HELDER & AANTREKKELIJK

Schrijfcoaching voor copywriters

Je schrijft al een tijdje als professioneel copywriter of communicatiemedewerker. Maar je vraagt je af of je schrijfproces wel zo handig is, of je wel de juiste focus hebt in je tekst en hoe het allemaal nóg wat beter kan.

Hoe zorg je er nou voor dat je teksten schrijft waarbij je lezer voelt dat dit de moeite waard is om door te lezen? 

Je leert het in een persoonlijk traject van twee maanden.

“Ik weet nu veel beter wat ik aan het doen ben en kan verder in mijn ontwikkeling als tekstschrijver.”

– Linda van Aalderen, Marketing- en communicatiemedewerker

focus

Beter schrijven

Twintig jaar geleden begon ik als marketeer en copywriter bij een groothandel in biologische en fairtrade voeding. Het schrijven ging me in die eerste jaren best aardig af maar eígenlijk wist ik niet goed wat ik deed. 

Ondertussen is het twintig jaar later. Ik heb enorm veel geschreven, samengewerkt, geleerd en tal van schrijfopleidingen gedaan. Nu weet ik gelukkig wél wat ik doe en dat werkt.

Schrijven gaat voor een groot gedeelte over denken, inleven en voorbereiding. Als je weet voor wie je schrijft en waar je tekst heel precies over gaat, schrijf je teksten die mensen met plezier blijven lezen. 

 

Betere teksten en meer schrijfplezier

 

In twee maanden en drie persoonlijke schrijfsessies leer ook jij beter schrijven. Je leert kennis en vaardigheden waar je als tekstschrijver jaren mee vooruit kunt. We gaan stevig aan de slag want beter leren schrijven doe je door te doen, door feedback te krijgen en door nóg eens te doen. 

De start

1. Jouw teksten

Je stuurt me drie eigen teksten zodat ik een goed beeld krijg van jouw manier van schrijven. Dat kunnen blogs zijn, een webpagina, een interview of een selectie posts op social media. Maximaal 2000 woorden per tekst. Je laat me ook weten wat je zelf vindt dat goed gaat en waar je graag beter in wilt worden. 

 

focus kiezen

2. Thema’s

Ik lees je teksten en maak een plan voor de komende twee maanden en voor onze drie schrijfsessies. We kiezen samen díe onderwerpen waar jij het meeste van leert in je ontwikkeling als tekstschrijver. Denk bijvoorbeeld aan metaforen, ritme, storytelling, het schrijfproces, merkstrategie of structuur.

Aan de slag

3. Schrijfsessies en coaching

In drie schrijfsessies van een uur werken we aan de gekozen thema’s. Dat doen we aan de hand van jouw teksten en op basis van een aantal schrijfopdrachten die je tijdens ons traject als huiswerk krijgt. Tussen de sessies door krijg je huiswerk en extra feedback zodat je veel oefent en snel de diepte in gaat.  

SANDRA DE JONG

Integere marketing en copywriting

Met 20 jaar ervaring en talloze schrijfopleidingen leer ik jou om beter schrijven. Ik help je om teksten te schrijven waar je trots op bent en die voor vertrouwen zorgt bij je doelgroep.  

 Ik help je om: 

  • Een schrijfproces te ontdekken waar je voortaan op kunt bouwen
  • Met meer creativiteit, plezier en effect te schrijven
  • Teksten te schrijven die je lezer met plezier leest

PRAKTISCH

Schrijfcoaching

€ 940 excl. btw

Als je werkzaam bent in de creatieve sector krijg je waarschijnlijk 30% subsidie van de PPO

  • Schrijflessen over specifieke onderwerpen waar jij het meest van leert (3 x 1,5 uur)
  • Twee of drie eigen teksten (max. 1500 woorden per tekst) die tijdens het traject verbeterd worden
  • Per tekst twee uitgebreide feedback- en leerrondes; na de eerste ronde een bespreking via Zoom met uitleg, na de tweede ronde een opgenomen bespreking op video
  • Twee maanden samen aan de slag met regelmatig contact, feedback en aanmoediging
  • Leer helder, aantrekkelijk en effectief schrijven voor je lezer

Ervaring

“Waardevol, leerzaam en inspirerend”

“Ik zat al een aantal jaren in het vak maar wilde mijn schrijfvaardigheid verder verbeteren. Ik wilde meer creativiteit in mijn teksten en ik wilde leren hoe ik merkstrategie in mijn schrijfproces kan verweven.

Sandra geeft véél waardevolle en inspirerende feedback. 

Ik kan elke professional die beter wil leren schrijven deze schrijfcoaching aanraden.”

Jori Navest – Marketing- en Communicatiespecialist

Veelgestelde vragen

Aan welk niveau schrijvers geef je schrijfcoaching?

Deze schrijfcoaching is voor mensen die professioneel copywriter zijn of dat willen worden. Stuur me een bericht met een voorbeeldtekst en vertel me wat je graag zou willen leren. Ik vertel je eerlijk of ik denk dat ik de juiste docent voor je ben. Je bent van harte welkom.

Leer je me ook over merkstrategie?

Als je wilt, besteden we één van de drie sessies aan merkstrategie of positionering. Wat is merkstrategie, hoe werkt het en wat heeft het te maken met goede webteksten schrijven?

Leer je me ook over SEO?

Nee, daarvoor moet je bij iemand anders zijn. Ik leer je om helder en aantrekkelijk te schrijven – content waar je lezer meer van wil. Je hebt er namelijk niets aan als mensen teleurgesteld afhaken na het klikken op een link in een zoekmachine. Éerst goed schrijven, daarna aandacht besteden aan de vindbaarheid. 

Werken we online of live?

De schrijfcoaching is online via Zoom, maar als je in de buurt woont kan het zeker ook live. 

Ik ben geen copywriter, maar wil als ondernemer zelf beter leren schrijven. Kan dat?

Dan is de groepscursus copywriting voor ondernemers met idealen iets voor je. Daar leer je in een kleine groep om zelf beter te schrijven, met veel aandacht voor je positionering. 

Overleggen of een afspraak maken?