Privacyverklaring

Versie 9/9/2020

Je privacy is belangrijk

Bedankt voor je bezoek aan mijn website www.sandradejong.com waar integere marketing belangrijk is. Als je geïnteresseerd bent in wat ik doe meld je je waarschijnlijk aan voor mijn nieuwsbrief of je doet een aanvraag voor meer informatie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier. Daarbij laat je online sporen en/of persoonlijke gegevens bij me achter.

Ik wil je daar bewust over informeren

Als ondernemer ben ik verplicht je te informeren over de omgang met je persoonsgegevens. Wat ermee gebeurt, met welk doel, en hoe ze worden bewaard en beveiligd. Dat staat allemaal verwoord in deze Privacyverklaring. Die moet van de wet beknopt, transparant, begrijpelijk en gemakkelijk toegankelijk te zijn, maar zelf wil ik dat natuurlijk ook. 

Je gegevens worden zorgvuldig en  respectvol behandeld

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief gebruik ik je gegevens alleen voor dat doel. Als je meer informatie aanvraagt via de button naar het contactformulier, gebruik ik je e-mailadres of telefoonnummer om contact met je op te nemen. De persoonlijke toelichting die je er eventueel bij vermeldt, blijft in mijn mailbox. Over dat alles hieronder in detail meer.

Over welke persoonsgegevens gaat het precies?

Doordat je de website bezoekt, een contactformulier invult, en/of je aanmeldt voor de nieuwsbrief, worden je persoonsgegevens verwerkt: voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres (het adres vanaf waar de website is bezocht, oftewel de gebruikte internetverbinding) en gegevens over je activiteiten op de website. Het IP-adres track ik niet en ik gebruik bewust de privacy-vriendelijke webstatistieken van Fathom Analytics in plaats van de standaard Google Analytics.

Waarom worden die gegevens opgevraagd?

Ik heb die gegevens nodig om contact met je op te nemen, om je desgewenst mijn nieuwsbrief te kunnen sturen en om een (anoniem) beeld te krijgen van mijn webstatistieken. Ik gebruik je naam en contactgegevens logischerwijs om contact te onderhouden en je te informeren over relevante en gerelateerde zaken hieraan. Alle informatie die je per mail deelt, sla ik zorgvuldig op

Wat gebeurt er niet met je gegevens?

Je gegevens worden niet verkocht aan anderen. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen, noch voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen (dat wil zeggen, door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenkomst van een mens). Mijn website is niet gelinkt aan Facebook of Google. 

Worden je gegevens met derden gedeeld?

Ja, uitsluitend als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitoefening:

– bank, vanwege de verwerking van betalingen
– belastingadviseur, vanwege inzage in facturen met adresgegevens
– nieuwsbriefsoftware, voor de digitale nieuwsbrief – maar ik track je niet
Fathom Analytics, een privacy gefoccused statistiek tool voor de analyse van bezoekgegevens van de website

Met deze ‘verwerkers’ zijn verwerkersovereenkomsten gesloten.

Nieuwsbrief

Onderaan iedere nieuwsbrief vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden. Ik gebruik hiervoor het systeem van MailChimp. Meld je vooral af als je geen interesse meer hebt, ik kan mijn lijst zelf niet opschonen want ik track niet of je mijn nieuwsbrief opent of op links klikt

Wat gebeurt er terwijl je surft?

Technische en functionele cookies worden gebruikt om mijn website naar behoren te laten werken en het gebruiksgemak te garanderen. Daarnaast worden via Fathom Analytics algemene bezoekgegevens bijgehouden, maar niet het IP-adres.

Cookies 

Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer of mobiele apparaat. Via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies (niet meer opslaan), alle eerder opgeslagen informatie verwijderen, en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er wel even op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt. Ik gebruik naast functionele cookies geen cookies die te maken hebben met jouw privacy. 

Fathom Analytics – privacy-vriendelijk

Met Fathom Analytics wordt bezoek- en klikgedrag op de website geanalyseerd. Die informatie wordt door Fathom opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Op de websites van Fathom Analytics vind je hun privacybeleid met meer informatie. Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres is geanonimiseerd. Ik maak dus geen gebruik van Google Analytics. Fathom kan informatie aan derden verschaffen indien Fathom hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Fathom verwerken. Daar heb ik geen invloed op.

Je gegevens zijn goed beveiligd

Ik neem de bescherming van je gegevens serieus. Je gegevens worden opgeslagen in mijn mailbox (geen Gmail). Mijn computer en telefoon zijn met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd, en de website maakt gebruik van een betrouwbaar TLS-certificaat. Een TLS-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url.

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor je gegevens worden verzameld. Concreet: de gegevens van bestaande klanten worden niet langer bewaard dan twee jaar na afloop van het laatste contact. De gegevens van potentiële klanten wordt niet langer bewaard dan twee jaar na het eerste contact als blijkt dat we niet gaan samenwerken. Er is een uitzondering: net zoals elke ondernemer ben ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.

Klopt er iets niet, wil je je gegevens inkijken of laten verwijderen?

Neem contact op en ik maak het voor je in orde, uiterlijk binnen twee werkdagen. Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Sandra de Jong is gevestigd in de Biotoop – Afdeling B2 – Kerklaan 30 in Haren en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Ik ben te bereiken via sandra@sandradejong.com