Mijn houding ten opzichte van marketing is veranderd

Een review geschreven door Anke van der Meer
Portret- en documentairefotograaf

Als fotograaf en tekstschrijver combineer ik beeld met tekst. Ik koos voor de cursus Copywriting voor vertrouwen omdat ik beter wilde leren schrijven. Dat is gelukt. Sandra leert je hoe je een tekst moet voorbereiden: eerst nadenken, dan pas schrijven. Ik heb gemerkt dat het schrijven op die manier makkelijker gaat en dat het eindresultaat beter wordt. Het is een hele effectieve manier van schrijven die ik zal blijven gebruiken. 

Ik deed deze cursus op een moment dat ik een nieuwe weg ben ingeslagen met mijn werk en het voelt alsof ik een duwtje (duw!) in de rug heb gekregen nu.

Deze cursus heeft me niet alleen beter leren schrijven, maar me ook geholpen om duidelijk te krijgen wat ik wil in mijn werk en met wie. Het mooie is dat het na de cursus qua opdrachten en plannen duidelijk steeds meer in de richting van die duidelijke focus stroomt.

In de cursus leer je over de relatie tussen copywriting en positionering. Omdat je in de eerste weken persoonlijke begeleiding krijgt bij het onderzoeken van je eigen positionering heb je een goede basis om vanuit te schrijven. 

Hoe was het om te leren in een groep?

Het is leerzaam om van anderen te horen hoe mijn woorden op hen overkomen. Zij spelen als het ware mijn doelgroep. Het was ook een erg leuke groep cursisten en voelde snel vertrouwd. Een soort kleine groep gelijkgezinden. 

Het leek me in eerste instantie eerlijke gezegd heel tijdrovend om de andere cursisten feedback te geven. Dat koste inderdaad ook tijd, maar het was zo zinvol.

Feedback geven en ontvangen geeft een extra laag aan de cursus. Door de anderen feedback te geven kon ik ook beter nadenken over mijn eigen teksten. 

Daarbij geeft Sandra zelf uitgebreid en duidelijk feedback. Dat voelde superluxe. Omdat het een groepscursus is had ik van tevoren niet gedacht dat er ook zoveel persoonlijke 1-op-1 aandacht zou zijn. Dat was bijzonder fijn en een mooie combinatie. 

Hoe intensief was de cursus voor je? 

De cursus is intensief dus het is echt belangrijk dat je er voldoende tijd voor vrijmaakt. Ik vond het af en toe best pittig, maar het is me toch allemaal gelukt en door die intensiteit heb ik ook meer geleerd. Door de compacte tijd is de cursus ook een soort onderdompeling en ik denk dat dat meer effect heeft dan als je het heel erg uitsmeert. 

Het helpt dat de cursus gestructureerd is opgebouwd, alle stof is heel duidelijk. 

Je merkt dat Sandra enorm veel kennis en ervaring heeft op het gebied van schrijven en dat ze dat met veel plezier doet. Ze weet dat ook allemaal over te brengen. 

Ben je anders naar marketing en copywriting gaan kijken door deze cursus?

Ik word altijd zo ongelukkig van al die schreeuwerige websites en trainingen. Ik ben blij dat in deze cursus het integere wordt benadrukt, voor mij als een soort tegenhanger van al dat schreeuwen. 

Mijn houding ten opzichte van marketing is door de cursus ook echt veranderd. Sandra heeft me heeft geleerd dat het ook op mijn manier kan. 

Ik zie nu dat mijn website echt een kans is om alvast online met mensen te communiceren. Ik denk dat ik door mijn nieuwe manier van schrijven meer klanten zal krijgen die bij mij en mijn manier van werken passen – in plaats van vooral klanten die op mijn pad komen.

Benieuwd naar de About Page van Anke op haar eigen site? Je leest ‘m hier.