Een scherp geformuleerde positionering

Een review geschreven door Marloes van Zoelen
- Beeldend kunstenaar

Met ruim 300 blogs in mijn bagage had ik al best wat schrijfervaring. Toch lukte het niet om mezelf, mijn werk en wat ik daarmee voor anderen beteken overtuigend en duidelijk te presenteren op mijn website en socials.

Ik zit er te dicht op. De kunstwerken, die ik maak komen uit mijn hart en dat maakte het schrijven moeilijk. Ik had de neiging om in wollige algemeenheden te vervallen als het over mezelf en m’n werk ging. 

Om mijn schrijven te verbeteren zocht ik een cursus. Online én met persoonlijk contact. Gericht op het maken van verbinding met klanten op een integere persoonlijke manier. Ik hou niet van ‘angstmarketing’ en trucjes. Dat past ook niet bij het persoonlijke karakter van mijn werk. 

Via LinkedIn kwam ik bij Sandra uit, een schot in de roos. Het bedrag en de tijdsinvestering waren even een hobbel, maar deze cursus is elke euro en minuut waard. 

Ik weet beter waar ik over moet schrijven

Om te beginnen levert het je een veel scherper geformuleerde positionering op. Ik heb vooral mijn doelgroep en waar zij mee zitten helderder. Dat maakt dat ik beter weet waar ik over moet schrijven. 

Je leert een beproefde methodiek, die je op al je schrijven kan toepassen. Ik denk nu eerst na voor ik ga schrijven en ik snap de kracht van verhalen beter. Daardoor schrijf ik sneller en levendiger en zijn mijn teksten eigen en effectief. 

Je krijgt in de cursus nuttige kennis aangereikt over de opzet van je about pagina, over storybranding en over schrijven. Copywriting is meer dan leuk schrijven, het is een vak!

Uitgebreide feedback

Sandra is gul met geven. Haar feedback is goud waard. Uitgebreid, precies en logisch, en op een vriendelijke én duidelijke manier. Ik heb nog nooit zo prettig feedback gekregen. Dat ga ik echt missen. 

De spiegel, die je medecursisten je voorhouden, en hun bemoediging en bevestiging helpen je om aan te voelen wat wel en niet werkt in je teksten. Met het geven van feedback help je niet alleen de anderen, het levert ook inzichten en ideeën op voor je eigen teksten. 

Een leerzaam en mooi avontuur

De cursus Copywriting voor vertrouwen is dus geen cursus met makkelijke tips om op een magische manier mooier te schrijven. Het is een intensieve cursus denken, kiezen en loslaten, waarbij je ondertussen continue aan het verbeteren van je schrijven werkt. 

Je brengt de methodiek en alles wat je verder leert meteen in de praktijk. Daardoor eindig je met een dijk van een about page, waar je trots op bent. Ik schrijf gestructureerder, toegankelijker en meer to the point.

Al met al was deze cursus copywriting een intens, leerzaam en mooi avontuur met een prachtig resultaat: mijn leven, kijk op de wereld en creativiteit logisch samengevoegd in één about page. Dat had ik in het begin niet voor mogelijk gehouden – wel gehoopt -, en daar ben ik vreselijk dankbaar voor.