case

SCOPE – Expertisecentrum 

SCOPE is het expertisecentrum voor persoonlijke ontwikkeling van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). 

Zo begon het:

SCOPE is het expertisecentrum voor persoonlijke ontwikkeling van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Nynke Visser van Designdays benaderde mij om haar te ondersteunen bij het ontwikkelen van de profilering van SCOPE.

In drie Branding Sessies kwamen we met de projectleiders van SCOPE tot de kern van waar het SCOPE om gaat. Dit gaf Nynke Visser de ruimte en de focus om een visuele branding te ontwerpen met zeggingskracht. Het gaf SCOPE daarnaast focus in allerlei vormen van hun communicatie.

Diensten:
Merkstrategie, Kernverhaal, Webstrategie, Webteksten, Powerpoint-presentatie, Merknaamcreatie. 

 

Samenwerking:
Nynke Visser – Designdays
Projectmanagement & Ontwerp, Gezamenlijke merknaamcreatie

“Merkstrategie verstevigt het proces”

Als ontwerper wil ik iets maken dat goed werkt voor de vraag waarmee een opdrachtgever bij me komt. Dat betekent dat ik moet beginnen bij de essentie van die vraag. Als die niet helder is, kan ik eigenlijk niet iets goeds maken.

Door samen te werken met Sandra krijgen we die helderheid. Door éérst samen met de opdrachtgever goed te kijken en te onderzoeken creëren we een basis om op te bouwen. Dat geeft mij dan de mogelijkheid om een vorm te maken die vanzelfsprekend past en tegelijk nieuw is.

Merkstrategie verstevigt het proces van de ontwikkeling van een visuele branding. Het helpt om ideeën te stroomlijnen en te verwoorden. Door in merkstrategie te investeren, wordt het resultaat sterker.”

– Nynke Visser – Designdays

Proces

Merkstrategie
In drie Branding Sessies kwamen we tot de kern van wat SCOPE is, waar het project voor staat, wie de doelgroepen zijn en waar de focus moet liggen.
Kernverhaal
Nadat de merkstrategie helder was, schreef ik het Kernverhaal van SCOPE. Een verhaal waarin de rode draad naar voren komt, zodat mensen snappen en voelen waarvoor ze bij SCOPE moeten zijn. Dit verhaal werd de basis voor de hand-out, de webteksten en de Powerpoint-presentatie.
Powerpoint
Op basis van de merkstrategie ontwierp Nynke Visser een sterke visuele branding voor SCOPE. Deze branding is verwerkt in een hand-out en een Powerpoint-presentatie.
Sandra-de-Jong-Favicon
Website
Als onderdeel van de RUG en het UMCG heeft SCOPE een eigen plek op de website van de universiteit. Ik begeleidde de webstrategie en schreef de webteksten.

lezen

Kernverhaal SCOPE

“Hoe zorg je ervoor dat studenten niet alleen nu, maar hun hele leven met plezier blijven leren? Hoe leer je studenten verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en hun werkomgeving? En hoe help je studenten om dat vanuit een gezonde balans te doen?”

Jouw verhaal samen ontdekken?