De kwaliteit van mijn schrijven verbeterde na elke les

Een review geschreven door Monique Bolung
Transcultureel systemisch coach

Ik wilde na het merkstrategietraject aan de slag met een website voor mijn nieuwe bedrijf Golden Blues. Op die website wilde ik teksten waarin ik mezelf en mijn positionering echt laat zien. Ik wilde me niet verschuilen achter blabla-teksten of zogenaamd professioneel geleuter. 

Door vanuit merkstrategie naar copywriting te gaan, ging ik direct van Brand Thinking naar Brand Doing. En ook al was mijn positionering al duidelijk – door ‘m zelf om te zetten in tekst voor de buitenwereld is ie nu écht helder, ook voor mezelf ; )

Sandra is heel professioneel: zorgvuldig, sterk in haar vak en ook nog eens een lief mens. 

Eigen stijl

Ik wilde goede teksten leren schrijven met ruimte voor mijn eigen stijl. Deze cursus geeft die ruimte. Ik wilde ook geen “Amerikaanse” teksten met veel geschreeuw en gebakken lucht. Integere marketing vind ik een mooi uitgangspunt voor het schrijven van webteksten. Daarbij is Sandra heel professioneel: zorgvuldig, sterk in haar vak en ook nog eens een lief mens. 

Ik heb ook geen moment geaarzeld over de aanschaf van de cursus en het totaalpakket. Dit is de investering dubbel en dwars waard. 

Eng om me niet te verschuilen

Ik wilde een About Page leren schrijven waarin mijn positionering helder is en waarin ik mezelf ben. Er was een moment in de cursus waarop ik dacht: “Be careful what you wish for” – het is namelijk ook supereng om uit de kast te komen. Toch is het gelukt en ik ben blij met het resultaat. 

De kwaliteit van mijn schrijven verbeterde na elke les

Ik heb veel tijd besteed aan de copywritingcursus, maar ik deed het graag. Al moet ik zeggen dat ik er tegen het einde van de cursus wel even doorheen zat en even bang was dat het me toch niet ging lukken. Maar dan hoorde ik Sandra in gedachten zeggen dat het goed ging komen en dat hielp. 

Sowieso voelde ik me bij alle opdrachten extra gemotiveerd om ze te maken omdat de feedback van Sandra elke keer zo waardevol is. Dat maakt het leuk om te leren en te werken. De kwaliteit van mijn schrijven verbeterde na elke opdracht en na elke feedback-opmerking. 

Verschillende perspectieven

Bij de cursus leer je samen met andere ondernemers en het was echt een fantastische groep. Je maakt samen ups en downs mee tijdens de cursus en dat helpt om door te gaan. Ik heb ook zoveel gehad aan hun feedback op mijn teksten. Je krijgt door zo’n groep vanuit allerlei verschillende perspectieven een blik op je schrijfsels. 

Het was daarbij inspirerend om de stijlen van de anderen te zien en hoe mooi die verschillen zijn. Het zijn uiteindelijk allemaal prachtige teksten geworden; zo echt en zo eigen. Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gedaan.