helder en aantrekkelijk

Copywriting Cursus voor ondernemers met idealen

Je wéét dat de teksten op je site beter kunnen. Ze mogen duidelijker, aantrekkelijker en vooral beter passend bij waar het jou met jouw werk om gaat.

Je vindt schrijven leuk, maar als het om je eigen site gaat blokkeer je. Je vindt het lastig, eng of ingewikkeld en dus schuif je het voor je uit.

Je kúnt natuurlijk een copywriter inhuren en je teksten laten schrijven door iemand anders. Maar als je liever zelf de baas wilt zijn over je eigen verhaal, leer ik je om zélf beter te schrijven. Helder, eerlijk en aantrekkelijk.

Teksten die voor vertrouwen zorgen

In deze cursus leer je hoe je webteksten schrijft die voor vertrouwen zorgen. Dat oefenen we met je About Page. Je schrijft een pagina waar mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wíe jij bent, wát je doet en waaróm dat voor hen van belang is. Je leert over copywriting, storytelling, merkstrategie en integere marketing.

Maar aan het einde van deze cursus heb je niet alleen een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Je hebt in vijf weken zoveel geleerd over copywriting, integere marketing, storytelling en merkstrategie, dat je voortaan alles met meer plezier en effect zult schrijven. Van blogs tot je aanbodpagina’s en van berichten op social media tot je nieuwsbrief.

over mij

Een helder verhaal

Met meer dan 15 jaar ervaring als copywriter, schrijver, marketeer en merkstrateeg leer ik jou om zelf beter schrijven. Ik help je om content te schrijven waar je trots op bent en die voor vertrouwen zorgt bij je doelgroep. 

Zodat jij met jouw bedrijf de impact kunt maken waar het jou om gaat. Met lef én plezier. 

 

Voor wie is deze copywriting cursus?

 

Deze cursus is voor ondernemers die zélf goede teksten willen schrijven. Hij is voor mensen die hun hersens en toetsenbord vijf weken willen laten kraken om zoveel mogelijk te leren en te doen.

We beginnen in deze schrijfcursus met de pagina die de meeste mensen de allergrootste uitdaging vinden: je About Page. Maar aan het einde van deze cursus heb je níet alleen een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Je hebt ondertussen zoveel geleerd over copywriting, integere marketing, storytelling en merkstrategie, dat je daarna meer resultaat en plezier zult halen uit al je schrijven en marketing. 

copywriting

Wat ga je leren?

Na de zomer: € 900 excl. btw
Try-out in juli –> vol

In deze try-out werken we in een kleine groep van drie of vier mensen. Marketing gaat over verbinding en schrijven gaat over empathie. Dat oefen je het beste met elkaar. Daarnaast krijg je véél persoonlijke begeleiding en feedback van mij. Een intensieve schrijfcursus van vijf weken in juli, waarin je leert: 

 

  • Helder, aantrekkelijk en eerlijk over je werk en jezelf schrijven
  • De kracht van anekdotes, verhalen en metaforen  
  • Zó schrijven dat mensen snappen, voelen, geloven en onthouden wie je bent en waar het met jouw werk om gaat 
  • Hoe verhalen betekenis geven en voor verbinding zorgen
  • De beste elementen voor jouw About Page en hoe je die invult 
  • Hoe je schrijfblokkades kunt overwinnen
  • Hoe je merkstrategie en integere marketing inzet bij het schrijven van al je content

testimonial

“Een heldere denker”

“Samenwerken met Sandra voelt als een stevige wandeling met je neus in de wind: verfrissend, verhelderend en echt. Binnen de kortste keren heeft ze boven tafel waar het in je bedrijf om draait. Daarna krijg je concrete en praktische adviezen om dat bij je klanten onder de aandacht te brengen. Ze is integer, een heldere denker, met idealen die ze kalm en nuchter – op z’n Gronings – in de praktijk brengt. Omdat ze zelf niet wil niet snakken (dat is goed Gronings voor opscheppen), zal ik dat voor haar doen: ze is écht goed in haar werk.”

Cynthia Streefkerk – Copywriter en schrijfcoach

Veelgestelde vragen

Wat betekent het dat deze cursus een try-out is?

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in copywriting, merkstrategie en marketing en ik heb meerdere ondernemers geleerd om beter te schrijven en actief met hun marketing en merkstrategie bezig te zijn.

Maar deze specifieke cursus is nieuw en ik werk graag eerst met een try-out. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik alle materialen nog niet tot in detail zal vormgeven, dat de tijd die jullie nodig hebben voor de opdrachten een inschatting is en dat ik misschien nog wat zal zoeken met de technische aspecten zoals de online leeromgeving.

Kortom: het zal allemaal nog niet zo perfect in vorm en uiterlijk zijn. Waar ik niet naar zal hoeven te zoeken is dat ik al m’n kennis en vaardigheden zal inzetten om jou enorm veel te leren over copywriting en marketing in het algemeen en specifiek over een goede About Page.

Het grote voordeel voor jou is dat je deze cursus met korting kunt volgen. In ruil voor je feedback op verschillende onderdelen en het willen zijn van goed verzorgd proefkonijn.

Hoeveel tijd moet ik inplannen voor deze cursus?

De cursus duurt 5 weken. In die weken krijg je lesmateriaal in de vorm van video’s, geluidsbestanden en schrijftips. Dat lezen en tot je nemen zal waarschijnlijk 1 uur per week kosten. Daarnaast moet je ook actief aan het werk: schrijven, denken, kiezen, herschrijven. Ik schat in dat je daar 3 tot 5 uur per week aan kwijt bent. De intensiteit wisselt per week, dus houd voldoende ruimte in je agenda. Hoe meer je er in stopt, hoe meer je er uit haalt.

Na deze cursus heb je niet alleen alle teksten voor je About Page, je zit als het goed is vol kennis, vaardigheden en inspiratie en kunt voortaan met meer gemak en resultaat schrijven. Of je na de cursus als vervolg nou zelf een sales page, een LinkedIn post of een blog gaat schrijven; het zal met meer plezier en impact gaan.

We zullen elke vrijdag van 12 tot 13 gezamenlijke lunchwebinars hebben via Zoom. Reserveer die dus op 2, 9, 16, 23 en 30 juli. Tip: houd de vrijdagmiddag daarna vrij, dan heb je al je eerste dagdeel gereserveerd in je agenda om verder te werken.

Iedereen krijgt ook een privé-sessie via Zoom, die plannen we tegen die tijd in. De hele cursus is online.

Kan ik dit niet 1-op-1 met je doen?

Je krijgt veel individuele feedback en aandacht van me tijdens dit traject, dus dat zit er al in. Tegelijk vind ik het belangrijk om dit in een kleine groep te doen, omdat je ook heel veel van elkaar zult leren. Samen leer je sneller wat wel werkt, wat niet en waarom? En samen kun je de eerste nieuwe stap zetten in jezelf laten zien aan de buitenwereld. De groep is alvast de buitenwereld in het klein.

Wat heb ik aan de cursus?

Je gaat leren om helder en aantrekkelijk te schrijven. Om dat heel concreet te maken én direct resultaat te hebben aan het einde van de training, focussen we ons op een goede About Page. Je leert waarom goede About Page belangrijk is, waar ie aan moet voldoen en welke elementen mogelijk zijn. Je leert daarna hoe je die verschillende elementen in kunt vullen, kiest de beste elementen voor jou en schrijft ze. Je leert ook over de kracht van verhalen, waar een goed verhaal aan voldoet en hoe je jouw eigen verhaal of verhalen ontdekt. Je gaat twee verhalen (klein of groot) schrijven die met jouw werk te maken hebben. Ik help je en we doen alles stap voor stap.

Aan het einde van de cursus heb je dus een About Page die voor vertrouwen zorgt en waar je trots op bent. Maar daarnaast heb je een hoofd vol schrijftips en schrijfvaardigheden en een hart vol inspiratie en kennis op het gebied van marketing, merkstrategie, copywriting en storytelling. En als je na de cursus even een dipje hebt: je houdt onbeperkt toegang tot de materialen van de cursus. Als ik de cursus in de loop van de tijd uitbouw en verder verdiep, krijg je ook toegang tot die materialen. Je zult dus ook na de cursus regelmatig nieuwe kennis en inspiratie krijgen.

Kan iedereen meedoen?

In deze cursus leer je zelf goed schrijven. Het is vijf weken stevig doorwerken zodat je véél leert. Het meest belangrijke is daarom dat je die inzet wilt en kunt geven. Plan voldoende ruimte in je agenda en zorg dat je aan de slag kunt.

Verder moet je in elk geval een heel klein beetje kunnen schrijven. Je moet het léuk vinden om te schrijven en er beter in willen worden. Je kunt grote sprongen maken als je vijf weken intensief leert en oefent. Maar als je schrijven niet leuk vindt, kun je het beter uitbesteden. Deze cursus is voor mensen die al met plezier schrijven, maar méér willen schrijven, zien dat het beter kan en dat graag willen leren.

Vragen of al interesse voor na de zomer?