Testimonials

Wat anderen over me zeggen:

“Inzicht en focus”

Eind 2015 begon ik als zelfstandig coach. In 2021 was het tijd om mijn profiel aan te scherpen. Wat onderscheidt mij als coach van andere coaches? Wat is de essentie van wat ik te bieden heb aan mijn klanten?

Ik kende Sandra van de BlogPro en wist toen eigenlijk al; met haar wil ik een keer werken. Zo oprecht en integer in waar ze voor staat. Met zoveel aandacht en zorgvuldigheid in wat ze doet. Dus deed ik bij haar het Merkstrategietraject.

Het werken in het werkboek ter voorbereiding van de sessies kost tijd, maar geeft veel inzicht. Voorafgaand aan iedere sessie geeft Sandra eerst uitgebreide feedback. Heel waardevol; ik kon extra stappen zetten en er dieper in duiken.

Haar eerlijke feedback gaf me zelfvertrouwen en dat was een grote stimulans om door te gaan op mijn eigen pad.

Tijdens en na het traject merkte ik dat ik mijn merkessentie – Spreek je uit – heel vanzelfsprekend in gesprekken vlecht. Mijn focus klopt, ik heb het doorgewerkt en daarom voelt het vanzelfsprekend.

Het merkstrategie traject met Sandra bleek uiteindelijk de opmaat voor een nieuwe naam en een nieuwe website, met aangescherpte teksten, een nieuwe over mij pagina en een weggever. Ook hierbij was Sandra een stimulerende en gulle coach, die me met focus en aandacht op koers hield.

Alice Wiegers
Leiderschapscoach voor mensen met een missie

“Eerlijk, leerzaam en inspirerend”

Als communicatie-adviseur en tekstschrijver zit ik al een jaar of vijf in het vak, maar ik wilde mijn schrijfvaardigheid graag verder verbeteren. Ik wilde meer creativiteit in mijn zakelijke teksten en ik wilde leren hoe ik merkstrategie in mijn schrijfproces kan verweven.

Sandra was tijdens ons traject eerlijk en kritisch in haar feedback, maar ze geeft die feedback op een hele prettige manier. De sessies waren leerzaam, leuk én inspirerend.

Ik heb vooral veel geleerd over metaforen, hoe ik een tekst beter voorbereid en hoe merkstrategie voor meer focus zorgt. Maar ik heb minstens zoveel gehad aan de gedetailleerde feedback op mijn teksten, het herschrijven daarvan en de tweede ronde van feedback.

Sandra geeft niet alleen in de sessies, maar ook tussendoor véél en waardevolle feedback. Ik kan iedereen die beter wil leren schrijven haar schrijfcoaching aanraden.

Jori Navest
Marketing- en Communicatiespecialist

“Integer en echt”

Ik ben Sandra gaan volgen omdat ik geraakt werd door de woorden integere marketing. Je ziet zoveel gelikte taferelen als: “Ter waarde van 3.000 euro” of “Alleen vandaag met 80% korting!”. Ik zoek naar de balans van marketingstrategieën die werken, maar ook integer en echt blijven. De video’s van Sandra inspireerden me op dat vlak en zijn leerzaam.

Manon Strijk
Loopaancoach & Trainer

“She walks her talk”

Ik ken Sandra via de Brand The Change community en volg haar werk via Linkedin. In een wereld waar brand professionals elkaar overschreeuwen met clichés en jargon, weet Sandra een bijzondere balans te vinden tussen het professionele en persoonlijke. Ze deelt haar kennis en unieke inzichten op een oprechte manier waardoor ze juist de aandacht weet te trekken.

Daarmee laat ze zien dat ze het advies dat ze haar klanten geeft ook zelf ten praktijk brengt: ‘she walks her talk’. Dat de theorie ook in de praktijk getest is biedt enorme waarde voor opdrachtgevers.

Anne Miltenburg, BrandTheChange.org
Merkstrateeg & auteur Brand the Change

“Merkstrategie geeft ruimte voor zeggingskracht”

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk om te weten waar je voor staat. Sandra helpt mensen om dat heel precies te onderzoeken en te formuleren. Ze denkt mee, kijkt, luistert en bouwt dan stap voor stap.

Door die stevige basis van de merkstrategie had ik als grafisch ontwerper meer ruimte om iets te maken met veel zeggingskracht.

Merkstrategie verstevigt het proces van de ontwikkeling van een huisstijl. Iedereen wordt meegenomen in het proces. Het helpt mensen om veel beter te weten waar ze nou eigenlijk mee bezig zijn. Het helpt om ideeën te stroomlijnen en te verwoorden. Door in merkstrategie te investeren, wordt het resultaat sterker.

Nynke Visser, DesignDays
Grafisch en ruimtelijk ontwerp

“Een fijne tegenhanger van de luidere MarCom’ers”

De gratis video-serie over integere Storybranding werkte als een soort adempauze. Mooi gedaan: rustig, clean. Een fijne tegenhanger van de luidere MarCom’ers.

Ida Sluiskes, Tekstbestendig
Tekstschrijver

“Bewustwording en helderheid ”

Het merkstrategietraject met Sandra heeft voor bewustwording bij me gezorgd. Alsof helder werd wat al binnen in me zat. Door de Story Sessie werd ik me bijvoorbeeld bewust hoe alles zo gekomen is in mijn leven en bedrijf. Ik merkte nog duidelijker waar ik precies voor sta.

Die bewustwording zie je terug in het eindresultaat en daar ben ik heel blij mee. Mijn nieuwe website is niet alleen professioneel maar past ook werkelijk bij mij en hoe ik werk.

Anke van Helden
Therapeut, Mindfulness-trainer en Orthopedagoog

“Mensen met eerlijke merken verbinden”

Veel mensen denken dat marketing over reclame en snel geld gaat. Maar goede marketing gaat om verbinden. Sandra zorgt dat mensen zich met eerlijke merken kunnen verbinden, zodat we de wereld samen een beetje mooier maken.

Marja Wijnen, De Nieuwe Band

“Scherp en betrokken.”

Voordat ik merkstrategiecoaching deed met Sandra had ik moeite met mijn merkstrategie en met het vertellen van mijn verhaal. Met meerdere vakgebieden was het voor mij als creatieve contentmaker een extra grote uitdaging om datgene waar ik zo goed in ben op zo’n manier te vertellen dat het een consistent en logisch verhaal is voor anderen. Ik wilde meer focus in het uitdragen van mijn verhaal, mijn merk en mijn dienstenaanbod.Het was verrassend leuk om in het werkboek te werken als voorbereiding. Lekker schrijven en de tijd nemen om even echt na te denken over mezelf en mijn werk. Sandra geeft tussendoor fijne en uitgebreide feedback, waardoor je merkt hoe scherp en betrokken ze is.

Het traject was heel waardevol. Ik heb nu de essentie en de kracht van mijn bedrijf kunnen destilleren en daarmee een solide basis om vol zelfvertrouwen verder te bouwen aan mijn eigen verhaal en merk.

Marnix Smalbil, Creatieve Contentmaker

“Feilloos gevoel voor ethisch zakendoen en respectvol communiceren”

Sandra de Jong liet mij voor eens en voor altijd zien hoe greenwashing werkt – van ING tot Tony Chocolonely. (Ja, ING sponsort de kinderactiviteiten van Natuurmonumenten, maar het investeert oneindig veel méér in foute energie. En nee, Tony was níét de eerste met faire chocola).

Ze heeft een feilloos gevoel voor ethisch zakendoen en respectvol communiceren met je klanten. Hoe je over je merk praat. En schrijft. En het mooie is – ze laat je meteen ook zien hoe het beter kan, in precies dezelfde omstandigheden.

Kitty Kilian, De Blogacademie

“Helder, rustig en doordacht”

Dat LinkedIn in zo’n korte tijd van zo’n chaotische bende tot een waardevol verlengstuk van mijn site getransformeerd kan worden, heerlijk.

Sandra’s uitleg is helder, rustig en prettig doordacht. Bovendien heb ik nu een strategisch plan van aanpak om LinkedIn ook daadwerkelijk op te nemen in mijn social media-strategie.

Ik weet zeker dat deze investering zich tig keer terugverdient doordat klanten mijn profiel op LinkedIn zullen checken en daar een perfect visitekaartje treffen. Uitmuntende training.

Evelien de Jong, wilikeenkind.nl
Beslishulp

“Inhoudelijk sterk”

Ik heb de video-serie over Storybranding met plezier gekeken. Sandra heeft niet alleen een heel prettige manier van vertellen, de video’s zijn inhoudelijk ook sterk. Ik heb er wat van opgestoken en aangezien ik al zo’n 20 jaar in hetzelfde vak zit, is dat best bijzonder!

San Sperber
Verhalenmaker voor zorg en onderwijs

“Vol aandacht en integriteit”

Sandra viel op door haar persoonlijke en duidelijke blogs. Daarom vroegen we haar om onze merkstrategie te verfijnen. Sandra helpt haar klanten vol aandacht en integriteit.

Ik heb weinig mensen meegemaakt die met zo veel rust en aandacht een opdracht succesvol uitvoerden.

Edwin de Kuiper, Nieuw Initiatief
UX Designer en Digitaal Strateeg

“Zelf voorleven”

De gratis video-serie over integere Storybranding was voor mij heel waardevol. De voorbeelden die Sandra geeft zijn enorm herkenbaar. Daarbij is het fijn dat ze zelf met haar website en haar marketing voorleeft hoe het ook kan.

Mendy Bosch
Training en advies voor sportdocenten

“Pijnpunten benoemen zonder dat het zeer doet”

Sandra geeft waardevolle feedback en denkt actief en op een fijne manier met je mee. Ik vind het bijzonder dat ze daarbij de ‘pijnpunten’ durft te benoemen zonder dat het zeer doet. Dat zorgde er bij mij voor dat ik haar feedback aannam en er iets mee deed, en dat hielp me als ondernemer vooruit.

Jessica Pepermans
Life Coach

“Geen overload aan gladde en snelle tips”

Ik volgde de gratis videoserie over Integere Storybranding. Sandra heeft een bijzondere manier voor het overbrengen van deze voor mij soms taaie of saaie stof. Haar rustige en duidelijke manier van het overbrengen triggeren mij. Vaak krijg je een overload van wat gladde en ‘snelle’ tips & tricks en dan haak ik af. Sandra doet dat anders!

René Vogels
Onafhankelijk toedrachtsonderzoeker

“Streng maar liefdevol”

Sandra laat me met haar marketing-coaching zien hoe ik zowel mezelf als anderen tekort doe als ik uit bescheidenheid onduidelijk ben in mijn communicatie. Ze geeft me niet alleen inzicht, maar ook de strenge en liefdevolle schopjes onder mijn kont die ik nodig heb. And I love it.

Hanneke Laaning, Studio Vensterbank
Merkstrateeg & designer