Nóg duidelijker waar het me om gaat in m’n werk

Een review geschreven door Helena Rinsema
Vrouwencoach

Ik ben een paar jaar geleden een eigen coachingspraktijk begonnen en wilde daar een goede website voor maken zodat ik direct een goede start had in m’n marketing en positionering. Omdat ik zelf geen enkele ervaring op dat vlak had, wilde ik graag dat iemand met ervaring en kennis over mijn schouder mee keek. 

Daarom deed ik de cursus Copywriting voor vertrouwen, een deel van het IMA jaartraject en een Website- en Brandingscan. 

Cursus Copywriting voor Vertrouwen 

De cursus copywriting heeft me niet alleen beter leren schrijven, maar ook nóg duidelijker gemaakt waar het me echt om gaat in m’n werk. Ik kan daar nu in verschillende woorden steeds weer naar refereren en dat zorgt voor een kloppend en helder beeld van wat ik doe en wat dat kan betekenen voor mensen. 

De cursus vraagt tijd, maar is rustig opgebouwd en er worden veel voorbeelden gegeven. De structuur is fijn met steeds een beetje overlap met de vorige les. De lessen en opdrachten hebben me ook doen inzien dat iedereen een andere schrijfstijl heeft, passend bij jezelf en passend bij je publiek. Dat heeft me meer zelfvertrouwen gegeven.

Door de cursus ga je echt dieper nadenken over “wie zijn mijn klanten, wat willen die graag en hoe praten en denken zij daar zelf over?” Je gaat je klanten steeds beter snappen en je gaat jezelf steeds beter snappen. 

Het jaartraject en de Integere Marketing Academie

De IMA was een enorme verrassing, heel leerzaam en fijn. De themamaand bloggen heeft me bijvoorbeeld echt over m’n schrijversdrempel geholpen. Ik heb nu niet meer de overtuiging dat ik niet kan schrijven. Ik ken nu regels en handigheidjes en heb het vertrouwen dat ik iets kan schrijven dat van waarde is. 

Ik keek steeds uit naar de feedback van Sandra. Ze kwam altijd met tips om het nog beter en helderder te doen, zonder met het gevoel te geven dat ik er niks van snap of niet goed ben. Veel schrijftips zitten nu steeds in m’n achterhoofd als ik aan het schrijven ga. 

Vertrouwen

Na de cursus copywriting ging ik m’n eigen site bouwen met een veel stevigere basis. Toen die site af was, deed ik een Website- & Brandingscan met Sandra om haar feedback en tips te krijgen. 

Het was vooraf best spannend, want ik had natuurlijk veel werk in die site gestopt. Maar de brainstorm was leuk en leerzaam en Sandra’s feedback en suggesties hielpen me enorm. 

Het is gek hoe je zelf over bepaalde zaken heen kijkt. Sandra wees me op wat goed werkte aan m’n site en wat minder en droeg daar mogelijke oplossingen voor aan. 

Na de scan was het nog wel een heel proces om stap voor stap alle suggesties te verwerken. Een goede site vraagt continu inlevingsvermogen en de juiste energie met het schrijven. Maar als je dat accepteert en er de tijd voor neemt is het resultaat er ook naar (zie de website van Helena hier).

Ik kan het ondernemers echt aanraden om iets met Sandra te doen. Bijvoorbeeld als je als ondernemer onzeker begint te worden over je eigen kunnen of wanneer je het niet meer voelt stromen in je bedrijf. Maar zeker ook als je gefrustreerd bent omdat je een hele sterke drive voelt om te ondernemen om een bepaalde reden en mensen die reden niet zo snappen. Sandra helpt je om dat helder en duidelijk te krijgen – voor jezelf en voor de buitenwereld.