Betere teksten zonder mijn eigen schrijfstem te verliezen

Een review geschreven door Barbara Wesselingh
Human Design Coach & Trainer

Ik hou van schrijven en kan dat ook best aardig. Toch lukte het me maar niet om een goede Over mij-pagina te schrijven. Ik had het al een paar keer geprobeerd en er stond van alles, maar niet duidelijk wat ik doe, voor wie, waarom, hoe precies en met welk resultaat. 

Dat frustreerde me. Ik wilde niet downsizen wat ik doe, maar het ook niet overdreven neerzetten. Ik wilde geen grote beloften doen die je in mijn vakgebied tegenkomt. Ik zocht naar een manier om een duidelijke, betekenisvolle en kloppende lijn te krijgen in ál die info en ervaringen in mijn hoofd en de liefde voor mijn werk. 

Kennis, wijsheid, ervaring en betrokkenheid

Sandra legt in de cursus alle stappen super duidelijk, leuk en rustig uit. Theorie en oefeningen zijn mooi in balans en de online feedbackmomenten waren fijn en to the point. Sandra slijpt haarfijn aan, is behulpzaam, supervaardig en moedigt je aan. Live online blijkt niet afstandelijk, het is net of je bij elkaar in één ruimte zit en het werkt.

Wat me het meest bij staat is misschien wel dat Sandra ergens in het begin van de cursus mijn positionering die ik zelf had geschreven aan mij voorlas en dat ik ontroerd raakte van mijn eigen werk en intentie. Ik twijfelde over de woorden, maar merkte dat ze juist helemaal klopten. 

Sandra combineert kennis, wijsheid en al haar hands-on ervaring met hartverwarmende betrokkenheid. Ze moedigt je aan om het beste uit jezelf te halen, om in jezelf te geloven en het te dóen. 

Na Cursus Copywriting voor Vertrouwen deed ik ook de training Dienstenpagina’s schrijven. Eén dienst staat ondertussen online, aan de andere schrijf ik door. Ik schrijf nog steeds intuïtief- in-het-moment, maar heb nu een vaardigheid erbij, dat is fijn!

Mijn lezer aan de hand nemen

Voorheen maakte ik bijvoorbeeld te grote en abstracte stappen. Nu neem ik de lezer mee aan de hand en leg ik uit. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Zodat ze een beeld krijgen van wat ik bied en zodat zij kunnen beslissen of dat is wat ze zoeken. 

Ik was bang dat ik bij een cursus copywriting mijn eigenheid in schrijven kwijt zou raken, dat het te veel op verkoop gericht zou zijn. Maar ik heb nu juist een structuur waarmee ik teksten beter aanvlieg én waarin mijn persoonlijke stem nog steeds herkenbaar is.   

Ondertussen staat mijn nieuwe About page online en ik ben tevreden. Cliënten voelen zich gezien en bekenden herkennen mij. De pagina is dus integer en herkenbaar. De belofte van Sandra is uitgekomen en mijn missie is geslaagd.