Online zelfstudie

Cursus copywriting voor vertrouwen

Het is tijd voor nieuwe teksten op je site. Teksten die voor verbinding zorgen met je klant. Helder, aantrekkelijk en eerlijk.

Je wilt géén clichéteksten die op elke willekeurige website zouden kunnen staan. Geen verhaal vol gebakken lucht in een stijl die niet bij je past.

Maar hoe doet je dat? Hoe schrijf je zo dat je lezers met gemak begrijpen waar jij met je werk voor staat en wat dat met hen te maken heeft? Hoe zorg je er als ondernemer voor dat je lezer zich begrepen voelt en verder leest?

In deze zelfstudiecursus leer je dat. Je leert schrijven voor vertrouwen.

Wat leer je in deze cursus copywriting?

Je leert hoe je als ondernemer zélf teksten schrijft die mensen met plezier lezen. Teksten die helder, aantrekkelijk en eerlijk zijn. Je leert over positionering, integere marketing, focus en empathie.

In de zelfstudiecursus schrijf je stap voor stap een About Page waar jij en je klanten blij mee zijn. Ondertussen leer je een denk- en schrijfmethode die je voor al je schrijven kunt gebruiken. Zodat je voortaan met veel meer plezier teksten schrijft die voor verbinding zorgen.

REVIEW OVER DE CURSUS:

“Zelfvertrouwen in mijn schrijven”

Ik dacht dat ik mijn focus al aardig helder had, maar dat was niet zo. Deze cursus dwong me om opnieuw na te denken over mijn positionering, waardoor ik die nu nog beter kan verwoorden. 

Ik heb door de cursus nu een kompas voor het schrijven en ik heb geleerd hoe ik mijn tone of voice dichter bij mezelf kan houden. De cursus heeft me meer focus en zelfvertrouwen gegeven in mijn schrijven. 

– Mendy Bosch, Compassionate coaching in revalidatie en sport

Overzicht Cursus

module 1

Welkom

In deze module krijg je uitleg over de inhoud van de cursus en de werking van het platform. Je leert hoe je je eigen docent kunt zijn en hoe je zoveel mogelijk van deze cursus leert.

module 2

Copywriting & Merkstrategie

Merkstrategie is de basis van alle marketing en dus ook van copywriting. Een heldere en eerlijke positionering is het kompas voor al je schrijven. In deze module leer je om jouw positionering nog preciezer af te bakenen, om na te denken over je doelgroep en om je in te leven in je lezer.

module 3

Een goede About Page

In deze module leer je hoe je een goede About Page schrijft. Je krijgt een uitleg van elementen die je kunt gebruiken om jouw pagina te schrijven. Bouwstenen die je zelf kunt kiezen en combineren. De module eindigt met jouw eerste opzet van je About Page.

module 4

Storybranding

Storybranding gaat over het combineren van jouw positionering met verhalen of anekdotes. Je leert over de kenmerken van een goed verhaal en krijgt een structuur die je als handvat kunt gebruiken. Je ontdekt dat zo’n verhaal helemaal niet groots en meeslepend hoeft te zijn om voor verbinding en herkenbaarheid te zorgen en je krijgt tips voor het vinden van je eigen verhaal. Je sluit de module af met één of twee eigen merkverhalen die relevant en van waarde zijn voor jouw lezer.

module 5

Jouw About Page

Na al dit voorwerk ga je je eigen About Page schrijven. Schrijven én herschrijven. Je leert over structuur, ritme, focus, het vermijden van abstracties en het nut van subkopjes. Aan het einde van deze module heb je een About Page geschreven waar je trots op kunt zijn.

module 5

Hoe nu verder

Je krijgt tips voor je verdere schrijven en marketing. Hoe blijf je focus houden en hoe blijf je voor verbinding zorgen? Je krijgt een checklist die je bij al je volgende schrijven naast je laptop kunt leggen.

bonus

Netwerk Integere Marketing

Je krijgt een jaar lang gratis toegang tot het netwerk integere marketing. Een plek voor uitwisseling, ideeën en kennis over integere marketing, merkstrategie en copywriting. Een online netwerk voor ondernemers met idealen die allemaal de cursus Copywriting voor vertrouwen hebben gedaan.

€ 250

 excl. btw

Introductie-aanbieding: de eerste 20 mensen die de cursus in mei aanschaffen krijgen na afronding van de cursus 5 uitgebreide persoonlijke feedback-tips. 

Je kunt de zelfstudiecursus direct bestellen en met Ideal of creditcard betalen. Na je aanmelding stuur ik je binnen 24 uur een mail met inloggegevens en dan kun je direct beginnen. Je houdt een jaar toegang tot de cursus en het netwerk. Niet tevreden over de cursus? Stuur me binnen 30 dagen een mail met een korte uitleg en je krijgt je geld terug. 

SANDRA DE JONG

Integere marketing en copywriting

Met meer dan 15 jaar ervaring als copywriter, schrijver, marketeer en merkstrateeg leer ik jou om zélf beter schrijven. Ik help je om content te schrijven waar je trots op bent en die voor vertrouwen zorgt bij je doelgroep. 

Zodat jij met jouw bedrijf de impact kunt maken waar het jou om gaat.  

Anke van der meer - review cursus copywriting - een beter eindresultaat

Mijn houding ten opzichte van marketing is veranderd

Je merkt dat Sandra enorm veel kennis en ervaring heeft. Deze cursus copywriting heeft me niet alleen beter leren schrijven, maar me ook geholpen om duidelijk te krijgen wat ik wil in mijn werk en met wie. 

– Anke van der Meer, fotograaf

Laura de Winter - "Bij de essentie blijven" - ervaring copywritingcursus voor ondernemers

Ik hoef niet hetzelfde te doen als alle anderen in mijn marketing

Deze cursus leerde me om bij de essentie te blijven. Mijn positionering werd me een pak duidelijker. De cursus maakte me duidelijk dat ik niet hetzelfde hoef te zeggen als alle anderen om aan marketing te doen.

– Laura de Winter, Coach en fotograaf

Mendy Bosch en de tekst "zelfvertrouwen in mijn schrijven"

Ik ben nu trots op mijn missie en wil er mee naar buiten te treden

Deze copywritingcursus dwong me om opnieuw na te denken over mijn positionering waardoor ik die nu nog beter kan verwoorden. De cursus heeft me meer focus en zelfvertrouwen gegeven in mijn schrijven.

– Mendy Bosch, Compassionate Coach

 

INTEGERE MARKETING

Voor wie is deze cursus? 

Deze cursus is voor ondernemers die helder, aantrekkelijk en eerlijk willen leren schrijven. 

De cursus is zowel voor beginnende als gevorderde schrijvers. Hij is voor ondernemers die schrijven moeilijk en eng vinden, maar het tóch willen leren. Hij is ook voor ondernemers die al eerder schrijfcursussen hebben gedaan, maar nóg beter willen leren schrijven.  

€ 250

 excl. btw

Introductie-aanbieding: de eerste 20 mensen die de cursus in mei aanschaffen krijgen na afronding van de cursus 5 uitgebreide persoonlijke feedback-tips. 

Je kunt de zelfstudiecursus direct bestellen en met Ideal of creditcard betalen. Na je aanmelding stuur ik je binnen 24 uur een mail met inloggegevens en dan kun je direct beginnen. Je houdt een jaar toegang tot de cursus en het netwerk. Niet tevreden over de cursus? Stuur me binnen 30 dagen een mail met een korte uitleg en je krijgt je geld terug. 

Wat is dit precies voor cursus?

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost de cursus?
Dat verschilt. Sommige mensen doen de cursus in 10 uur, anderen besteden er 40 uur aan. Het kan beide. Je kunt de cursus vlot en beknopt doen of je kunt de lessen meerdere keren bekijken, rustig laten bezinken en de oefeningen een paar keer herhalen.

Los van het totale aantal uren kun je cursus sowieso over een langere tijd uitsmeren of juist als supercompacte stoomcursus doen. Kies wat voor jou het beste werkt.

Ga als richtlijn uit van 3 tot 4 uur per week voor een periode van 5 weken.

Voor welk schrijfniveau is deze cursus?

Deze cursus is zowel voor beginnende als gevorderde schrijvers. Hij is voor ondernemers die schrijven moeilijk en eng vinden, maar het tóch willen leren. Hij is ook voor ondernemers die al eerder schrijfcursussen hebben gedaan, maar nóg beter willen leren schrijven.

Kan ik m'n geld terugkrijgen als de cursus tegenvalt?

Ja. Als je niet tevreden bent over de cursus kun je binnen 30 dagen een mail sturen naar sandra@sandradejong.com Ik hoor dan graag kort waarom je niet tevreden bent zodat ik daar iets mee kan doen. Daarna stort ik je het volledige cursusbedrag terug. 

Ik twijfel tussen de groepscursus of de zelfstudie

Er zijn twee grote verschillen tussen beide cursussen: 

De groepscursus is op toelating; je moet al een beetje kunnen schrijven en al wat ervaring hebben met je eigen marketing. De zelfstudiecursus is voor elk niveau van schrijven en ongeacht je ervaring met marketing. 

In de groepscursus krijg je véél feedback en begeleiding – je doet het samen. In de zelfstudiecursus doe je het zelf, maar ik heb al mijn ervaring met hobbels en valkuilen van cursisten in de cursus verwerkt om je te helpen. 

Is deze zelfstudiecursus voor ondernemers met diensten of producten?

In de cursus ligt de focus vooral op diensten. De voorbeelden die ik geef gaan vooral over diensten en de manier van denken is gericht op ondernemers met diensten.

Los van die focus geef ik wel extra tips voor ondernemers met producten en is het eerste deel over je positionering voor iedereen.

Als je twijfelt: stuur me een bericht en laat me weten wat je doet en verkoopt. Ik help je met een inschatting en we verruimen de niet-goed-geld-terug-periode.

Ik heb mijn positionering volgens mij behoorlijk helder, heeft de cursus dan wel nut?

Ja, ook dan heeft de cursus nut. Zelfs ervaren marketeers met een uitgewerkte merkstrategie vonden dat deel van de cursus van waarde. Of je je positionering nou glashelder hebt of het is allemaal nog wat vaag en troebel: merkstrategie is de basis van je schrijven. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je die basis omzet in teksten die helder, eerlijk en aantrekkelijk zijn.

Waar is de inhoud van deze cursus op gebaseerd?

Deze copywritingcursus is het resultaat van alles wat ik geleerd heb in bijna 20 jaar copywriting, integere marketing en schrijven. Het is het resultaat van alles wat ik in het uitoefenen van mijn vak leerde én het is het resultaat van alles wat ik in jaren van schrijf- en marketingopleidingen leerde.

In de cursus is dat allemaal samen gebracht in een stap-voor-stap methode om jou niet alleen beter te leren schrijven, maar ook te helpen om nog preciezer te weten waar het je met je werk om gaat.   

Is het niet eenzaam, zo'n zelfstudiecursus?

Een zelfstudiecursus is niet altijd gemakkelijk. Het is fijn dat je kunt leren en oefenen op de momenten dat het je zelf uitkomt, maar het is ook vaak lastig om geen stok achter de deur te hebben. 

Niemand die je aanmoedigt, niemand die je door een dal heen sleept, niemand die met je meedenkt. 

In de cursus zitten lessen waarin ik je help om je eigen docent te zijn en om de cursus niet alleen te beginnen, maar ook af te maken. 

Maar misschien nog wel belangrijker: het cursus staat in het Netwerk Integere Marketing. Een netwerk voor ondernemers die allemaal deze cursus gedaan hebben of doen. 

Doordat je bij het Netwerk hoort, zul je je hopelijk nooit eenzaam voelen. Het is namelijk een (verse) plek voor ondernemers die bewust met marketing en copywriting bezig willen zijn en er zal de komende tijd van alles langs komen aan berichten of een extra webinar. 

Het is ook een plek waar je een oproep kunt doen aan andere zelfstudie-cursisten om de cursus samen te doen. Om elkaar feedback te geven of elkaar aan te moedigen. 

Je bent verre van alleen!