Hoe schrijf je een About Page die voor vertrouwen zorgt? (5 tips)

by | Dec 17, 2020 | Featured, Integere marketing, Schrijven | 0 comments

Je About-Page. Je krijgt al buikpijn als je er aan denkt en wilt ‘m het liefste overslaan. 

Als je zoekt naar voorbeelden wordt je aversie alleen maar erger. Je wilt niet zo’n nep-vrolijke pagina waarin jij vertelt hoe je je klanten wel even zult redden van al hun problemen. Maar je wilt óók geen droge pagina die er uit ziet als een cv uit de vorige eeuw.  

Hoe lastig het ook is, je About-page is de moeite waard om je best voor te doen. Het is bij de meeste sites een van de meest bezochte pagina’s. Dat komt omdat het dé plek is waar mensen kijken of ze je kunnen vertrouwen. 

Ik geef je 5 tips om een About-page te schrijven die voor dat vertrouwen zorgt. 

1. Wees empatisch; het gaat niet om jou

Ik vond het zelf een enorme opluchting toen ik me voor het eerst realiseerde dat een About-page niet om jou als ondernemer gaat. Het is geen ego-document vol met “ik-ik-ik”. Het gaat om je lezer. Het gaat om elkaar leren kennen, om wat je deelt en om vertrouwen.  

Leef je in je lezer in. Schrijf vanuit empathie. Dan krijg je een betere tekst én het haalt de ongemakkelijkheid uit je About-page.

Empathie geeft je ruimte om te schrijven. 

2. Wees eerlijk en dapper

Verstop je niet achter clichés en algemeenheden. Vertel waar het jou met je bedrijf om gaat. Wat is voor jou de essentie van je vak? Waarover zou je op een zeepkist willen klimmen om de wereld te overtuigen?  

Zorg ervoor dat dat te voelen is in je teksten. Liever niet letterlijk, maar gebruik een verhaal of een anekdote. Vertel bijvoorbeeld wat jou gevormd heeft in je vak of beschrijf wat je ooit mee maakte waardoor je je realiseerde “zó moet het dus absoluut niet”.  

Hoe je checkt of je niet stiekem toch die veilige weg van duizend-in-een-dozijn kiest? Lees je tekst alsof het op de site van een fictieve collega staat. Als de tekst inwisselbaar is, weet je dat het tijd is om opnieuw te gaan schrijven.   

3. Verschuil jezelf niet achter jargon of indrukwekkende woorden

Je schrijft je About-page – en je hele website trouwens – níet voor je vakgenoten. Je hoeft dus ook geen indruk op ze te maken met vaktermen of abstracte gedachten.  

Geef je klanten niet het gevoel dat ze dom zijn, maar laat merken dat je je in hun schoenen verplaatst. Heb het als bewegingstherapeut niet over “sedentiair gedrag” maar laat weten dat je snapt dat het lastig is om af en toe achter je computer weg te lopen als je het super druk hebt.  

4. Maak duidelijk dat je weet waar je het over hebt

Laat wél weten hoe lang je al in het vak zit, laat zien welke klanten je al geholpen hebt, verwerk testimonials. Je hoeft jezelf niet te overschreeuwen, maar mensen kunnen niet ruiken dat je weet waar je het over hebt. Dat moet je ze vertellen. Het liefst kort en krachtig. 

5. Vertel het verschil

Wat maakt jou anders dan de vele anderen? Vertel niet dat je goed kunt luisteren als je psycholoog bent en zeg niet dat je computers leuk vindt als je in de ICT zit. Dat kunnen alle psychologen en dat vinden alle ICT-ers.  

Vertel het verschil. Laat bijvoorbeeld weten dat jij als psycholoog de tijd neemt voor mensen of dat je als ICT-er zelfs de grootste computerdummy enthousiast krijgt.  

Maak het gemakkelijk om te herkennen wat jou anders maakt dan je collega’s. 

Sandra de Jong

Sandra de Jong

Je las een blog van Sandra de Jong; merkstrateeg, schrijfdocent en marketingcoach

Hulp bij jouw marketing, positionering en schrijven?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *