INTEGERE MARKETING ACADEMIE

Positionering, schrijven & marketing

Als ondernemer met idealen heb je de wereld iets goeds te brengen. Dat mag gezien en herkend worden op je website, op social media, in je blogs of in je nieuwsbrief.

Maar hoe vind je de helderheid en de motivatie om bewust met je marketing bezig te zijn? Om verbinding te maken met je klanten, maar ook met jezelf en je idealen? 

We doen het samen in een online jaartraject van de Integere Marketing Academie. 

Marketing voor verbinding

Als ondernemer is het niet gemakkelijk om steeds opnieuw tijd en aandacht aan je marketing te besteden. Het is verleidelijk om vooral mee te gaan in de dagelijkse drukte. Als je ook nog de kriebels krijgt van de standaard marketing om je heen, wordt het nóg lastiger. Je wilt niet schreeuwen op social media en je wilt geen gebakken lucht op je website.

Gelukkig hoeft dat ook niet. Goede marketing kan zonder die trucjes en gladde praatjes. Integere marketing zorgt voor herkenbaarheid, waarde en verbinding. Verbinding met je klanten en verbinding met jezelf.  

HELDER & HERKENBAAR

Vertel het verschil

Goede marketing en goede teksten zorgen ervoor dat mensen de juiste keuze kunnen maken. Het helpt ze om met gemak het verschil te zien tussen jou en je collega’s en te kiezen wat voor hén het beste is. 

Als jij je verstopt achter algemeenheden, achter groot, klein, onduidelijk of onzichtbaar doen, maak je het mensen moeilijk om voor jou en jouw specifieke manier van werken te kiezen. 

Laat helder, duidelijk en dapper zien wie je bent, wat je doet en waarom dat van belang is. 

“De kracht van samen
met anderen iets doen.”

Sandra de Jong

Verbinding met je klanten, jezelf en je idealen 

Met 20 jaar ervaring in marketing en schrijven leer ik ondernemers om dat zélf te doen. Ik help je om:

 

  • Verbinding te maken met je klanten, jezelf en je idealen
  • Jezelf helder, aantrekkelijk én eerlijk in de markt te zetten
  • De juiste focus te vinden in je marketing en je teksten
  • Met meer vertrouwen, plezier en resultaat te schrijven voor je lezer

Jaartraject

Integere Marketing Academie

Marketing, Positionering & Schrijven

€ 2250

Wat krijg je in dit traject?

Een jaar samen aan de slag met de intensieve groepscursus Copywriting voor Vertrouwen als stevige basis van het jaartraject. 

Copywritingscursus

Een groepscursus van 10 weken over positionering, schrijven, storytelling en marketing. In een kleine groep leer je samen schrijven voor vertrouwen.

Themamaanden

Na de cursus Copywriting voor Vertrouwen duiken we elke maand in een thema. Je leert, denkt én doet. Van reviews tot LinkedIn en van bloggen tot storytelling.

Netwerk

De Integere Marketing Academie is een kleine online groep ondernemers met idealen. Van coaches tot webdesigners, van Arnhem tot Amsterdam.

Individuele Sessies

Elke twee maand de mogelijkheid om een half uur individueel met me te overleggen via Zoom. 

Marketing Brainstorm

In de maandelijkse Marketing Brainstorm kijken we samen naar een vraag of uitdaging van iemand. Vraag mij en elkaar wat je maar wilt.

Stok achter de deur

In je eentje is het verleidelijk om je marketing voor je uit te schuiven maar marketing vraagt om consistentie. Dit jaartraject is een werkzame stok achter de deur. 

Samen overleggen?

JE BLIK VERRUIMEN

Samen leer en doe je meer

Het kan lastig, eenzaam of saai zijn om altijd maar in je eentje de focus en de motivatie te vinden voor je marketing en je schrijven.

Door mee te liften op mijn kennis en ervaring en door uit te wisselen met andere ondernemers, leer je meer en doe je meer.

Marketing wordt niet alleen beter, het is ook een stuk leuker als je het samen doet en zo je eigen manier vindt. Een manier van schrijven en marketing die bij jou en bij je doelgroep past.

“Mijn houding ten opzichte van marketing is veranderd. Ik weet nu dat het ook op mijn manier kan én werkt.”

 

– Anke van der Meer – Portret- & Documentairefotograaf –

VOOR ONDERNEMERS MET IDEALEN

Consistentie in je marketing

Een jaartraject met een schrijfcursus als basis. Een jaar lang samen aan de slag met jouw marketing, schrijven en positionering. Samen met mij, en samen met een overzichtelijke en superleuke groep andere ondernemers.  

 

  • Meer focus, vertrouwen en plezier in marketing en schrijven
  • Samen leren, proberen en doen
  • Verbinding met je klanten, jezelf en je idealen

Samen overleggen?

Veelgestelde vragen

 

Waarom de combinatie van een cursus en een jaartraject?

Als je een cursus doet, hoop je dat die goed is en dat je nieuwe dingen leert en inzichten op doet. Dat gaat ook zeker gebeuren in de cursus Copywriting voor Vertrouwen.

Maar een cursus werkt nog veel beter, als je die nieuwe vaardigheden en inzichten daarna blijft toepassen, oefenen en verfijnen.

Door na de cursus Copywriting voor Vertrouwen actief bezig te blijven met schrijven, marketing en positionering, leer je meer, doe je meer en maak je het je eigen. Precies dat doen we – in een kleine groep – in het jaartraject van de IMA.

Juist door te blíjven doen, wordt het van jou. Dan wordt het normaal en gaat het in je systeem zitten. Marketing en schrijven als vanzelfsprekendheid.

Wanneer kan ik instromen en hoe start ik dan?

Als we overlegd hebben en besproken of en welk traject bij je past, begin je óf eerst met een individueel merkstrategietraject (die plannen we samen in) óf je start met de komende ronde van de Cursus Copywriting voor Vertrouwen.

Beide zijn de basis van je jaartraject.

Elke cursusronde (en daarmee elk groepje) start twee tot drie keer per jaar. De eerstvolgende ronde is in januari en is ruim 8 weken gezamenlijk. Half december krijg je al toegang tot de cursus Copywriting voor vertrouwen en (als je geen merkstrategietrjaect hebt gedaan) het werkboek met je individuele voorbereiding. 

Tijdens de cursus is er elke week een online Meet Up om vragen te stellen, samen praktische oefeningen te doen en dieper op de inhoud in te gaan. Die zijn altijd op dinsdag van 12.00 tot 13.15 via Zoom:

9 januari (gezamenlijke start), 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 27 februari en 5 maart.

We sluiten de cursus af met een echte, fysieke lunch op een mooie plek in Amersfoort op zaterdag 9 maart.

De volgende ronde van het jaartraject start in mei en juni met de cursus Copywriting voor Vertrouwen.

Als een ronde vol zit, zet ik je in overleg op de wachtlijst voor die volgende ronde en kun je tegen die tijd (of direct) beslissen of je daar mee wilt doen.

Met wat voor soort ondernemers zit ik in een groep?

Elke groep is anders, en ook de community van de Integere Marketing Academie is niet elke maand hetzelfde. Er komen af en toe nieuwe mensen bij, soms vertrekt iemand na een tijd en anderen lijken voor altijd te blijven. 

Je kunt hier een indruk krijgen van de ondernemers die cursist en IMA-lid zijn of waren. Dat geeft een aardig beeld. 

Zoals een van de leden van de IMA zegt: “De anderen geven je nieuwe invalshoeken, ik word er wijzer van. En net als in het echte leven leer je elkaar steeds beter kennen.”

Of zoals iemand anders zegt: “Ik had niet gedacht dat het zo goed mogelijk zou zijn om online mensen te leren kennen. Het voelt verrassend dichtbij met zo’n ondernemer aan de andere kant van het land, als je samen deelt en spart over ondernemersdingen die me aan het hart gaan.” 

Is de Integere Marketing Academie een grote community?

Als de definitie van groot is: anoniem, massaal en onpersoonlijk, dan is het antwoord een driewerf “nee”. 

Ik wil iedereen in de IMA persoonlijk kennen, ik wil weten wat je doet met je werk en waar het je om gaat. En ik wil dat jullie elkaar als ondernemers kunnen leren kennen.

Dat kan allemaal niet in een anonieme grote reuzen-community. Op dit moment bestaat de IMA uit ongeveer 35 leden en dat groeit elke maand iets. Er komen door het jaar heen nieuwe mensen bij, er vertrekt af en toe iemand en sommige mensen blijven en willen nooit afscheid nemen.

Zolang ik iedereen kan blijven kennen en zolang iedereen zich op z’n gemak voelt en geen nummer, kunnen er leden bij. Veelzijdigheid en interactie zijn namelijk óók de basis van de waarde van het uitwisselen.

Maar het ledenaantal is niet onbeperkt – want mijn brein is niet onbeperkt. We overleggen altijd of de IMA bij je past.

Ik heb al eerder schrijfcursussen gedaan en kan vrij goed schrijven, gaat die copywritingcursus me wel iets brengen?

Er zijn cursisten die schrijven leuk maar best lastig vinden en er zijn cursisten die meerdere schrijfcursussen hebben gedaan en een boek hebben geschreven. Allemaal zeggen ze dat ze zoveel van me leerden en leren. 

Of het je nou om de basis gaat of om de puntjes op de i, met twintig jaar schrijfervaring en talloze schrijfopleidingen pas ik m’n input aan op jouw niveau. 

Juist als je al aardig kunt schrijven, is het heerlijk om je te laven aan feedback en inzichten die je iets nieuws brengen. 

Maar laten we vooral overleggen en stuur me twee teksten, dan denk ik met je mee.

Ik vind schrijven gedoe, is dit dan voor mij?

Nee, als je schrijven niet leuk vindt is dit traject niet voor jou.  

Je schrijfniveau kan variëren, maar het is belangrijk dat je een beetje lekker schrijft en vooral graag meer wil leren over schrijven.

De basis van alles wat ik je ga leren over marketing en alles wat we samen doen in dit jaartraject, ligt in positionering en in schrijven. Daar moet je zin in hebben.

(en dat is leuk!)

Hoeveel individuele aandacht is er in dit traject?

Als je kiest voor het jaartraject regular of bold, beginnen we met een individueel merkstrategietraject. Eén op één de diepte in met zes sessies en tussentijds contact.

In de copywritingcursus werken we in een groepje van maximaal 8 cursisten. Zo is er genoeg ruimte voor mij om met jullie mee te kijken en niet alleen tips voor de hele groep te geven, maar ook individueel.

Ook tijdens het hele jaartraject kun je altijd je vragen stellen in de community. Geschreven als post, in de maandelijkse Marketing Brainstorm of tijdens een Meet Up van een thema-maand. Je leert van mij en van elkaar.

Wil je naast het jaartraject een paar keer uitgebreid en persoonlijke de diepte in over een bepaald onderwerp? Dan kun je ook nog individuele sessies boeken. Maar voor de meeste mensen is de cursus en de community ruim voldoende.

Hoe werkt het na een jaar, kan ik dan blijven?

Jazeker. Als het jaartraject voorbij is, kun je blijven. We overleggen dan en ik laat je tegen die tijd weten wat het kost en wat de mogelijkheden zijn om je verder te blijven ontwikkelen en samen aan de slag te blijven. 

Hoeveel tijd kost de cursus en hoeveel tijd kost de rest van het jaar?

De cursus Copywriting voor vertrouwen duurt 7 weken en je hebt 2 voorbereidingsweken. 

Hoeveel tijd mensen in die tijd aan de cursus besteden wisselt, maar reken op circa 4 uur per week. 

Tijd die je in je positionering, je schrijven en je marketing investeert. Voor dat moment en voor de langere termijn. 

Hoe meer tijd je in die cursusweken vrij hebt (en ruimte in je hoofd), hoe beter het eindresultaat en hoe leuker het zal zijn. 

In de maanden daarna kun je zoveel of zo weinig tijd als je wilt aan de Integere Marketing Academie besteden. 

Als je wilt doe je aan álles mee. Aan de maandelijkse Content Club, de maandelijkse Marketing Brainstorm en alle Meet Up’s van elke themamaand. 

Dan heb je veel handvatten en inspiratie voor je marketing, je positionering en je schrijven. 

Je kunt ook met een deel van de activiteiten meedoen en zo ook al veel meerwaarde uit het traject halen. 

Als je graag een richtlijn wilt: besteed er na de cursus 1 tot 4 uur per week aan. Die tijd kan je marketing gebruiken. Want ook al maakt de IMA je schrijven en je marketing beter en leuker, het gaat niet vanzelf ;~) 

Is de betaling in één keer of kan het in delen?

Standaard betaal je in twee keer: de eerste helft nadat we overlegd hebben en je je hebt aangemeld. De tweede helft als je drie maanden op weg bent in het traject.

Wil je dat liever anders? Laat het me weten en we overleggen wat er mogelijk is.

Ik heb al eens een merkstrategietraject of cursus bij je gedaan, maar dit lijkt me tof, hoe werkt dat voor mij?

Als je al eens een merkstrategietraject of cursus bij me hebt gedaan, past dit waarschijnlijk heel goed bij je. De combinatie werkt zo goed dat je korting krijgt op dit jaartraject als je al een merkstrategietraject bij me hebt gedaan. 

Stuur me een bericht, dan overleggen we en kijken we wat voor jou zou passen en hoe we dat invullen.

Op welke software draait de Integere Marketing Academie?

De community en de cursussen zijn in Mighty Networks, een besloten platform dat ik heb gekozen om z’n gebruiksvriendelijkheid en de prettige interface. 

De online Meet Up’s en sessies zijn via Zoom en we gebruiken de online Brainstorm-tool Miro. 

 

 

Zien we elkaar ook af en toe live?

Niet vaak, maar er is in elk geval eens per jaar een mogelijkheid. Er is sowieso per cursusgroep een dag in Amersfoort met een lunch en gezelligheid waarbij we elkaar zien met benen en een zijkant (dat zie je meestal niet via Zoom ;~) ).

Daarnaast zijn er plannen voor een jaarlijkse of twee-jaarlijkse IMA-dag. Dat is allemaal in ontwikkeling en vol enthousiaste plannen. :~)

Klas 3 bij lunch in het Lokaal

Overleggen of aanmelden?