Met plezier en lef woorden geven aan wat ik belangrijk vind

Een review geschreven door Liesbeth Stoker
Wandelcoach

Voordat ik de cursus Copywriting voor vertrouwen deed, vond ik het lastig om te bedenken waarover ik kan schrijven en hoe ik dat zó doe dat het betekenis heeft voor mijn klanten en lezers. Ik schreef al veel en graag, maar werkgericht altijd over anderen. Nu heb ik geleerd om over mezelf te schrijven op een manier die voor een ander iets toevoegt. 

Voor deze cursus gaf ik mezelf een 7 voor mijn copywriting-skills. Nu, na de cursus, een 7,5. Dat lijkt een kleine stap, maar dat is het niet. Dit is echt een grote sprong waar ik twee maand geleden nog geen weet van had. Ik kreeg gaandeweg de cursus steeds meer lol in het schrijven en ik weet nu veel beter hoe ik betekenis in mijn tekst kan verwerken. 

Het is waardevol dat Sandra niet alleen veel kennis en ervaring in copywriting heeft, maar ook in allerlei vormen van literair schrijven. Dat heeft me nog enthousiaster gemaakt over schrijven op zich: een breed palet maakt je echt rijker. Door kennis over verschillende genres te combineren, kun je boeiender en veelzeggender schrijven voor je lezer. 

Deze cursus is voor elke ondernemer die niet alleen in z’n aanbod, maar ook in z’n marketing waarde wil bieden. 

De impact van deze cursus gaat veel verder dan copywriting. Het hele ondernemerschap lijkt meer van mezelf en is daardoor veeeeel leuker geworden. En zelfs – als ik nog wat verder ga – heeft de cursus me verdieping gegeven in het leven doordat ik met meer plezier en lef mijn eigen woorden geef aan wat ik belangrijk vind. 

Hoe intensief vond je de cursus?

De opbouw van de cursus is heel goed. Sandra leert je stap voor stap een heel proces van denken, schrijven en herschrijven. Een proces dat tijdens de cursus heel goed werkt, maar dat me ook na de cursus zal helpen in mijn schrijven. Daarbij gaat Sandra in haar feedback precies in op je teksten. Dat is een groot cadeau. De cursus begint direct met in het diepe springen. Zelf nadenken over het waarom van je werk.

Ik heb wel eens eerder zo’n serie vragen ingevuld, maar op de een of andere manier zit er in de vragen en de volgorde van Sandra iets waardoor ik veel meer tot de kern kwam. 

De cursus is pittig en intensief en daarom is het belangrijk dat je voldoende ruimte in je agenda reserveert. Je bent met zoveel dingen bezig; met je positionering, met je doelgroep, met nadenken en met schrijven. Dat vraagt aandacht en ruimte.  Tegelijk zorgen de deadlines er ook voor dat je besluiten moet nemen. Het is een soort hogedrukpan en dat is goed. 

Wat heb je nog meer geleerd? 

Tijdens de cursus kreeg ik al doende door dat elk woord klantgericht is en iets moet verduidelijken over mijn positionering en wie ik als coach ben.

Ik zie nu beter wat ik kan schrappen, omdat het over mij gaat en voor de ander niet relevant is. 

Ik weet nu dat álles wat je schrijft je positionering in feite meer helder maakt, of juist minder helder. Dat heeft me een andere manier van kijken en een andere manier van schrijven gebracht. Ik merk trouwens dat ik niet alleen beter heb leren schrijven, maar ook beter aan mensen kan vertellen wat ik doe met mijn coaching. Dat levert al herkenning op. Ik focus inhoudelijk veel meer. 

Sandra leert je om éérst na te denken en dan pas te gaan schrijven. Echt nadenken, goed nadenken en daar de ruimte voor nemen. 

Hoe was het om te leren in een groep?

Het is waardevol om deze cursus in een groep te doen; iedereen kijkt weer met z’n eigen blik naar jouw positionering en jouw teksten en keuzes. Het helpt enorm dat iedereen weer andere dingen opmerkt en feedback geeft. 

Het is ook heel nuttig om de anderen van feedback te voorzien. Sandra geeft daarvoor gerichte opdrachten waardoor je steeds teksten moest koppelen aan iemands positionering. Door op die manier te kijken en te verwoorden wat je opvalt, leer je extra veel. 

Sandra combineert de aandacht voor de groep met individuele, persoonlijke aandacht. Je krijgt eigenlijk het beste van twee werelden. 

Het is fijn dat het uitgangspunt van integere marketing door de hele cursus loopt. Dat trekt ook cursisten aan met wie je direct een klik hebt, het was een hele leuke groep ondernemers om te leren kennen. 

De webinars zijn een prettig, vast moment in de week waarop je elkaar even ziet en spreekt. Met waardevolle nieuwe informatie van Sandra en vaak een mooie kleine opdracht ter plekke. Je hebt de mogelijkheid om live vragen te stellen en te reageren. De sfeer was altijd heel prettig en elkaar even ontmoeten via video bleek de toef op de taart.