helder en aantrekkelijk

Cursus Copywriting voor ondernemers met idealen

Je wéét dat de teksten op je site beter kunnen. Ze mogen duidelijker, aantrekkelijker en vooral beter passend bij waar het jou met jouw werk om gaat.

Je vindt schrijven leuk, maar als het om je eigen site gaat blokkeer je. Je vindt het lastig, eng of ingewikkeld en dus schuif je het voor je uit.

Je kúnt natuurlijk een copywriter inhuren en je teksten laten schrijven door iemand anders. Maar als je liever zelf de baas wilt zijn over je eigen verhaal, leer ik je om zélf beter te schrijven. Helder, eerlijk en aantrekkelijk.

Teksten die voor vertrouwen zorgen

In deze cursus leer je hoe je webteksten schrijft die voor vertrouwen zorgen. Dat oefenen we met je About Page. Je schrijft een pagina waar mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wie jij bent, wat je doet en waarom dat voor hen van belang is. Je leert ondertussen over copywriting, storytelling, merkstrategie en integere marketing.

Aan het einde van deze cursus heb je niet alleen een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Je hebt in vijf weken zoveel geleerd dat je voortaan alles met meer plezier en effect zult schrijven. Van blogs tot je aanbodpagina’s en van berichten op social media tot je nieuwsbrief.

SANDRA DE JONG

Integere marketing en copywriting

Met meer dan 15 jaar ervaring als copywriter, schrijver, marketeer en merkstrateeg leer ik jou om zelf beter schrijven. Ik help je om content te schrijven waar je trots op bent en die voor vertrouwen zorgt bij je doelgroep. 

Zodat jij met jouw bedrijf de impact kunt maken waar het jou om gaat. 

 

Voor wie is deze copywriting cursus?

 

Deze cursus is voor ondernemers die zelf goede teksten willen schrijven. Die geen gladde duizend-in-een-dozijn teksten willen schrijven, maar helder, aantrekkelijk én eerlijk willen laten zien waar ze voor staan. De cursus is voor ondernemers die verbinding willen maken met hun lezer. Voor nu en voor de lange termijn. 

We beginnen in deze schrijfcursus met de pagina die veel mensen de allergrootste uitdaging vinden: je About Page. Maar aan het einde van deze cursus heb je níet alleen een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Je hebt zoveel geleerd over copywriting, integere marketing, storytelling en merkstrategie, dat je daarna meer resultaat en plezier zult halen uit al je schrijven en marketing. 

copywriting

Wat ga je leren?

€ 900 excl. btw
Start in januari

Je werkt in een kleine groep van zes ondernemers. Marketing gaat over verbinding en schrijven gaat over empathie. Dat oefen je het beste met elkaar.

De groep is klein zodat het veilig is en je nieuwe dingen durft te proberen. Je leert niet alleen door de reacties van de anderen op je teksten, je leert ook doordat je zelf feedback op anderen moet verwoorden. Waarom werkt iets wel of niet? Hoe komen de teksten van je medecursisten op je over en waar zit ‘m dat in?

5 weken feedback op alles wat je schrijft
Je krijgt niet alleen feedback van de groep, je krijgt vooral véél feedback van mij. Ik vertel je wat goed is, wat beter kan en leg je uit waarom dat zo is. Ik geef je suggesties, laat je nadenken en geef je handvatten om te herschrijven. En daarna krijg je nóg een keer feedback zodat je zoveel mogelijk leert. 

Niet zomaar een copywritingcursus:

Binnen marketing gaat het vaak vooral over zichtbaarheid. En zichtbaarheid ís ook belangrijk want mensen kunnen niet ruiken dat je bestaat of wat je doet. Maar zonder herkenbaarheid heb je niets aan al die zichtbaarheid.

Je klanten moeten kunnen snappen en voelen wie jij als ondernemer bent en waar het met jouw werk om gaat. Dat aspect – merkstrategie – is de basis van alle marketing en daarmee de rode draad door deze cursus.    

  • Leer hoe je zó schrijft dat mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wie je bent en waar het met jouw werk om gaat 
  • Ontdek het effect van anekdotes, verhalen en metaforen en schrijf je eigen merkverhaal  
  • Kies de beste elementen voor jouw About Page 
  • Leer hoe je merkstrategie en integere marketing verwerkt bij het schrijven van ál je content
  • Volg een schrijfproces dat je met vertrouwen content laat schrijven waar jij en je klanten blij van worden 
  • Leef je in je lezer in, zodat ze voelt dat je haar begrijpt (en door wil lezen)

Deze cursus is voor ondernemers die beter willen leren schrijven. Om zeker te weten dat deze cursus voor jou is, lees ik eerst een paar teksten van je en overleggen we even.  

ERVARING 

“Je merk vertalen naar de buitenwereld”

“In deze cursus leer je hoe je je merk naar de buitenwereld vertaalt. Sandra laat je eerst nadenken voordat je gaat schrijven. Dat maakt het schrijven makkelijker én beter.   

Je krijgt in de cursus goede voorbeelden en achtergronden. Sandra geeft gedetailleerde en waardevolle feedback. Ze is eerlijk en kritisch, op een prettige manier. 

Het was verrassend leuk en motiverend om van mede-ondernemers (die zelfs potentiële klanten bleken) te horen hoe je verhaal overkomt en wat hen aanspreekt of niet. 

De cursus is niet alleen leerzaam, het is een hele goede stok achter de deur om écht aan de slag te gaan met je website en je marketing.

Ik heb nu een About Page klaar liggen waar ik super blij mee ben én ik heb veel nieuws geleerd over merkstrategie, storytelling en copywriting. Ik heb zin om aan de slag te gaan met de volgende pagina’s van m’n website en heb daar nu goede handvatten voor.

Jori Navest – Marketing- en Communicatiespecialist
(moet haar nieuwe About-tekst nog op haar site verwerken – komt snel :~) )

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd moet ik inplannen voor deze cursus?

De cursus duurt 5 weken. Je krijgt het lesmateriaal in de vorm van video’s, geluidsbestanden en schrijftips een week van tevoren, zodat je alles al een keer kunt lezen en bekijken.
Als de cursus echt van start gaat, lees en bekijk je alles nog een keer. Daarnaast ga je actief aan het werk: schrijven, denken, kiezen, herschrijven én feedback geven op de anderen. Daar ben je zo’n 5 uur per week aan kwijt. De intensiteit wisselt iets per week, dus houd voldoende ruimte in je agenda. Hoe meer je er in stopt, hoe meer je er uit haalt.

Na deze cursus heb je niet alleen alle teksten voor je About Page, je zit als het goed is vol kennis, vaardigheden en inspiratie en kunt voortaan met meer gemak en resultaat schrijven. Of je na de cursus als vervolg nou zelf een sales page, een LinkedIn post of een blog gaat schrijven; het zal met meer plezier en impact gaan.

We zullen elke dinsdag van 12 tot 13 gezamenlijke lunchwebinars hebben via Zoom. De hele cursus is online.
De data voor de lunchwebinars zijn: 26 oktober, 2 november, 9 november, 16 november en 23 november. Die cursus zit vol en de volgende gaat in januari van start.

Kan ik dit niet 1-op-1 met je doen?

Je krijgt veel individuele feedback en aandacht van me tijdens dit traject, dus die aandacht zit al in de cursus. Tegelijk vind ik het belangrijk om dit in een kleine groep te doen, omdat je heel veel van elkaar zult leren. Samen leer je sneller wat wel werkt, wat niet en waarom? En samen kun je de eerste nieuwe stap zetten in jezelf laten zien aan de buitenwereld. De groep is alvast de buitenwereld in het klein.

Na de eerste try-out zeiden alle cursisten hoe waardevol het was om te merken hoe de anderen op hun teksten en hun merk reageerden. Als klasgenoten, als mede-ondernemers en soms zelfs als potentiële klanten.

Mag iedereen meedoen?

In deze cursus leer je zelf goed schrijven. Het is vijf weken stevig doorwerken zodat je véél leert. Het meest belangrijke is daarom dat je die inzet wilt en kunt geven. Plan voldoende ruimte in je agenda en zorg dat je aan de slag kunt. De cursus is ook voor mensen die hun mede-cursisten van waardevolle feedback willen voorzien en zelf feedback willen ontvangen. Je leert van mij én je leert van elkaar.

Verder moet je in elk geval een klein beetje kunnen schrijven. Je moet het léuk vinden om te schrijven en er beter in willen worden.

Kan ik deze cursus doen als ik mijn merkstrategie nog niet helder heb?

Merkstrategie is de basis van alle marketing en daarmee van copywriting. Het is belangrijk om als ondernemer goed te weten wie je bent, wat je doet, voor wie en waarom. Hoe beter je dat weet, hoe beter je marketing en je content zal zijn.

Je kunt deze cursus doen als je een merkstrategietraject hebt gedaan, maar het kan zeker ook zonder.
Bij de start van de cursus laat ik je nadenken over wie je bent, wat je doet en waarom en voor wie dat belangrijk is. Dát is merkstrategie. Daarmee zul je genoeg basis hebben om te schrijven, maar moet je in de eerste weken wat harder werken en meer tijd aan de cursus besteden. Komt goed.

Ik wil graag meedoen, maar aarzel over de investering
Ik kan niet in jouw portemonnee kijken en of de cursus iets voor jou is en of dit het juiste moment is, kun je het beste zelf bepalen. Als je twijfelt denk ik graag met je mee (stuur me een bericht).

Ik kan je in elk geval beloven dat je véél waarde krijgt voor dit bedrag én je houdt toegang tot de cursus, ook al ie verder wordt uitgebreid of aangepast. Ben je toch niet tevreden en heb je al je huiswerk met inzet gedaan? Dan krijg je je geld terug.

Mocht de investering nu niet passen bij je budget, dan kun je ook nog even wachten tot de zelfstudie-versie gereed is voor 200 euro. Daarbij krijg je natuurlijk niet de intensieve feedback (tot het je neus uitkomt 😉 ), maar je zult toch veel leren over copywriting, merkstrategie en storytelling.

Ben je een creatief ondernemer? Dan kan deze cursus waarschijnlijk grotendeels vergoedt worden met https://werktuigppo.nl/ (zolang de pot nog niet leeg is). Kijk op hun website voor meer informatie en stuur me een berichtje als je er niet uitkomt.

Ik heb best veel ervaring met copywriting, leer ik dan nog wel iets?
Je leert hoe je merkstrategie de basis is van al je schrijven. Je leert ook hoe je zo schrijft dat je voor verbinding en vertrouwen zorgt. Als je dat al kunt, is dit niet voor jou. Als je twijfelt; stuur me een bericht of bel me op 06-14821922 en we overleggen.

Even overleggen?