case

Anke van Helden

Anke van Helden is therapeut, mindfulness-trainer en orthopedagoog. Ze wilde een nieuwe website die beter liet zien waar het haar om gaat.

 

Zo begon het:

Anke van Helden is therapeut, orthopedagoog en mindfulness-trainer. Ze werkt zelfstandig en merkte na een jaar of twee dat haar website niet goed liet zien wie ze is en waar het haar om gaat.

In vier Branding Sessies kwamen we tot de kern van haar bedrijf. Ik schreef haar Kernverhaal en een webstrategie. Grafisch vormgever, fotograaf, webdesigner en mede-merkstrateeg Hanneke Laaning maakte een Brand Board met een re-design van het bestaande logo, een kleurenpalet en alle visuele elementen die ervoor zorgen dat mensen voelen waar Anke voor staat. Na een Brand Shoot kwamen we tot een website, heldere content en testimonials die de merkstrategie versterken.

Diensten:
Merkstrategie, Kernverhaal, Webstrategie, Webteksten, Brand Design, Fotoshoot, Website, Customer Journey Scan.

 

Samenwerking:
Hanneke Laaning – Studio Vensterbank
Brand Design, Website, Brand Shoot

“Bewustwording en helderheid”

“Het merkstrategietraject met Sandra heeft voor bewustwording gezorgd. Alsof helder werd wat al binnen in me zat. Door de Story Sessie werd ik me bijvoorbeeld bewust hoe alles zo gekomen is in mijn leven en bedrijf.

Ik merkte nog duidelijker waar ik precies voor sta. Die bewustwording zie je terug in het eindresultaat en daar ben ik heel blij mee. Mijn nieuwe website is niet alleen professioneel, maar past ook echt bij mij.”

– Anke van Helden

Proces

Merkstrategie

In een aantal Branding Sessies kwamen we tot de kern van datgene waar het bij Anke in haar werk om draait. We onderzochten haar studie en leven en regen de essentiele momenten als een rode draad aan elkaar.

Kernverhaal

Na onze sessies schreef ik Anke’s Kernverhaal. Een verhaal waarin die rode draad herkenbaar naar voren komt, zodat mensen snappen en voelen waarvoor ze bij Anke van Helden moeten zijn. Dit verhaal werd de basis voor de nieuwe website.

Brand Design

Op basis van de merkstrategie en het Kernverhaal ging webdesigner, vormgever en collega-merkstrateeg Hanneke Laaning aan de slag. We deden een Identity Sessie met Anke die Hanneke vertaalde in een Mood Board en een Brand Board. Met als resultaat een visuele uitstraling die past bij wie Anke is en hoe ze werkt.

Sandra-de-Jong-Favicon
Website

In een webstrategie-sessie kwamen we tot een uitgewerkte webstrategie die als briefing diende voor Hanneke. Elke pagina werd besproken op vorm, functie en inhoud. Terwijl Hanneke de website in verschillende fases ontwierp, schreef ik de content en selecteerde met Anke testimonials die de merkstrategie versterken.

lezen

Kernverhaal Anke van Helden

“Rouw gaat niet alleen over overlijden. Het gaat over bijna alles, want het gaat over het verliezen van iets dat van waarde is. Het gaat over scheiden, verlies van werk, verlies van je eigen gezondheid of verlies van een vriendschap. Rouw betekent dat er liefde was.”

Jouw verhaal samen ontdekken?