persoonlijk aanbod

Storybranding & Merkstrategie

Of het nou om je marketing, copywriting of het bepalen van je aanbod gaat – álles begint met merkstrategie. Waarin zit jouw verschil en hoe laat je dat zien?

Jouw idealen zichtbaar maken

Je hebt een prachtig bedrijf en de hele wereld mag dat weten. Maar hoe doe je dat? Hóe zorg je ervoor dat jouw klanten snappen en voelen wie jij werkelijk bent, wat je nou eigenlijk doet en waar jij precies voor staat?

In marketing wordt veel over zichtbaarheid gesproken. Ik heb het liever over herkenbaarheid. Want wat heb je er aan als iemand jou en je bedrijf ziet, maar niet herkent wat er te zien is? Je klanten moeten snappen wat jou wezenlijk anders maakt dan de rest. Dat begint met inzicht en focus.

focus

Helder en herkenbaar

Bijna iedereen vindt het eng om herkenbaar te maken waarin jij anders werkt. Het is verleidelijk om je te verstoppen in onduidelijkheden, algemeenheden of teveelheden. Maar geloof me, je doet je klanten en jezelf een plezier door duidelijk te laten zien waarin jij je onderscheidt.

Zo help ik je

 

Ik help je graag om jouw verhaal, jouw bedrijf en jouw intenties helder te maken. Door verbinding te maken met je klanten en je idealen, kun je meer waardevolle impact maken. Vertel het verschil, zodat je het verschil kunt maken.

weet het verschil

1. Merkstrategie

De eerste stap is helder krijgen waar jouw verschil heel precies in zit. Hoe ben je gekomen tot waar je nu staat? Wat maakt jouw bedrijf uniek? Waarin zit het verschil met anderen en waarom is dat belangrijk? Wat wil je de wereld geven met jouw werk en vanuit welke intentie doe je dat?

Om echt verbinding te kunnen maken met je klanten en met jezelf, moet dat verhaal waar zijn. Het moet kloppen. En omdat je wilt dat mensen het snappen en kunnen doorvertellen, moet je verhaal helder zijn en focus hebben.

We werken in 4 sessies om de kern van jouw bedrijf te vinden en helder te structureren.

vertel het verschil

2. Kernverhaal

Na de Branding Sessies schrijf ik het Kernverhaal van jou en je bedrijf. Een verhaal waarin de rode draad naar voren komt, zodat mensen snappen en voelen waarvoor ze bij jou moeten zijn. Dit verhaal is de basis voor al je verdere communicatie. Een kloppende basistekst die je op allerlei manieren kunt inzetten.

helder & herkenbaar

3. Website

Nu je echt weet wat de kern van jouw bedrijf is, is het tijd om dat aan de wereld te laten zien. Het is tijd voor een website die hélemaal klopt. Nu je een goede fundering hebt, maken we een nieuwe website die tot in de puntjes klopt. Een website waarin alles elkaar versterkt: tekst, fotografie, design en webstrategie. Zodat je doelgroep snapt en voelt wie je bent én actie onderneemt.

“Vertel het verschil, zodat je het verschil kunt maken.”

 

– sandra de jong

Pakketten

 

Ik help je graag om jouw verhaal, jouw bedrijf en jouw intenties helder te maken. Door verbinding te maken met je klanten en je idealen, kun je meer waardevolle impact maken. Vertel het verschil, zodat je het verschil kunt maken.

basis pakket

1. Merkstrategie

€ 1900 excl. btw

Of het nou om een nieuwe website of het bepalen van je aanbod gaat; álles begint met merkstrategie. Waarin zit jouw verschil?

 

 • Werkboek “Vertel waar het om gaat.”
 • 4 Branding Sessies (4 x 3 uur)
 • Inzicht en focus in jouw positionering en doelgroepen
 • Uitgewerkt Branding Canvas en complete merkstrategie

story pakket

2. Merkstrategie & Kernverhaal

€ 2500 excl. btw

Vertel een verhaal dat je klanten snappen, voelen, vertrouwen en onthouden.

 

 • Alles uit het Merkstrategie-pakket
 • Jouw Kernverhaal als basis voor al je communicatie. Ik lever zowel een wat langere versie (500 – 700 woorden) als een compacte (circa 100 woorden).

website pakket

3. Een website waarbij alles klopt

€ 9000 excl. btw

(beperkt aantal plekken per jaar)

Je bent toe aan een website die hélemaal klopt. Een website en branding waarmee jouw klanten precies snappen en voelen waar het om gaat. Tekst, foto’s, logo, design: álle onderdelen versterken elkaar en zorgen ervoor dat jij meer impact kunt maken met jouw bedrijf.

Voor dit pakket werk ik samen met de beste webdesigner en vormgever die ik ken; mede-merkstrateeg Hanneke Laaning. Het resultaat voor jou: een website, een verhaal én een visuele uitstraling waarmee je verbinding maakt met jouw klanten.

 

 • Alles uit het Merkstrategie-pakket
 • Jouw Kernverhaal als basis voor al je communicatie
 • Identity Sessie (4 uur) over de Look & Feel van jouw merk
 • Visueel Mood Board
 • Brand Board met logo, kleurenpallet, typografie en fotostijl
 • Uitgebreide Brand Shoot met fotografie
 • Webstrategie
 • Heldere webteksten (standaard 4 pagina’s, meer in overleg)
 • Een website die klopt (standaard 6 pagina’s, meer in overleg)
 • Selectie en focus in testimonials

ook mogelijk

Extra toevoegingen

 • Merknaamcreatie € 580,- (ex. btw)
 • Als aanvulling op het Basispakket of Storypakket: Webstrategie Brainstorm € 240,- (ex. btw)
 • Marketingcoaching (3 x 1 uur binnen 2 maanden na afronding van een merkstrategietraject) € 240,- (ex. btw)

testimonials

“Bewustwording en helderheid”

“Het merkstrategietraject met Sandra heeft voor bewustwording bij me gezorgd. Alsof helder werd wat al binnen in me zat. Door de Story Sessie werd ik me bijvoorbeeld bewust hoe alles zo gekomen is in mijn leven en bedrijf.

Ik merkte nog duidelijker waar ik precies voor sta. Die bewustwording zie je terug in het eindresultaat en daar ben ik heel blij mee. Mijn nieuwe website is niet alleen professioneel maar past ook werkelijk bij me.”

Anke van Helden – Therapeut, Mindfulness-trainer en Orthopedagoog

Veelgestelde vragen

 

Hoe werkt het werkboek en hoeveel tijd moet ik daarvoor inplannen?

Om zoveel mogelijk uit onze Branding Sessies te halen, krijg je van tevoren een werkboek met allerlei vragen over wat je doet, waarom dat belangrijk is, wie je normaal gesproken helpt, wat mensen over je zeggen en meer.

Je kunt merkstrategie vergelijken met een zandzeef, of – een meer egostrelende metafoor – een goudzeef. Je schudt alles wat je met jouw bedrijf bent nét zo lang heen en weer tot de essentie als goudklontjes overblijft. Helder en duidelijk.

Ik heb jou nodig om de zeef te vullen en dat is precies wat je met het werkboek doet. Reken in totaal op vijf tot acht uur. Je vult het werkboek in etappes in, want slow cooking werkt het beste bij merkstrategie.

Hoe snel heb je ruimte om met mij te werken?

Ik heb meestal een wachtlijst van ongeveer twee maanden. Voor een traject inclusief website zijn maar een paar plekken per jaar beschikbaar. Neem contact op om te overleggen, je bent van harte welkom!

Hoelang duurt een traject?

Het merkstrategie-traject duurt in totaal ongeveer 6 weken. Het traject inclusief Kernverhaal duurt ongeveer 8 weken en het Alles-Klopt-Traject vraagt gemiddeld 4 maanden.

Ik ben een startend ondernemer, welk traject raad je aan?

Als je net begint adviseer ik het traject “Merkstrategie” of “Merkstrategie & Kernverhaal”. Een website waarbij álles klopt is een stap die je het beste kunt zetten als je al een paar jaar bezig bent. Begin met een eenvoudige website, maak contact met je klanten en probeer je aanbod uit. Neem contact op als je wilt overleggen wat in jouw situatie het beste is om te doen.

Wat is een Branding Canvas?

Ik doe alle merkstrategie-trajecten op basis van bijna 15 jaar ervaring in marketing-communicatie én op basis van de Brand The Change-Methode. Deze methode is ontwikkeld door Anne Miltenburg van The Brandling en werkt met heldere en overzichtelijke canvassen. Na afloop van elk traject krijg je een ingevuld Branding Canvas én een uitgewerkt document dat de basis is voor al je marketing en communicatie.

Ik heb een vaste vormgever, tekstschrijver en webdesigner, kan ik dan toch met je samenwerken?

Jazeker. Als we met een merkstrategie-traject onderzoeken waar de focus van jouw bedrijf ligt, heb jij een perfecte basis om allerlei mensen duidelijk te briefen. Of het nou gaat om een fotograaf, een webdesigner, een tekstschrijver of een free-lance marketeer; iedereen zal haar werk makkelijker én beter kunnen doen met een merkstrategie die klopt.

Ik heb niet zoveel budget, kun je me ook op een andere manier helpen?

Of het nou vanwege je budget is of vanwege de tijdsinvestering die bij deze trajecten hoort: het kan zijn dat het voor jou niet het juiste moment is voor een merkstrategie-traject. Wil je tóch onderzoeken hoe je overkomt met de inhoud en uitstraling van je website? Of wil je een frisse blik op je LinkedIn-profiel? Ik help je graag.

Overleggen wat voor jou het beste is?