ik geef een eerste reactie. Ik schrijf vragen en benoem wat me opvalt. Jij denkt en schrijft nog een ronde en op donderdag of vrijdag voor de start van de groep hebben we een individueel gesprek via Zoom. Daarna starten we in de eerste module ook samen met positionering en doelgroepen.

Je kunt deze cursus doen als je een merkstrategietraject hebt gedaan. Je zult merken dat je dan met meer precisie je teksten zult schrijven en meer puntjes op de i zult zetten. Maar het kan ook zonder, je moet dan alleen in de eerste weken wat harder werken en meer tijd aan de cursus besteden. Komt goed.

Ik heb al een merkstrategietraject bij je gedaan, hoe werkt het dan?

Als je al merkstrategiecoaching bij me hebt gedaan, krijg je korting op de combinatie.

Je zult dan de eerste twee weken wat minder hard te hoeven werken, maar we gaan dan juist nog wat verder verfijnen. 

Kan iedereen meedoen?

Nee, er is een intake om samen te kijken of deze cursus bij je past.

Deze cursus werkt het beste voor ondernemers, die al een béétje inzicht hebben in hoe marketing werkt en die al even bezig zijn met hun bedrijf. Of dat nou twee of tien jaar is, die ervaring helpt om tot de kern te komen.

Je leert ook het meeste van de cursus als je al een beetje kunt schrijven. Stuur me daarom twee teksten van jezelf om naar te kijken.

Maar wat je ook doet en hoe lang je het ook doet: het belangrijkste is dat je er zin in hebt en dat je je in het diepe wilt storten. Dat je eerlijk en dapper verder wilt onderzoeken waar het jou met jouw bedrijf om gaat en focus wilt aanbrengen in hoe je jezelf met jouw bedrijf aan de buitenwereld wilt laten zien. En dat je voldoende tijd en ruimte in je agenda kunt plannen om veel te oefenen en veel te leren.

De cursus is ook voor mensen die in een groep willen werken. Die hun mede-cursisten van waardevolle feedback willen voorzien en zelf feedback willen ontvangen. Je leert van mij én je leert van elkaar.

Als je mee wilt doen, stuur je me een bericht en dan kijken we samen of deze cursus de juiste investering is voor je. Welkom!

P.S. Op dit moment (eind december) zijn 4 plekken bezet en nog maximaal 2 plekken vrij voor de ronde van januari.

Ik wil graag meedoen, maar aarzel over de investering

Ik kan niet in jouw portemonnee kijken en of de cursus iets voor jou is en of dit het juiste moment is, kun je het beste zelf bepalen. Als je twijfelt denk ik graag met je mee (stuur me een bericht).

Ik kan je in elk geval beloven dat je véél waarde krijgt voor 900 euro én je houdt toegang tot de cursus, ook als ie verder wordt uitgebreid of aangepast. Ben je toch niet tevreden en heb je al je huiswerk op tijd en met inzet gedaan? Dan krijg je je geld terug.

Je houdt na de cursus ook een half jaar gratis toegang tot het netwerk integere marketing. Een plek voor ondernemers met idealen die helder, aantrekkelijk en eerlijk willen zijn en blijven in hun communicatie. Een netwerk om uit te wisselen en om extra tips en input van mij te krijgen. 

Mocht de investering nu niet passen bij je budget, dan kun je ook nog even wachten tot de zelfstudie-versie gereed is voor 200 euro. Daarbij krijg je natuurlijk niet mijn intensieve feedback (tot het je neus uitkomt ; ) ), maar je zult toch veel leren over copywriting, merkstrategie en integere marketing.

Ben je een creatief ondernemer? Dan kan deze cursus waarschijnlijk grotendeels vergoedt worden met https://werktuigppo.nl/ (zolang de pot nog niet leeg is). Kijk op hun website voor meer informatie en stuur me een berichtje als je er niet uitkomt.

Ik heb best veel ervaring met copywriting, leer ik dan nog wel iets?

Je leert hoe je merkstrategie de basis is van al je schrijven. Je leert ook hoe je zo schrijft dat je voor verbinding en vertrouwen zorgt. Als je dat al kunt, is dit niet voor jou, al heb ik al meerdere ervaren copywriters als cursist gehad. Als je twijfelt of wilt overleggen; stuur me een bericht of bel me op 06-14821922.

Ik lees altijd al je blogs, is dat niet genoeg?

Als dat voor jou genoeg is, dan doe je dat en dan ben ik blij dat je er zoveel aan hebt.

Wil je een stok achter de deur? Wil je feedback en inspiratie van een leuke, kleine groep ondernemers en wil je vooral veel persoonlijke feedback van mij? Dan zou ik de cursus doen. Samen leer je meer.

Ik hoorde iets over een netwerk na afloop van de cursus?

Klopt. De tweede try-out van de cursus is net afgerond terwijl je deze pagina leest en de cursus is in die klas verhuisd naar een nieuw platform; Mighty Networks.

Daar volg je de cursus en daar start op dit moment het netwerk integere marketing;  een soort dorp waar we ook na afloop bij elkaar kunnen blijven. Je bent in de cursus wéken met elkaar opgetrokken en hebt elkaar en elkaars werk goed leren kennen. Geen betere plek dus om te blijven en elkaar te blijven helpen.

De plannen staan nog in de kinderschoenen, maar ik heb al veel ideeën. Een plek voor alle cursisten om elkaar na afloop te leren kennen, waar je dilemma’s en ideeën kunt uitwisselen en waar ik buiten de cursussen extra webinars zal geven om je verder te helpen met je marketing en je copywriting.

Het netwerk zal in eerste instantie gratis zijn, omdat het nog vorm moet krijgen. Hoe het daarna zal gaan, zal nog duidelijk worden. We gaan het maken en we gaan het zien :~)

 

Even overleggen?