De opmaat voor een nieuwe merknaam en een nieuwe website

Een review geschreven door Alice Wiegers
Leiderschapscoach voor mensen met een missie

Na zes jaar als zelfstandig coach was het tijd om mijn positionering aan te scherpen. Wat onderscheidt mij als coach van andere coaches? Wat is de essentie van wat ik te bieden heb aan mijn klanten? 

Ik koos voor een merkstrategietraject bij Sandra omdat ze oprecht en integer is in waar ze voor staat. Ze heeft veel aandacht en is zorgvuldig in wat ze doet.  

Als voorbereiding op de sessies met Sandra werkte ik aan opdrachten in het werkboek. Dat kost tijd, maar geeft veel extra inzicht. Voorafgaand aan iedere sessie geeft Sandra eerst uitgebreide feedback. Heel waardevol; ik kon extra stappen zetten en er dieper in duiken. 

Haar eerlijke feedback gaf me zelfvertrouwen en dat was een grote stimulans om door te gaan op mijn eigen pad. 

Tijdens en na het traject merkte ik dat ik mijn merkessentie – Spreek je uit – nu heel vanzelfsprekend in gesprekken met anderen vlecht. Mijn focus klopt, ik heb het doorgewerkt en daarom voelt het vanzelfsprekend. 

Dit merkstrategietraject bleek de opmaat voor een nieuwe merknaam en een nieuwe website. Een website met aangescherpte teksten, een nieuwe over mij pagina en een weggever. Ook in die fase was Sandra een stimulerende en gulle coach, die me met focus en aandacht op koers hield.

Mijn klant steeds in mijn gedachten

Na het merkstrategietraject deed ik de cursus Copywriting voor vertrouwen, een mooie combinatie.

De opbouw van de cursus is zorgvuldig. Ik vond zelf het idee van een About Page best een beetje scary. Doordat Sandra het schrijven in stukken hakt, hakte ze die aanname bij mij ook in stukken – mijn weerstand verdween!

Door de cursus werd ik herinnerd aan het feit dat ik steeds mijn klant in gedachten moet nemen als ik schrijf. De cursus gaf me nieuw inzicht en handvatten in hoe ik mijn missie steeds losjes in mijn achterhoofd mag hebben bij alles wat ik met mijn marketing doe. Die combinatie van “klant” en “missie” is nu een behulpzaam kompas in mijn schrijven en marketing.

Het was fijn om de training in een groep te doen. Je leert van de anderen en je oefent met het laten lezen van eerste versies van je teksten.  

De feedback van Sandra is zorgvuldig, eerlijk en uitgebreid. Ze is een expert in haar vak.